Hela tre nya till Sernekes styrelse – toppnamn tar klubban

Valberedningen i Serneke Group har för avsikt att nominera Jan C Johansson som ny styrelseordförande, samt Veronica Rörsgård och Per Åkerman som nya ledamöter inför årsstämman den 5 maj.

Valberedningen i Serneke Group har fattat beslut om att nominera Jan C Johansson som ny ordförande i styrelsen för Serneke Group AB. Jan är 65 år och har haft en lång rad toppositioner inom några av Sveriges ledande företag, bland andra vice VD på Vattenfall, VD för Network Operations på Telia samt VD-poster för Boliden och SCA. Bland många styrelseuppdrag i svenska och internationella bolag finns bland andra Handelsbanken och SSAB. Jan är idag verksam i bolagsstyrelser för Vinda, Souminen, Organoclick, Optigroup och Kährs.

Vidare har valberedningen för avsikt att nominera Veronica Rörsgård till ledamot. Veronica är 45 år och i dag verksam som chef inom AcadeMedia-koncernen där hon också sitter i koncernledningen. Hon har tidigare bland annat innehaft poster som Executive Vice President HR och IT i Skanskas koncernledning, varit Sverige-chef på Alumni samt styrelsemedlem i Aditro.

Även Per Åkerman, 55, är av valberedningen föreslagen som ledamot och vice ordförande i styrelsen för Serneke Group. Per har lång erfarenhet från olika ledande roller inom Skanska, bland annat som Executive Vice President för Skanska Sverige och Skanska Polen. Per Åkerman kommer verka som arbetande styrelsemedlem med ett uppdrag som strategisk konsult för bolagets ledning, ett uppdrag han påbörjat vid årsskiftet.

– Valberedningens förslag till nya ledamöter med gedigen, lång och internationell erfarenhet från branschen och noterade storbolag innebär en tydlig förstärkning av kompetensen i styrelsen. Tillsammans med ett förslag till ordföranden som varit verksam som såväl VD som styrelseledamot i stora internationella bolag, kommer de bli en stor tillgång för Serneke i vår kommande expansion, säger Ola Serneke, VD och koncernchef för Serneke Group.

De kommande nomineringarna innebär att styrelsen i Serneke Group utökas med en person.

– Vi ser fram emot att kunna nominera Jan, Veronica och Per till styrelsen i Serneke Group och övertygade att de med sina olika erfarenheter kommer att tillföra viktig kompetens till bolagets styrelsearbete. Genom dessa nomineringar stärker vi styrelsens kapacitet, säger Carl Sandberg, valberedningens ordförande.

Nuvarande ordförande Kent Sander samt nuvarande ledamoten Anna-Karin Celsing har avböjt omval.

Melbi Executive Search har varit delaktiga i rekryteringen av de föreslagna styrelsemedlemmarna.

Fler Nyheter från förstasidan

Transaktionschef lämnar rådgivningsbolag

Har arbetat på bolaget i elva år. Rollen blir vakant tills vidare.

Säljer handel för 140 mkr

Hyresvärde på över nio miljoner. Mitt i stan.

Affärsanalys

När guldstaden stöps om

Glänser mer än någonsin förr. Bente Sköld på Savills analyserar affär i norr.

Newsec vässar digitala erbjudandet över hela Norden

Gör stor organisationsförändring och utser ny vd för Newsec Property Asset Management Sweden

Revisorn om Oscar P: Osäker om överlevnad

Oscar Properties har, efter kraftig försening, nu publicerat sin årsredovisning. Ingemar Rindstig och kollegorna på EY skriver en 4 sidor lång revisionsberättelse.

SBB närmar sig 5 mdr i försäljningar – gör ny affär

Batljan: ”Hög efterfrågan på våra kassaflödesfastigheter”.

Här vill Stockholms stad överdäcka

Fyra platser pekas ut.

Utvecklar för 1,85 miljarder kronor i Danderyd

Förstärker Danderyds sjukhus med ny byggnad med helikopterplatta.

Kl 23.00: Oscar presenterar siffrorna för Q1

Läs om hur få bostäder som sålts och om hur kraftigt personalstyrkan bantats. OP berättar även att man snabbt vill sälja en fastighet.

Erik Selin: ”Oerhört förvånad”

Balders storägare och vd kommenterar misstankarna för Fastighetsvärlden.

Expert på EBM: "Många får guldfeber när det hettar till"

Expert på insiderbrott berättar för FV.

Skanska vill bygga 30.000 kvm centralt

Vill kopiera succén från centrala Malmö.

Niam slår till och köper nästan tusen bostäder

Säljaren minskar överraskande på beståndet.

Tillbaka till förstasidan