Hefab köper av Veidekke för 206 mkr i Högdalen

Annons

Sedan 2010 har Veidekke utvecklat Teaterkvarteret i Högdalen Centrum. I området byggs åtta hus med totalt cirka 400 lägenheter som upplåts med såväl bostadsrätt som hyresrätt.

I en gemensam affär utvecklar och säljer Veidekke Entreprenad och Veidekke Bostad en del av projektet, fastigheten Trappsteget 2 med 72 hyresrätter, till Hefab. Köpeskillingen för den aktuella fastigheten uppgår till cirka 206 miljoner kronor och affären görs enligt så kallad forward-funding.

– Vi arbetar löpande med vår projektportfölj och den här affären ligger helt i linje med vår långsiktiga affärsstrategi, att utveckla både hyres-, bostadsrätts- och kommersiella fastigheter. Genom affären med Hefab stärker vi Veidekke Bostads möjligheter att fortsätta utvecklingen av Teaterkvarteret såväl som andra kommande strategiska projekt i Mälardalen, säger Mårten Othérus, regionchef Mälardalen, Veidekke Bostad

Bygglovshandlingarna för de aktuella hyresrätterna skickas in under september, med förhoppningen om att bygglovet beviljas vid årsskiftet. Hyresrättslägenheterna utgör den fjärde etappen i projektet och Veidekke Entreprenad kommer vara ansvariga för entreprenaden.

– Hefab är mycket glada för detta förvärv i ett attraktivt tunnelbanenära läge i Stockholm och ser fram emot att genomföra detta projekt tillsammans med en stabil och kompetent organisation som Veidekke. Projektet ger Hefab, efter 30 års kontinuerligt byggande av hyreslägenheter i Stockholm, möjligheten att tillhandahålla ännu fler attraktiva hyresrätter inom Stockholms stad i närtid. I och med starten av detta projekt har Hefab cirka 200 hyreslägenheter i produktion i Stockholm med färdigställande under 2020 och 2021, säger Mathias Borg, VD, Hefab Fastighets AB.

Hefab, Hägerstens Enskilda Fastighetsägare, med dotterbolag bygger, äger, förvaltar och utvecklar bostäder och kommersiella lokaler i Storstockholm. Bolaget bildades 1987 och en majoritet av bolagets fastigheter har byggts i egen regi.

Fler Nyheter från förstasidan

JM säljer för halv miljard

Säljer i utvecklingsområde i 08-regionen.

Capman köper projekt om 289 bostäder

Genomför stor forward funding-affär. Läs FV:s bedömning av priset.

Ansöker om konkurs för 27 enheter – över 100.000 kvm

Kraftig offensiv de senaste åren.

Slutspurt för finansieringen av Sveafastigheter

Förberedelser för att sälja eller notera.

Klart med hotell i Hagaparken

”Denna hotellanläggning har en enorm potential”.

Ikea öppnar i MoS

Hyr hela 2.500 kvm. FV berättar var den nya butiken hamnar.

Northvolt skrotar fabriksplanerna i Borlänge

Vill sälja marken om 900.000 kvm som köptes av Stora Enso 2022.

SLP köper för 204 mkr

Fastigheten har en total markyta om 72.000 kvm, varav 70 procent får bebyggas.

Heba förvärvar av Slättö för kvarts miljard

Förvärvar i vattennära läge.

Köper 44.000 kvm av Corem

Planerar att riva och bygga nytt på spekulation.

Stjärnkockar tar över hela Birger Jarlspassagen

Lägger beslag på hela 750 kvm för sin satsning.

Miljardköper Bromma Blocks – för halva priset

Kraftig värdenedgång från tidigare affär och från årsskiftet. En av Stockholms största handelsplatser. FV berättar om den skyhöga yielden.

Säljer på Norr Mälarstrand

Avyttrar ytterligare en fastighet på Kungsholmen.

Citybox öppnar första i Sverige – vill expandera

Citybox första hotell i Sverige blir kedjans minsta och ”mörkaste”. Läs om kedjans framtidsplaner.

Tillbaka till förstasidan