Heba säljer fyra fastigheter för 465 miljoner

Heba har tecknat avtal om att sälja fyra fastigheter till tre olika köpare. De överlåtna fastigheterna är Datumblocket 1 i Vällingby, Sticksågen 1 och Skrubbhyveln 5 i Gubbängen samt Korsö 3 i Farsta. Alla upplåtna med tomträtt. Fastighetsvärdet i transaktionerna är 465 miljoner kronor.

JLL var säljarens rådgivare.

– Genom försäljningarna får vi möjligheter till att ytterligare öka vår nyproduktion av bostäder och äldreboenden och samtidigt förbättra bolagets intjäningsförmåga, säger Patrik Emanuelsson vd vid Heba Fastighets AB.

Affärerna genomförs som bolagsaffärer med tillträden planerade under juni 2019.

Köpare av fastigheten Datumblocket 1 på Skattegårdsvägen 49–55 i Vällingby är Brovalvet Förvaltnings AB

Byggnaderna på fastigheten omfattar 102 lägenheter om totalt 5.528 kvm och 876 kvm lokaler. Köpeskillingen för aktierna i det fastighetsägande bolaget är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 180,0 mkr och uppgår (preliminärt) till ca 147,7 mkr. På tillträdesdagen kommer Heba utöver köpeskillingen att erhålla en återbetalning av lämnade lån från det fastighetsägande bolaget om 25,4 mkr.

Köpare av Sticksågen 1 och Skrubbhyveln 5 i Gubbängen är Celon AB.

Byggnaderna på fastigheterna omfattar totalt 73 lägenheter om totalt 4.146 kvm och 248 kvm lokaler. Köpeskillingen för aktierna i de fastighetsägande bolagen är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 130,0 mkr och uppgår (preliminärt) till ca 117,0 mkr. På tillträdesdagen kommer HEBA utöver köpeskillingen att erhålla en återbetalning av lämnade lån från det fastighetsägande bolaget om 7,2 mkr.

Köpare av Korsö 3 på Storforsplan 1 i Farsta, nära Farsta centrum, är Primula Byggnads AB

Byggnaden på fastigheten omfattar 74 lägenheter om totalt 5.509 kvm och 62 kvm lokaler. Köpeskillingen för aktierna i det fastighetsägande bolaget är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 155,0 mkr och uppgår (preliminärt) till ca 139,2 mkr. På tillträdesdagen kommer HEBA utöver köpeskillingen att erhålla en återbetalning av lämnade lån från det fastighetsägande bolaget om 9,1 mkr.

Det sammanlagda underliggande fastighetsvärdet överstiger den externa värderingen per årsskiftet 2018/2019 med ca 10 procent, uppger Heba. Reserverad skatteskuld kommer att återföras och innebär en skatteintäkt om ca 64,4 mkr. Heba har ett omfattande ROT- och nybyggnadsprogram som medför stora investeringar.

Fler Nyheter från förstasidan

SBB och stor kommun begraver samarbete

Projektet var stort – men kalkylen höll inte måttet.

Oscar kämpar för ändrad användning av Unité

Fick nej till ändrat bygglov – men exploateringskontoret gör tummen upp för bolagets förslag.

Småhuskoncernen satsar åter i Falkenbergs centrum

Gjorde bra affär för 12 år sedan – nu är det dags igen. Precis som då spelar Coop en betydande roll för affärens genomförande.

Porträtt

Tuffa grepp ger nystart

TURNAROUND. Nu har Tomas Carlsson städat i tre kvartal och dragit fram den ena surdegen efter den andra. Nyligen gav styrelsen dessutom aktieägarna en råsop med halverad utdelning. Men han är övertygad om att NCC kommer att bli bättre för var dag som går.

Nytt hopp efter politikernas kovändning

Alla var för projektet, men plötsligt blev det i stället stopp. Nu förs bostadsprojektet i Stockholms innerstad åter fram, men i bantat skick.

Förberedelser för nyemission i Prime Living

Det krävs kapitaltillskott för att bolaget ska kunna ro i land sina projekt.

Skanska redo att sälja Juvelen

Har hyrt ut två tredjedelar. Hyror på historisk toppnivå.

Sju markanvisningar har lämnats tillbaka

För några år sedan sågs det som otänkbart att återlämna en markanvisning, det skulle innebära dålig relation till kommunen i fråga. Nu har det blivit en överlevnadsfråga.

Amasten köper av sin storägare

Med hjälp av nyemitterade aktier förvärvar Amasten bostäder för över 200 miljoner i Mälardalen.

SBB säljer för 5 miljarder – gör snabbt klipp

Gör vinst på över en halv miljard kronor.

Bildextra: Humlegården redo storsatsa med 70.000 kvm

Planerar för stor satsning mellan Swedbanks huvudkontor och nya Grow.

Continental Apartments färdigsålt – efter tre år

Sista köparen nöjde sig inte med en lägenhet – och lyckades pruta.

Livsmedelskedja hyr 2.800 kvm av Citycon

Fastighetsbolaget fortsätter omdaningen av gallerian.

Sagax utvecklar 50.000 kvm i Veddesta

Kontor, handel och kanske hotell. Nu har ett viktigt steg tagits för satsningen intill den blivande tunnelbanestationen.

Tillbaka till förstasidan