Här är Panattonis team i Sverige som ska ge spets

Panattoni, Europas största utvecklare av logistik- och industrifastigheter, startade i december 2021 på den svenska marknaden med ambition att bli en av de ledande aktörerna på antalet utvecklade kvadratmeter i Sverige. Nu  presenterar nykomlingen sin svenska organisationen.

Sedan intåget i Sverige i fjol har Panattoni varit på ordentlig frammarsch ­– redan inom sex månader genomfördes den största markaffär som någonsin gjorts i branschen i Sverige och kontor har etablerats på strategiska platser i landet.

I samband med intåget anställdes Fredrik Jagersjö Rosell som Managing Director, Daniel Andersson som Head of Structured Finance and Operations och Patrik Lööv-Wallin som affärsutvecklare. Nu har företaget tillsatt den organisation som tillsammans ska genomföra de expansiva planerna.

– Vi har lyckats rekrytera alla de roller som gör oss till en solid partner för såväl kunder som samarbetspartners. Med vår nu samlade kompetens och erbjudande kommer vi kunna genomföra stora projekt hela vägen från upphandling fram till färdig byggnad. Efterfrågan på modern lagerkapacitet på den svenska marknaden är mycket stor och vi är övertygade om att vi kommer att vara en attraktiv och konkurrenskraftig spelare” säger Fredrik Jagersjö Rosell, Managing Director.

Panattoni är en av världens största aktörer samt marknadsledande i Europa på utveckling av logistikfastigheter, med väl etablerad verksamhet och välkända internationella kunder som Amazon, H&M och DHL. Sedan inträdet på den svenska marknaden i fjol har man utöver ett markförvärv på ca 3,1 miljarder SEK öppnat ytterligare kontor och mycket snabbt lyckats bygga upp en organisation bestående av erfarna medarbetare med gedigen kompetens.

Följande personer kommer att ingå i det svenska teamet tillsammans med Fredrik Jagersjö Rosell, Daniel Andersson och Patrik Lööv-Wallin:

Joakim Nimmerfors, Technical Development Director. Tidigare projektchef på Logistic Contractor med kunder som bland andra Mathem.

Robert Ramsell, Technical Development Director. Kommer från Lidl och ICA och har stor erfarenhet av att arbeta med internationella organisationer och  kyl- och fryssegmentet.

Andreas Gibrand, Technical Development Director. Kommer tidigare från IKEA och har arbetat globalt i Europa och Asien. Andreas adderar kunskap från industridelen då han varit ansvarig för nybyggnation av flertalet fabriker inom koncernen.

Ziadoon Al Zubaidi, Technical Director. Kommer från en bakgrund inom kommunala fastigheter och sjukhus. Konsult från WAADE tidigare på Västfastigheter och Tyréns med uppdrag bl. a hos Skövde Kommun och Lokalförvaltningen Göteborgs Stad.

Charlotta Sahlin, Marketing & Communications Manager. Varumärkesspecialist med erfarenhet från automotive- FMCG-, hållbarhets- och fastighetsbranschen.

Åsa Augustsson, Office Manager.Tidigare kontorskoordinator på Wästbygg och blir med  sin enastående serviceförmåga en viktig del i uppbyggandet av Panattoni i Sverige.

Anders Thor Boutelje, Development Director. Tidigare fastighetsrådgivare på Colliers med fokus på hyresgästrådgivning och tillför stor kunskap från mottagarsidan och kommunerna i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Rik privatfamilj vill köpa

Letar efter volymer om minst 1.000 lägenheter. Berättar för FV.

Fyllt upp nytt miljardköp i city

Fastigheten mitt i centrala Stockholm är nu fullt uthyrd.

Sur bankrapport: Priser ska ner 15 procent

Ny rapport belyser bland annat kommersiella fastigheter.

Trianon har fyllt vågade fyndköpet Entré

Säljaren gjorde dunderförlust och avyttrade med stora vakanser.

Tappar attraktiv byggrätt för 13.000 kvm kontor

FV berättar vad som ligger bakom.

Storbolag vill banta bort hela 4.500 kvm

Ytterligare en stor hyresgäst vill minska sin kontorsyta.

Nytt avsnitt: Podcasten om bankkrisens påverkan

Fjärde avsnittet ute nu. Om bland annat bankkrisen, kontorshyresmarknaden och Fastpartners omsvängning.

SHF tillskjuts en miljard och Lennart Sten lämnar vd-stolen

Läs om förändringarna. Ny vd utsedd. ”Kommer att uppstå intressanta förvärvsmöjligheter”.

Folksam hyr ut 4.500 kvm kontor

Tecknat ett av årets största hyresavtal.

Stor enkät: Bästa framtidsläget utsett

92 experter har satt betyg på 28 kontorsområden i Stockholmsområdet.

Hyr 2.000 kvm på Birger Jarlsgatan

Samlokaliserar från två kontor.

Dyster profetia från Sven-Olof Johansson

Förvånad över att krisen inte har varit mer uppenbar tidigare.

Hemsö hyr ut 2.000 kvm

Fyller upp nyinköpt fastighet.

Hovrätten och de tidigare Baldertopparna

FV berättar vad som händer efter de smått chockerande domarna i tingsrätten.

Tillbaka till förstasidan