Handelsstart för Tribona på OMX Stockholm idag

Om Tribona

Tribona grundades 2006 som Northern Logistic Property (NLP). Bolaget noterades på Oslobörsen 2007. NLP bytte namn till Tribona ASA i februari 2013. Under våren har Tribona ASA och dotterbolaget Tribona AB fusionerats till Tribona AB – det bolag som nu börsnoteras. Den 13 maj 2013 avnoterades bolaget från Oslobörsen för att noteras på OMX Nasdaq Stockholm Mid Cap den 21 maj. Tribona är det enda börsnoterade fastighetsbolaget i Norden med renodlad inriktning på lager- och logistikfastigheter.

Bolaget äger, förvaltar och utvecklar 20 fastigheter varav 19 i Sverige och en i Danmark, med en sammanlagd uthyrningsbar yta på drygt 734.000 kvadratmeter. Bolaget har stora kända kunder som ICA, DHL, DSV, Netto m fl.

Visa faktaruta

Inrigningsceremoni idag. Tribona, tidigare Northern Logistic Property, lämnade Oslobörsen för Nasdac/OMX i Stockholm. Idag börjar aktien handlas, se bilder från inrigningscermonin här på Fastighetsvarlden.se runt 10:00.

– Vår notering på Stockholmsbörsen är en viktig milstolpe i förvandlingen från ett norskt finansiellt bolag till ett svenskt operativt fastighetsbolag. Genom noteringen ökar vår möjlighet till att få en god likviditet i aktien, få en värdering i paritet med övriga fastighetsbolag och bredda vår aktieägarbas, säger Peter Strand, VD för Tribona.

Tribona har en offensiv tillväxtplan. Bolaget har idag 20 logistik- och lagerfastigheter i främst Sverige som värderas till drygt 6 miljarder kronor. Tribonas mål är att öka beståndets värde till 10-12 miljarder kronor inom ett till tre år. Förvärv och nybyggnation av fastigheter i strategiska lägen kommer att vara en viktig väg för att nå detta mål.

– Det är alltid tacksamt att attrahera företag som byter sin notering till vår börs och Tribona blir ett värdefullt tillskott till vårt finansiella segment som redan har ett flertal stora nordiska fastighetsbolag, säger Adam Kostyal, Senior Vice President på OMX NASDAQ, och fortsätter:

– Vi ser fram emot att kunna stödja Tribona med god likviditet och att även nå ut till internationella investerare som en listning på vår huvudlista innebär.”

Inför noteringen har Tribona ingått avtal med Pareto Öhman, om att Pareto Öhman ska agera likviditetsgarant i bolagets aktie från och med den 21 maj 2013 inom ramen för NASDAQ OMX Stockholm AB:s system för likviditetsgaranti. Syftet med likviditetsgarantin är att främja likviditeten i aktien. Avtalet innebär i korthet att likviditetsgaranten ställer köp- och säljkurs i Tribonas aktie och förbinder sig att för egen räkning köpa och sälja aktier till dessa kurser.

Under de senaste åren har svenskt kapital tillförts bolaget och Tribona har en stabil ägarbild med institutionella ägare som Klövern, LF, Andra AP-fonden med flera.

Företagsledningen består av Peter Strand, CEO, Tommy Åstrand, CFO och Christian Berglund, Fastighetschef. Styrelseordförande är Mats-Olof Ljungquist.

Tribonas hyresintäkter uppgick till 487 Mkr under 2012 (466) och resultatet före värdeförändringar (EBVAT) till 232 Mkr (170). Under Q1 2013 uppgick hyresintäkterna till 125 Mkr (122) och EBVAT till 46 Mkr (56).

Fastighetsvärlden Idag 2013-05-21

Fler Nyheter från förstasidan

”Hyrorna i Stockholm behöver höjas med 9,5 procent”

Fastighetsägarna Stockholms har presenterat sitt yrkande för 2023.

Nya bottenkurser när oron över finansieringen slog till

Tre bolag rasade 8 procent under tisdagen.

Realplay

Viktigt med järnkoll på kostnader och skatt

Nytt avsnitt från Realplay visar på stora möjliga kostnadsbesparingar och skattebesparingar i byggprojekt genom bättre framförhållning och kontroll.

Låg bakom miljardköpet från Wallenstam

FV berättar vem som är den hemliga aktören i storaffären.

Trio får bygga 30.000 kvm vid Bromma flygplats

Stort börsbolag utökar till över 80.000 kvm byggmöjligheter.

Corem tappar på inställd obligationsemission

Minuterna efter att Corem meddelat att de ställer in en planerad obligationsemission sjönk B-aktien med 4 procent ned till en ny bottennivå.

Lista: 13 nya restauranger och kaféer till Arlanda

Läs om vilka varumärken som tar plats när Arlanda växer med 11.000 kvm. Se även var den nya ”matverandan” placeras.

Viceroys grundare: SBB ska ner ytterligare 50 procent

Blankningsfirmans grundare i inlägg på Twitter.

CBRE rekryterar ny vd – lång bakgrund i Ryssland

Ny ansvarig i Sverige. Rekryteras från konkurrent.

Redo sälja i Gamla stan

Välkänd fastighet från 1600-talet till salu.

”Avkastningskraven för kontor oförändrade”

Colliers släpper ny rapport. ”Vi ser framför oss att transaktionsaktiviteten tar fart mot slutet av året eller början av nästa år.”

Botrygg inför räntegaranti för bostadsrättsköpare

”Medan många av branschens största aktörer låter föreningarna ta räntesmällen…”

Prisrekord att vänta vid affär nära Stureplan

FV avslöjar att en historisk affär i Gyllene Triangeln kan vänta.

Vill sälja stora delar av centrum

Totalt 12.500 kvm lokaler och bostäder ingår i paketet.

Tillbaka till förstasidan