Handelsbodarna siktar på köp för två miljarder

KF Fastigheter och Storebrandsägda SPP Livförsäkring gör en gemensam satsning genom att bilda Handelsbodarna i Sverige Fastighets AB och initialt förvärvar det gemensamma bolaget sex handelsfastigheter. Målet är att man inom tre år ska förvalta klimatneutrala och miljövänliga fastigheter till ett värde av 2 miljarder kronor.

Första investeringen blir fastigheter för 392 miljoner. KF Fastigheter och Storebrandsägda SPP Livförsäkring gör en gemensam satsning genom att bilda Handelsbodarna i Sverige Fastighets AB med målet att bli Sveriges främsta och mest miljövänliga fastighetsbolag för handelsfastigheter, med höga ambitioner att bidra till en hållbar utveckling.

– I SPP har vi hittat en långsiktig och finansiellt stark samarbetspartner, säger Bernt-Olof Gustavsson, VD för KF Fastigheter.

Initialt förvärvar det gemensamma bolaget sex handelsfastigheter om totalt cirka 30000 kvadratmeter uthyrbar area i Syd- och Mellansverige av KF Fastigheter. Huvudsaklig hyresgäst är Coop Sverige AB. Fastighetsvärdet uppgår till 392 miljoner. Parterna har samtidigt tecknat en avsiktsförklaring om förvärv av ytterligare två fastigheter, med beräknat tillträde under 2011.

Målet är att man inom tre år ska förvalta klimatneutrala och miljövänliga fastigheter till ett värde av totalt 2 miljarder kronor. Newsec Corporate Finance har varit rådgivare till KF Fastigheter i affären medan SPP har biståtts av Advokatfirman Vinge och Jones Lang LaSalle.

– Investeringen är helt i linje med SPPs investeringsstrategi. Genom Handelsbodarna gör vi en ansvarsfull investering som bidrar till en hållbar utveckling utan att ge avkall på avkastningen till SPPs kunder, säger Tomas Svensson, investeringschef på Storebrand Eiendom.
Fastighetsvärlden Idag 2009-12-23

Fler Nyheter från förstasidan

Scius hyr ut 3.700 kvm till Spotify i nyinköpt kåk

Förvärvade fastigheten för bara några månader sedan för drygt en halv miljard kronor.

Tidigare topp-vd startar nytt JV med Balder

Fokuserar på Stockholmsområdet. Berättar för FV om vilka segment som är intressanta.

Britta Blaxhult blir vd för ny norsk satsning i Sverige

Nytt jobb efter att ha lämnat Einar Mattsson.

Sandvik till Norra Djurgårdsstaden

Hyr 2.500 kvm av CA Fastigheter.

Gekås köper tre 16-våningshus för 735 miljoner

Boris Lennerhov, vd Gekås: ”Vi får en effektiv förvaltningsenhet med 330 hyresrätter i en fin miljö”.

Serneke: Karlatornet försenat till hösten 2022

Höghuset inte klart till Göteborgs 400-årsfirande.

Vasakronan hyr ut 15.000 kvm i nya Sergelhuset

Tillsammans med tidigare uthyrningar är nu hälften av 60.000 kvm uthyrt. En av årets största uthyrningar – och med hög hyra. Se flera bilder.

Porträtt

”Det kan leda till en krasch för dem”

Analytisk. Han valde fastighetsmarknaden framför en it-bransch i startgroparna och han har varit involverad i Sveriges största fastighetstransaktion. Men det är framför allt på Skandia Fastigheter som Åke Pettersson har gjort avtryck. Möt bolagets nya vd.

Klassiskt hotell i Stockholm sålt efter kort innehav

Affär som ägt rum under FV:s radar under sommaren.

Drar tillbaka säljplan för del av landmärke i Stockholm

12.000 kvm nyutvecklade lokaler. Ligger i det hetaste utvecklingsområdet i Stockholm.

Japanska Muji öppnar sin största butik i Europa i city

Butiken i centrala Stockholm kommer bli kedjans största i Europa.

Wihlborgs säljer landmärke

Avyttrar för 720 miljoner kronor.

Tillbaka till förstasidan