Hans Juhlin.

Han blir direktör för Lunds samhällsbyggnadsförvaltning

Det blir Hans Juhlin som får uppdraget att leda Lunds nya samhällsbyggnadsförvaltning. Att fortsätta ge en god service och skapa möjligheter för Lundabor och företag i kommunen står i fokus när han tillträder tjänsten som förvaltningsdirektör den 1 januari 2025.

Annons

I februari 2020 tillträdde Hans Juhlin tjänsten som stadsbyggnadsdirektör för Lunds kommun, efter att ha varit chef för miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskrona. Drygt fyra år senare, den 19 juni 2024, utsåg kommunstyrelsen honom till direktör för Lunds nya samhällsbyggnadsförvaltning som träder i kraft vid årsskiftet.

– Lund är en expansiv och på många sätt fantastisk kommun att arbeta i. Här finns så enormt mycket kunskap och möjligheter, men också höga förväntningar på att vi som kommun möjliggör den tillväxt som krävs för att ta oss an de utmaningar vi står inför. Att få leda det arbetet tycker jag ska bli väldigt spännande, säger han.

Den 1 januari 2025 bildas en ny samlad samhällsbyggnadsförvaltning som består av tekniska förvaltningen, miljöförvaltningen och stadsbyggnadskontoret. Den nya förvaltningen kommer att verka under fyra olika nämnder, som alltså inte slås ihop: miljönämnden, tekniska nämnden, byggnadsnämnden och kommunstyrelsen.

Christoffer Nilsson, kommundirektör, ser den nya samhällsbyggnadsförvaltningen och Hans Juhlins kommande roll som nycklar i det pågående arbetet med att skapa en effektiv och funktionell tjänsteorganisation.

– Nu får vi lite kortare beslutsvägar, en gemensam målbild och tydligare roller och mandat för vad vi ska leverera. Jag är övertygad om att Hans kommer att göra ett fantastiskt jobb i den nya förvaltningen och ser fram emot att vara med och bygga den tillsammans, säger han.

Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande, är nöjd med beslutet.

– Hans Juhlin har under sin tid som stadsbyggnadsdirektör i Lunds kommun visat att han har ett positivt och framåtblickande ledarskap och är en person som brinner för att förlösa Lunds stora potential. Det är styrkor som kommer vara extra viktiga i den nya samlade samhällsbyggandsförvaltningen, säger han.

Fler Nyheter från förstasidan

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Lista: Här är de 12 som ännu ingår i Oscar Properties

Fastighetsvärlden går igenom det återstående beståndet – som investerarna hittills nobbat. Snart är allt borta.

Arnhult: Vi ska sälja mer

Berättar om uthyrningsmarknaden, lånen och transaktionerna.

”Nästan tjänstefel om räntan inte sänks”

Annan expert: ”Styrränta på tre procent vid årsskiftet”

Batljan: ”Vi bör kunna ta pole position”

10-miljardersbolaget visar siffrorna för första gången som noterat bolag.

Vd:n om nästa steg för OP – att bli något helt annat

Vd:n: ”Ja, nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester”. Nye vd:n ser ny användning för bolaget.

Bilder: ”Fridhemsplan behöver kärlek”

Det nya konceptet består av en mix av mjukt från 60-talets Paris och grovt från New York. Se hur kvarteret kommer att utvecklas.

Tillbaka till förstasidan