Grosvenor med två uthyrningar i Lidingö Centrum

Stockholm 17 december 2021: Grosvenor Europe har tecknat avtal om uthyrning av 600 kvadratmeter kontorsyta till Ibeko Power i Lidingö Centrum. Dessutom öppnar hantverksbageriet Gateau om en butik i centrumet.

Gateau etablerar sin andra butik på Lidingö i det gamla bibliotekshusets nedersta våning som vetter ut mot torget i Lidingö Centrum. Lokalen är på 75 kvadratmeter och öppning beräknas ske i slutet av maj. Den befintliga hyresgästen – Annas Väskor – flyttar till en annan lokal i Lidingö Centrum. Samtidigt är det klart att Lidingöbaserade Ibeko Power i september 2022 tar över hela översta planet i det gamla bibliotekshuset – kontorsytor på drygt 600 kvadratmeter.

– Gateau är en känd aktör med ett redan gott rykte bland Lidingöborna, genom den butik som redan finns på ön. Att addera ett högkvalitativt hantverksbageri till utbudet går i linje med vår strategi att skapa ett än mer levande centrum under stora delar av dygnet, säger Idha Bergström, ansvarig för Lidingö Centrum på Grosvenor Europe.

De nya avtalen summerar ett för Lidingö Centrum mycket aktivt uthyrningsår. I början av året öppnade Kjell & Co sitt nya koncept Kjell 2.0 och i oktober öppnade den snabbväxande gourmethamburgerkedjan Brödernas en restaurang i en del av det gamla biblioteketes lokaler. I den restaurangsatsning som görs etableras även Bibliothék, med ambitionen att skapa Lidingös nya mötesplats, med öppning i vår.

I början av hösten kunde Grosvenor Europe dessutom meddela att avtal tecknats med träningsföretaget SATS om etablering av ett träningscenter i Lidingö Centrum. SATS Lidingö Centrum öppnar efter sommaren 2022 i H&Ms lokaler.

Fler Nyheter från förstasidan

Lista: Så många åker bolagen till Almedalsveckan

I många fall något färre deltagare. Ett stort bolag nobbar helt.

SBB rusade – steg med 18%

Uppåt på börsen under torsdagen.

Randviken säljer för 490 mkr

23.000 kvm och hyresintäkter på 26,4 mkr/år.

SBB ökar säljtakten – avyttrar för hela 860 mkr

Avyttrar fyra fastigheter till två aktörer,

Hon blir ny vd för 67-miljarderbolag

Välkänd person blir vd för bolag med 28.000 bostäder.

Vill stoppa kriminella i fastighetsbanschen

Affärer ska kunna stoppas. Morgan Johansson: ”Den svenska fastighets­marknaden kan enkelt utnyttjas av den organiserade brottsligheten”.

Realplay

Online på väg att möta offline

Den vanliga butikshandeln upplever något av ett uppsving just nu. E-handeln kommer dock mer än dubblas fram till 2030 tror experter. Men ska det ske genom hemleveranser, ombud, boxar eller olika hybridformer?

Hoppar av skolköp från Sisab

”Försvårar för planeringen av finansieringen”.

Nye Åhlénsägaren: ”Dags att tänka över hyresnivåerna”

Åhléns nya storägare Ayad Al Saffar i FV-intervju om expansionsplaner, vägen till framgång, hyresnivåer och om sen på att äga fastigheter.

Wonna I de Jong förvärvar stort på Östermalm

Miljardaffär med stor fastighet.

Miljardköper igen efter nya hotläget – Balderbolag säljer

Har ägt sedan 2014. Fastighetsvärdet upp 167 procent på åtta år.

Klassiska Gondolen byter ägare

Renoveras och öppnar på nytt nästa år. Lallerstedt lämnar. Klart med ny aktör.

Beskedet: Grönan byggs ut

Ökar nöjesparkens yta med 20 procent.

Köper 10.000 kvm i Helsingborg

Fastighet som ligger i Väla.

Tillbaka till förstasidan