Grönt ljus för Obos och Nordr i Vellinge

Nu är det klart att detaljplanen för Vellinge Parkby vinner laga kraft. I och med beslutet kan Obos och Nordr påbörja utvecklingen av cirka 640 bostäder.

För drygt ett år sedan förvärvade Obos och Nordr sammanlagt 640 byggrätter i Vellinge kommun i Skåne för utveckling av varierade bostadstyper och olika upplåtelseformer. Beskedet om att detaljplanen vinner laga kraft innebär att Obos kan påbörja utvecklingen av cirka 320 nya bostäder i Vellinge Parkby.

– Det känns väldigt bra att vi kan sätta i gång på allvar. Obos är en stabil bostadsutvecklare som har lång tradition av att ro den här typen av projekt i hamn, även när marknaden är skakig, säger Anders Borgqvist, Regionchef på Obos Sverige.

Området, som idag kallas Vellinge Parkby, ska ges varierande karaktär i bebyggelse, gaturum och de offentliga platserna. Kring mitten, områdets hjärta, kommer det att finnas en stor och grönskande park och ett rekreationsstråk som knyter ihop den västra delen med den östra. Ovanför parken i norr är det planerat för både skola, förskola och en idrottshall. Gång- och cykelstråk finns för att underlätta förflyttning på ett tryggt och säkert sätt.

Vellinge Parkby ligger nära Vellinge centrum och storstadspuls med 10 min bilresa till Hyllie, 15 minuter till centrala Malmö, 20–25 min Kastrup och cirka 40 min till Köpenhamn. Därtill har Norra Vellinge goda kommunikationer med tåg via den nya pågatågstationen utmed Trelleborgsbanan och goda bussförbindelser.

– Markförvärvet i Vellinge passar Obos väldigt väl och kommer att bli en viktig del i vår expansion i Sydsverige. Här kommer vi utveckla en attraktiv trädgårdsstad från grunden med blandad bebyggelse med både småhus, radhus och flerfamiljshus. Det kommer att bli ett område där många kommer trivas, säger Joakim Henriksson, vd Obos Sverige.

Fler Nyheter från förstasidan

Almedalen

Höjdpunkter Almedalen 2022

FV listar ett 90-tal höjdpunkter för fastighets- och byggbranschen.

Lista: Så många från bolagen åker till Almedalsveckan

I många fall något färre deltagare. Ett stort bolag nobbar helt.

SBB rusade – steg med 18%

Uppåt på börsen under fredagen.

Randviken säljer för 490 mkr

23.000 kvm och hyresintäkter på 26,4 mkr/år.

SBB ökar säljtakten – avyttrar för hela 860 mkr

Avyttrar fyra fastigheter till två aktörer,

Hon blir ny vd för 67-miljarderbolag

Välkänd person blir vd för bolag med 28.000 bostäder.

Vill stoppa kriminella i fastighetsbanschen

Affärer ska kunna stoppas. Morgan Johansson: ”Den svenska fastighets­marknaden kan enkelt utnyttjas av den organiserade brottsligheten”.

Realplay

Online på väg att möta offline

Den vanliga butikshandeln upplever något av ett uppsving just nu. E-handeln kommer dock mer än dubblas fram till 2030 tror experter. Men ska det ske genom hemleveranser, ombud, boxar eller olika hybridformer?

Hoppar av skolköp från Sisab

”Försvårar för planeringen av finansieringen”.

Nye Åhlénsägaren: ”Dags att tänka över hyresnivåerna”

Åhléns nya storägare Ayad Al Saffar i FV-intervju om expansionsplaner, vägen till framgång, hyresnivåer och om sen på att äga fastigheter.

Wonna I de Jong förvärvar stort på Östermalm

Miljardaffär med stor fastighet.

Miljardköper igen efter nya hotläget – Balderbolag säljer

Har ägt sedan 2014. Fastighetsvärdet upp 167 procent på åtta år.

Klassiska Gondolen byter ägare

Renoveras och öppnar på nytt nästa år. Lallerstedt lämnar. Klart med ny aktör.

Beskedet: Grönan byggs ut

Ökar nöjesparkens yta med 20 procent.

Tillbaka till förstasidan