Umami Park i Hallonbergen, Sundbyberg.

Greentechbolaget Ferroamp hyr 1.750 kvm i Umami Park

I april nästa år flyttar Ferroamp in i Wallenstams kontorslokaler i Umami Park i Hallonbergen, Sundbyberg. Det snabbväxande greentechbolaget flyttar då sitt huvudkontor till 1.750 nyrenoverade kvm i områdets centralkvarter.

– Vi är väldigt glada över att Ferroamp väljer att flytta sitt huvudkontor och lab till Umami Parks kontorslokaler. En etablering som visar på både områdets attraktionskraft och utveckling, säger Mathias Aronsson vice vd för Wallenstam och regionchef för Stockholm/Uppsala.

Ferroamp har idag sina lokaler på Domnarvsgatan 16 i Spånga, i fastigheten Virsbo 5. Den ägs av JHN Fastigheter.

Ferroamp erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. De har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager och har under åren vunnit flera priser och uppmärksammats för innovationerna kring EnergyHub-systemet.

Kontorsytorna som Ferroamp flyttar in i ska nu specialanpassas för verksamheten och vara redo för inflyttning i april 2023.

– Vi är inne i en expansiv fas och ser en kraftigt ökad efterfrågan på våra produkter och tjänster. Den gröna omställningen accelererar och ett nytt energilandskap växer fram. Fastigheter kan med hjälp av våra produkter bli en stark kraft i den gröna omställningen. Att kunna samla alla våra medarbetare i nya fina lokaler med rum att växa, hos en fastighetsägare och samarbetspartner som ligger i framkant av den gröna omställningen, känns väldigt positivt och är ytterligare en milstolpe på vår resa, säger Krister Werner, vd på Ferroamp.

– Det känns extra kul då vi är delägare i bolaget att vi nu också kommer att få dem som hyresgäst i ett av våra större stadsutvecklingsprojekt, säger Mathias Aronsson vice vd för Wallenstam och regionchef för Stockholm/Uppsala.

Utöver Ferroamps etablering hälsar Convendum nya hyresgäster välkomna till området nu och i höst öppnar Nordic Wellness en ny anläggning här. I början av nästa år öppnar även BABAS Burger en ny restaurangenhet på Umami Torg mitt i hjärtat av området.

Umami Park utvecklas med fokus på att människor ska trivas, mötas och arbeta. Närheten till tunnelbanan, Stockholm city, Solna och Kista är oslagbar, samtidigt finns Arlanda och Bromma flygplats på bekvämt avstånd. Fullt utbyggt beräknas området att vara 2024 och omfattar då 800 lägenheter, nya ytor för restauranger, butiker, service och kontor.

Fler Nyheter från förstasidan

Kedjan lämnar Stureplan – efter bara två år

Till FV: ”Det här läget går inte längre hand i hand med strategin”.

Bildextra: Så blir nya kvarteret på Kungsholmen

Skapar 8.000 kvm kontor och 114 nya bostäder.

Lista: Norska oljefonden tappade 1.700 miljarder

Vid årsskiftet hade Oljefonden aktievärden i fem svenska bygg- och fastighetsbolag som översteg en miljard kronor vardera.

Rekordår för outlet

Den tyska satsningen i Stockholmsområdet går som tåget.

SBB stoppar projekt – underleverantör går i konkurs

”Styrelsen har sökt andra lösningar men inte lyckats” säger koncern-vd Mikael Anjou

Stänger flaggskepp i city efter endast fyra år

Världsvarumärket lägger ner stor satsning mitt på Kungsgatan.

Blankare fortsätter trycka till fastigheter

Åtta av de 100 största blankningspositionerna finns i bygg- eller fastighetsbolag. FV berättar vilka bolag som finns i fokus.

Balder lägger beslag på ännu en 08-mack

Först lyxprojekt längs Birger Jarlsgatan. Nu lite längre ut från city.

Blir ny CFO på Stenvalvet

Ytterligare en CFO byter jobb.

SEPREF: Fyra av fem spår höjda krav på direktavkastning

Karin Witalis kommenterar den senaste undersökningen.

Rekryterar chef från Wästbygg

Ska utveckla nytt bolag.

Staden säljer för 600 mkr

Tre bolag i affär med Stockholms stad.

Klart: Alm blir storägare i Aros efter strukturaffär

Stor affär med bostäder. Läs om detaljerna.

Batljans superlycka

Starkt fredag på börsen. Men ännu återstår mer än hälften…

Tillbaka till förstasidan