Exteriör från vattnet Härnösand, Kanaludden. Illustration: Krook & Tjäder

Går ihop och finansierar Hernö Gin Hotell

Hernö Gin Hotell blir verklighet vid Kanaludden i Härnösand. Finansiärer och huvudägare av hotellet kommer tillsammans med Hernö Gin att vara Highcongrundaren Daniel McCabe samt Anders och Jan-Erik Skogsström.

Annons

Om hotellet:

Läge: Hernö Gin Hotell byggs havsnära vid Södra Sundet som mynnar ut i Bottenhavet och som via Östra kanalen når Nattviken. Ett centralt beläget hotell med gångavstånd till Härnösands centrum.
Antal våningar: 9.
Antal rum: 128, varav 18 är större rum och sviter.
Faciliteter: Flera barer, restaurang, konferensanläggning med 7 lokaler och kapacitet upp till 225 personer. Relax och bad i intilliggande simhall.
Beräknad byggstart: Sen höst 2022
Öppning: 2024
Fastighetsägare: Hotell Hernö Gin AB.
Partners: I projekteringen har förutom Arkitekterna Krook & Tjäder även Härnösandsbolagen Bricon och Viken Miljökonsult medverkat, liksom Gicon Installationsledning, Kökspennan samt Epsilon Byggkonsult.

Visa faktaruta

– Det är med stor glädje jag i dag avslöjar de starka bolag med säte i Härnösand som kommer att ansvara för bygget och huvudsaklig finansiering av projektet. Det är tillsammans det blir bra. Och det är tillsammans vi utvecklar Härnösand och Höga Kusten, meddelar Jon Hillgren, grundare av Hernö Gin.

Härnösandsföretaget J A Skogström AB (JASAB) får uppdraget som totalentreprenör för Höga Kustens nya destinations- och upplevelsehotell på Kanaludden i Härnösand. Byggstart är planerad till sen höst 2022 och hotellet beräknas ha en produktionstid om cirka två år.

Finansiärer och huvudägare bakom Hernö Gin Hotell är förutom Hernö Gin AB Highcongrundaren Daniel McCabe samt entreprenörerna Anders och Jan-Erik Skogström.

– Det är så otroligt roligt att vi lyckats få ett lokalt bolag att ansvara för hela bygget och därtill klirrat nästan hela finansieringen lokalt. Vilken urkraft det finns i Härnösand och Höga Kusten, konstaterar Jon Hillgren.

– Med samlade krafter får Härnösand äntligen ett hotell av den här kalibern. Det är viktigt såväl för oss som företagare som för regionen som helhet, tillägger han.

Hernö Gin Hotell är ritat av Arkitekterna Krook & Tjäder och kommer att uppföras i nio våningar havsnära beläget på Kanaludden i Härnösand, alldeles vid Södra Sundet som mynnar ut i Bottenhavet. Med 128 rum, flera barer, restaurang samt konferensanläggning med sju lokaler och kapacitet upp till 225 personer kommer hotellet att ha närhet till Härnösands centrum med gångavstånd för gästerna.

Härnösands simhall intill hotellet kommer att erbjuda relax och bad för alla gäster. Simhallen med tillhörande relax kommer att drivas av hotellbolaget med start redan den första januari 2023.

Hernö Gin har som långsiktig plan att utveckla Härnösand och Höga Kusten till en internationell destination för ginskapande och ginupplevelser. Bolaget har nyligen investerat i en fullvärdig besöksanläggning med restaurang som gör det möjligt att ta emot besökare från när och fjärran med ökad frekvens till destilleriet i Dala strax utanför Härnösand.

– Med ett närliggande koncepthotell i paritet med världens bästa gin tar bolaget ett avgörande steg för att kunna erbjuda besökare en helhetsupplevelse i Härnösand, avslutar Jon Hillgren.

Illustration: Krook & Tjäder
Exteriör Gatuperspektiv. Entre Härnösand. Illustration: Krook & Tjäder

Fler Nyheter från förstasidan

FV-kartlägger: Stockholms nya spöklika område

Kista är välkänt för alla tomma kontorslokaler. Men det finns ett mer centralt område som har omfattande vakanser.

Ny vd för Poseidon

Bolaget äger totalt cirka 28.500 lägenheter

Företagsparken säljer till Cibus

Fredrixon: ”Vi är återigen aktiva på förvärvssidan”.

Hit ska JM flytta sitt HK

Efter den lyckade miljardförsäljningen. Nu ska JM utveckla en ny kontorsfastighet om hela 30.000 kvm. FV berättar om köpeskillingen.

Politiker ger grönt ljus för ombyggt NK-hus

”Man är väldigt trötta på den här DDR-inspirerade bunkern som står där idag”.

Stressat Skellefteå köper från pressat SBB

”Vi försöker hela tiden hitta vägar att öka bostadsproduktionen”.

Corem tecknar tre på Manhattan – når 60%

Arnhult: ”Detta segment specifikt står för majoriteten av all nyuthyrning i New York”.

Central kyrkospira tas ner

Rost och gifter föranleder restaurering för 100 mkr på Riddarholmen – SFV passar på när bidragen höjs.

DLA Piper flyttar in i Stockholms nya lyxvåningar

Lämnar därmed Vasakronans lokaler vid Sergels torg.

Wihlborgs köper vid Hyllie station

Priset 180,5 miljoner motsvarar 46.000 kr/kvm.

Topplista

Största uthyrningarna av kontor 2024

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2024, inklusive rådgivare till partnerna.

Podcasten Fastighet & Finans kommenterar nyhetsflödet

Hör det senaste om K2A, Emilshus och Nyfosa med flera. Plus något kanske oväntat om Taylor Swift.

SBB säljer fastigheter för 9,5 miljarder till nytt JV-bolag

Nya delägda bolaget skapar likviditet för SBB

Tillbaka till förstasidan