Exteriör från vattnet Härnösand, Kanaludden. Illustration: Krook & Tjäder

Går ihop och finansierar Hernö Gin Hotell

Hernö Gin Hotell blir verklighet vid Kanaludden i Härnösand. Finansiärer och huvudägare av hotellet kommer tillsammans med Hernö Gin att vara Highcongrundaren Daniel McCabe samt Anders och Jan-Erik Skogsström.

Om hotellet:

Läge: Hernö Gin Hotell byggs havsnära vid Södra Sundet som mynnar ut i Bottenhavet och som via Östra kanalen når Nattviken. Ett centralt beläget hotell med gångavstånd till Härnösands centrum.
Antal våningar: 9.
Antal rum: 128, varav 18 är större rum och sviter.
Faciliteter: Flera barer, restaurang, konferensanläggning med 7 lokaler och kapacitet upp till 225 personer. Relax och bad i intilliggande simhall.
Beräknad byggstart: Sen höst 2022
Öppning: 2024
Fastighetsägare: Hotell Hernö Gin AB.
Partners: I projekteringen har förutom Arkitekterna Krook & Tjäder även Härnösandsbolagen Bricon och Viken Miljökonsult medverkat, liksom Gicon Installationsledning, Kökspennan samt Epsilon Byggkonsult.

Visa faktaruta

– Det är med stor glädje jag i dag avslöjar de starka bolag med säte i Härnösand som kommer att ansvara för bygget och huvudsaklig finansiering av projektet. Det är tillsammans det blir bra. Och det är tillsammans vi utvecklar Härnösand och Höga Kusten, meddelar Jon Hillgren, grundare av Hernö Gin.

Härnösandsföretaget J A Skogström AB (JASAB) får uppdraget som totalentreprenör för Höga Kustens nya destinations- och upplevelsehotell på Kanaludden i Härnösand. Byggstart är planerad till sen höst 2022 och hotellet beräknas ha en produktionstid om cirka två år.

Finansiärer och huvudägare bakom Hernö Gin Hotell är förutom Hernö Gin AB Highcongrundaren Daniel McCabe samt entreprenörerna Anders och Jan-Erik Skogström.

– Det är så otroligt roligt att vi lyckats få ett lokalt bolag att ansvara för hela bygget och därtill klirrat nästan hela finansieringen lokalt. Vilken urkraft det finns i Härnösand och Höga Kusten, konstaterar Jon Hillgren.

– Med samlade krafter får Härnösand äntligen ett hotell av den här kalibern. Det är viktigt såväl för oss som företagare som för regionen som helhet, tillägger han.

Hernö Gin Hotell är ritat av Arkitekterna Krook & Tjäder och kommer att uppföras i nio våningar havsnära beläget på Kanaludden i Härnösand, alldeles vid Södra Sundet som mynnar ut i Bottenhavet. Med 128 rum, flera barer, restaurang samt konferensanläggning med sju lokaler och kapacitet upp till 225 personer kommer hotellet att ha närhet till Härnösands centrum med gångavstånd för gästerna.

Härnösands simhall intill hotellet kommer att erbjuda relax och bad för alla gäster. Simhallen med tillhörande relax kommer att drivas av hotellbolaget med start redan den första januari 2023.

Hernö Gin har som långsiktig plan att utveckla Härnösand och Höga Kusten till en internationell destination för ginskapande och ginupplevelser. Bolaget har nyligen investerat i en fullvärdig besöksanläggning med restaurang som gör det möjligt att ta emot besökare från när och fjärran med ökad frekvens till destilleriet i Dala strax utanför Härnösand.

– Med ett närliggande koncepthotell i paritet med världens bästa gin tar bolaget ett avgörande steg för att kunna erbjuda besökare en helhetsupplevelse i Härnösand, avslutar Jon Hillgren.

Illustration: Krook & Tjäder
Exteriör Gatuperspektiv. Entre Härnösand. Illustration: Krook & Tjäder

Fler Nyheter från förstasidan

Skanska hyr ut 2.500 kvm

Uthyrningsgraden når 75 procent.

Coworkingfirma hyr hel byggnad i Gamla stan

Palatsbyggnad. ”Finns ingen byggnad med samma wow-faktor.”

Affärsanalys

Rekordnivå men med en högre yield

Daniel Holmkvist vid CBRE har analyserat en uppmärksammad affär nära Stureplan.

Besqab i nyemission om 825 miljoner

Kommer att använda pengarna till att i förtid helt återbetala den obligation man gav ut för två år sedan.

”Kontorsvägrarna” – så kan de lockas åter

De anställda berättar vad som krävs för att lämna hemmet.

Hyr ut över 3.000 kvm på Södermalm

Fortsatt högt tryck efter lokaler.

De fem kan vinna priset Bästa uthyrning 2022

Svårt uppdrag för juryn. Många spridda röster.

Realplay

Helheten ger rätt skattelösning

För fastighetsbranschen spelar skattefrågor ofta en stor roll. Om det handlar det senaste avsnittet från Realplay där ”dokumentera” blir ett viktigt råd.

Satsar nära Stureplan

Driver flera välkända krogar. Har nu tecknat kontrakt för ytterligare en lokal.

Bildextra: Nytt stationshus i Göteborg – och mer kommer

FV berättar även om hur hela området kan utvecklas. Jernhusens planer summerar till hela 150.000 kvm. Se även FV:s karta!

Ibrahimovic utmanar padeldöden

Redo för ny stor satsning i Stockholmsområdet. En av de största i Sverige. FV berättar om detaljerna.

5 affärer i final om Bästa köp 2022

En jury om tio investerare har, på FV:s uppdrag, korat 2022 års bästa affärer.

Hon blir vd vid Platzer

Tar över efter P-G Persson. ”Ett mycket attraktivt och spännande fastighetsbolag”.

Convendum öppnar sex nya – totalt 30.000 kvm

Läs om förhyrningarna, storlek och om respektive fastighetsägare.

Tillbaka till förstasidan