Fyra nya restauranger till Västermalmsgallerian

Restaurangutbudet i Västermalmsgallerian förstärks under våren och hösten när fyra nya och spännande etableringar tar plats.

– Vi är mycket glada över de här tillskotten som höjer atmosfären och stärker Västermalmsgallerian som matdestination på Kungsholmen, säger centrumchef Tobias Edberg.

Den 4 maj förstärks Västermalmsgallerians restaurangutbud med Gigafood, ett koncept med hållbarhet i fokus som nu öppnar sin andra café- och take-awayrestaurang i Stockholm.

Gigafood serverar växtbaserad, ekologisk och närproducerad mat och fika och levererar dessutom catering och matkassar till hela Stockholmsområdet. På menyn i Västermalmsgallerian hittas bland annat lunchlådor, soppa, mackor och fika.

14 april öppnade välkända Bastard Burgers som serverar burgare med inspiration från New York –  smash burgers med svenskt kvalitetskött – och där nästan allt på menyn går att få veganskt.

Under sommaren och hösten ansluter också koncepten Bun Bun och The Italian Cousins och tillsammans tar de fyra nya etableringarna matupplevelsen i Västermalmsgallerian till nya nivåer.

– Det känns riktigt roligt att just de här spännande – och olika – koncepten har valt att etablera sig i Västermalmsgallerian. Våra besökare kommer att kunna ta del av ett högkvalitativt och spännande matutbud, perfekt för lunch, middag eller aw, säger Tobias Edberg, centrumchef.

Bun Bun öppnar under sommaren och har fransk-vietnamesisk streetfood i fokus. De var bland de första i Sverige att servera den vietnamesiska baguetten báhn mì, men idag har de en bredare meny med allt från sallader till vietnamesiska tacos.

– Vår ambition är att erbjuda fastfood – utan att tumma på hantverket. I restaurangen kommer det också gå att köpa Bun Buns såser, för den som vill ta med sig matlagningen hem. Vi ser fram emot att bli en del av Västermalmsgallerians satsning på nya mataktörer, säger ägaren Tau Mandéus.

Till hösten slår The Italian Cousins upp portarna till sitt fjärde ställe i Stockholm. De kommer att erbjuda ett heldagskoncept – från espressobar på morgonen till klassiska italienska rätter som pizza al taglio, lasagne och sallader under dagen och kvällen. I restaurangen kommer det också gå att njuta av bland annat naturvin och öl från småskaliga italienska producenter.

– Vi tycker det ska bli riktigt roligt att öppna på Kungsholmen som utvecklas så mycket och få visa gästerna vad italiensk mat betyder för oss, säger Davide Disisto, som tillsammans med sin kusin Enrico driver The Italian Cousins.

Fler Nyheter från förstasidan

Klart: Övikshem får sälja 600 bostäder

Stor försäljning kan vänta i Norrland.

Efter beskedet: SBB rusar tvåsiffrigt på börsen

SBB:s aktie rusar på börsen efter affären med Brookfield.

Ny vd vid Areim

Tar över efter Therese Rattik.

Ny strategi – SBB frigör 8 miljarder

En ny uppgörelse med Brookfield om ägandet i utbildningsportföljen EduCo utgör en grundbult i SBB:s nya strategi. Den tillför även betydande likvididitet och syftar även till ökad transparens.

Welandson och Nordstjernan tar greppet

Emissionen i Studentbostäder i Norden kan ge stora förändringar bland de största ägarna i bolaget.

Fastighetsägarna som drabbades av skredet

Ett enormt slukhål öppnade sig på E6 i höjd med Stenungsundsmotet. Fastighetsägare till FV: ”Oerhört tragiskt”.

Porträtt

Långläsning: Storspelare på turbulent marknad

Henrik Jussi-Pekka är vd för investmentbolaget Möller & Partners, men är också medgrundare till bostadsbolaget Resinova som varit storköpare under våren.

Ännu en toppchef lämnar

”Jag känner mig privilegierad”.

Öppnar flaggskeppsbutik mitt i city

Gör två förhyrningar samtidigt. FV berättar om etableringen.

Räddningsaktion för SBS

Läs om de största ägarna och hur de agerar.

Redo sälja för över 4 mdr

Pressad aktör startar försäljningsprocess. 20.000 bostäder med i diskussion.

Vill bygga högt hotell

Inväntar besked från politikerna.

Upproret: ”Vi vill veta vad vi betalar för”

Diskussionen kring butikshyrorna har kanske trots allt blivit lite bättre.

Riksbanken höjer räntan till 4 procent

Kan komma att höjas ytterligare.

Tillbaka till förstasidan