Fujitsu hyr 4000 kvm av Atrium Ljungberg i Nod

Lämnar förhyrning hos Sveareal. Efter att ha lagt akademi, forskning och kultur som grund för sin nya mötesplats, Nod i Kista, fortsätter Atrium Ljungberg att fylla sitt hus med starka och innovativa företag inom IT-sektorn. Nyligen har kontrakt om cirka 4.000 kvadratmeter tecknats med Fujitsu Sverige, en del av japanska Fujitsu-gruppen som är ett av världens största IT-företag. Den 1 oktober 2015 flyttar de sitt svenska huvudkontor till Nod.

Baltazar har varit rådgivare till Atrium Ljungberg och Newsec Corporate Solutions har varit rådgivare till Fujitsu i processen.

– Kista är ett av världens största IT-kluster och Nod är en unik plats där samarbeten mellan utbildning, forskning, näringsliv kan stärkas och utvecklas. Det skapar stora affärsmöjligheter för oss, säger Conway Kosi, VD för Fujitsu Sverige.

Fujitsu flyttar inte särskilt långt. Sedan ungefär tio år har bolaget varit hyresgäst på Isafjordsgatan 35-37 i Kista, i en fastighet som ägs av Sveareal.

Under de senaste veckorna har Atrium Ljungberg även tecknat nya kontrakt med ett flertal mindre IT-företag och organisationer om totalt cirka 1.300 kvadratmeter i fastigheten Nod.

Bolaget har även tecknat kontrakt med företagen Esri, Indpro, Creant, Bisnis Partner Group, Screen Interaction, Retune och Qamcom. Dessa hyreskontrakt omfattar totalt cirka 1.300 kvadratmeter kontorsyta. Efter samtliga nytecknade kontrakt har Nod en total ekonomisk uthyrningsgrad på 75 procent.

– Visionen för Nod har sedan start varit att skapa en brygga mellan forskning, utbildning, innovation, företagande och entreprenörskap. Vi lade grunden genom att Stockholms universitet etablerade sig. Deras institution för data- och systemvetenskap (DSV) och flera andra aktörer är redan i full gång med sina verksamheter. Nu fyller vi på med starka aktörer inom näringslivet och är mycket glada över att Fujitsu och många andra väljer att flytta hit, kommenterar Micael Averborg, affärsområdeschef för Transaktion och marknad på Atrium Ljungberg.

– Vi märker ett stort intresse för innehållet vi har skapat och hoppas kunna kommunicera om flera nya företag inom kort, avslutar Micael Averborg.

Största hyresgästen i Nod är Stockholms universitets institution för data- och systemvetenskap (DSV). Övriga aktörer som kontrakterats tidigare är eGovlab, Kista Science City, Stockholm Science & Innovation School, Cornerstone, SenseGraphics, restaurangen Eatery samt gymmet Member 24.

Fastighetsvärlden Idag 2014-12-04

Atrium Ljungbergs satsning i norra Kista, Nod.
Atrium Ljungbergs satsning i norra Kista, Nod.

Missa inte! Uppsalamarknaden 2020 – årets stora mötesplats om marknad, investeringsläge och stadsutveckling i Uppsala med omnejd

25 september 2020, Uppsala.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

Magnolia säljer Borlängeprojekt till SBB

Långa hyresavtal tecknade för projektet som ska står klart 2022.

Brottsmisstänkt lämnar Balder direkt

Framhåller flera anledningar. Har kommit överens med Erik Selin.

Arctic köper av Magnolia

Här skulle kineserna dominerat… Men nu blir det något annat.

Huggsexa efter nya villkor

FV pekar ut favorit. 10.000–12.000 kvm på spel – besked inom kort.

Jackpot: Nytt bolag får Ikea-enhet som hyresgäst

Läs om vilka som står bakom det nya fastighetsbolaget. ”Vi kunde inte önskat oss en bättre hyresgäst”.

Stopner åter i vd-stolen

Läs lista över vilka som suttit längst i vd-stolen.

SBB köper för hela 4,3 mdr

Förvärvar 138 fastigheter i ett paket. Säljaren blir ägare i SBB.

Catella: Hög tro på starkt återhämtning i närtid

Experterna blickar in i framtiden.

Affär sprack i sista stund

Förändrade marknadsförutsättningar när tänkt affär i Stockholms CBD sprack.

Fått 50 förslag om nya lokaler

Välkänd myndighet överväger flytt. FV berättar om önskemålen.

Peter Norman om OP: ”Gäller att kavla upp ärmarna”

Oscar Properties styrelseordförande ger sin syn på bolaget, förvirringen, betalningsmissarna och vad som krävs inför framtiden.

Söker hela 17.500–25.000 kvm lokaler för stor satsning

Planerar för expansion i Stockholmsområdet. FV berättar om planerna och önskemålet. Är även redo att sälja fastighet i city.

Ikea köper för 1,4 miljarder i Paris – nära Louvren

Möbeljättens satsningen mot storstadcentrum fortsätter.

OP säljer med förlust – nära Oscars privata köp

Oscar Properties genomför ytterligare en försäljning.

Tillbaka till förstasidan