Fredersen Advokatbyrå flyttar till Skanskas nya Oas

Skanska har med Fredersen Advokatbyrå tecknat ett hyresavtal om 454 kvm i kontorsprojektet Oas i Malmö. Det är projektets första hyreskontrakt.

Kontorshuset Oas omfattar sju våningsplan om totalt 7.500 kvm.

Fredersen kommer våren 2024 att flytta in på översta planet i Oas med en utsikt över både Malmö stad och sundet.

Skanskas nya kontorsprojekt är beläget på Neptunigatan på Universitetsholmen. I Oas finns det gott om egna balkonger samt tillgång till en gemensam takterrass anpassad för utomhusarbete. På entréplan finns lokaler för publik verksamhet samt cykelhotell, duschar och omklädningsrum för att underlätta för hållbart resande.

– Vi är mycket glada över att få välkomna Fredersen som första hyresgäst i Oas. Fredersen kommer att få en unik kontorslokal på översta planet med fantastisk utsikt över kanalen och havet från deras egen stora takterrass, säger Jessica Andersson, uthyrningssansvarig, Skanska Fastigheter Malmö.

Oas är utformat för att uppmuntra till en hälsosam och hållbar livsstil för både människor och företag. Byggnaden hälsocertifieras enligt den internationella standarden WELL och hållbarhetscertifieras enligt LEED Platinum.

–  I Oas har vi hittat allt det vi sökt för vår verksamhet så som den utvecklat sig de senaste åren. Vi är i expansiv fas och i Oas kommer vi att kunna växa på det sätt vi planerat och läget nära centralen och Malmös nya nav är perfekt både för våra klienter och våra anställda.

–  Hållbarhet är en viktig fråga för oss både när det gäller miljö och ”work-life balance”. Det känns därför extra bra att veta att Skanska lagt så stor vikt vid dessa faktorer vid byggnationen av våra nya lokaler. Ett stort plus är ju givetvis också vår terrass som vi hoppas kunna använda på många sätt, för jobb, klientevenemang och bara ren avkoppling säger Christina Rentschler, VD / Partner på Fredersen Advokatbyrå.

Med kontorsprojektet Oas fortsätter Skanska sitt arbete mot klimatneutralitet och projektet strävar efter ett avsevärt reducerat klimatavtryck och har som ambition att certifieras enligt NollCo2.

– Byggnader står för en stor del av våra utsläpp av växthusgaser, och när vi ska minska vår klimatpåverkan måste alla ta stora krafttag. Med Oas tar vi nästa steg i vårt klimatarbete. Vi kommer bland annat att använda oss
av klimatförbättrad betong, återvinning och återbruk samt innovativa energilösningar för att minska byggnadens klimatavtryck säger Anders Fex, Projektledare, Skanska Fastigheter Malmö.

Oas är en del av Skanskas utveckling av Citadellsstaden på Universitetsholmen, alldeles intill kanalen och med Malmö Centralstation på gångavstånd. I området har Skanska tidigare utvecklat kontorsprojekten Aura och Aqua samt bostäder och en förskola.

Fler Nyheter från förstasidan

Förvärvar tre från SBB

FV listar avyttringarna som summerar till 1,3 miljarder kronor.

Internationell matjätte öppnar i Mall of Scandinavia

Har ytterligare sju restauranger i Sverige på gång under 2023 och 2024.

Topplista

50 Mäktigaste 2023

För 18:e året har Fastighetsvärlden låtit fastighets- och byggbranschen rösta fram vem som anses Mäktigast. Nya placeringar publiceras dagligen klockan 11.11!

Sex gör upp om Mäktigast 2023

Två tidigare toppnamn är borta.

Så blir storförsäljningen

FV berättar om processen.De mest kända fastigheterna Ytan Kommunerna Hela fastighetslistan Buddatumet.

Nybyggd kontorsfastighet byter ägare för 420 miljoner

Fastighet i hett utvecklingsområde. Priset är 56.500 kr/kvm och direktavkastningen bedöms till 5,6 procent.

Namnbytet: Ledningen för nya 42-miljardersbolaget

Läs vad bolaget innehåller, om strategin och ledningsgruppen.

Ingår avtal om högt kontorshus på halvö

46.000 kvm kontor planeras av Alecta och Elof Hansson.

Ikea tar över efter Skanska

Hyreskontrakt om nästan 8.000 kvm kontor.

Miljardsatsning längs E4:an

Resenärer till Arlanda får något nytt att titta på.

Redo köpa från Arnhults M2

Förhandlar om affär med central fastighet om 9.000 kvm.

Bildextra: Vill bygga stort kongresscenter

FV berättar om ny miljardsatsning. Se flera bilder och illustrationer.

DNB på väg att ta över hälften av Oscars fastigheter

Fastigheter värderade till 3 miljarder kan omfattas av åtgärden. FV berättar vem som fått i uppdrag att sälja.

Tillbaka till förstasidan