Första svenska Dunkin Donuts öppnar i Täby C

Har även tecknat kontrakt för Mall of Scandinavia. Den amerikanska kedjan kedjan Dunkin Donuts planerar för 30–50 enheter i Sverige inom fem år. Fastighetsvärlden kan berätta att det första kaféet kommer att öppna i Täby Centrum i början av december. Franchisetagaren Coffe and Brands har tecknat ett hyresavtal om drygt 100 kvm med köpcentrumets ägare Unibail-Rodamco.

– Förhoppningsvis kan vi öppna ytterligare en enhet i Stockholmsområdet före årsskiftet, men enheten i Täby kommer att bli den första. Vi letar efter en lokal i city, men inget är klart, säger Tommy Svensson, VD på Coffe and Brands.

Han berättar även att man tecknat ett hyresavtal för Mall of Scandinavia i Solna, samma fastighetsägare, och det kaféet är på strax under 100 kvm och öppnar när köpcentret slår upp portarna den 25 september 2015.

Vid 2015 års utgång hoppas Svensson att det finns 5–8 Dunkin Donuts i Stockholmsområdet. Bolaget planerar för cirka 15 enheter i området där fördelningen kan bli fem i city, fem på malmarna och fem i köpcentrum i externa lägen. Att hitta lägen i centrala Stockholm har dock visat sig knepigt.

– Hyrorna är extremt höga, galet höga. Det är helt sjukt. Bra lägen har visat sig svåra att hitta. Vårt största dilemma har varit att hitta ett flaggskeppsläge. Det kommer lösa sig, men det har tagit lite tid, säger Tommy Svensson till Fastighetsvärlden.

– Vi letar flaggskeppslägen på ställen som NK, Drottninggatan, Kungsgatan och Hötorget. Det är ingen rocket science när det gäller vilka lägen som vi vill ha.

Kedjan söker lokaler som är mellan 80 och 170 kvadratmeter. På flygplatser och tågstationer kan det bli aktuellt med ”hål-i-vägg”-enheter som är betydligt mindre.

Dunkin Donuts har en lista på ytterligare åtta orter dit de vill expandera, men bolaget vill först nå en större volym i Stockholmsområdet för att underlätta logistiken. Coffe and Brands har tecknat ett hyresavtal med Sagax om 500 kvm lokaler i Årsta för att där arbeta med beredning av produkterna. Bolaget, som är mest känt för flottyrringar och kaffe, hoppas göra sin bagel till en storsäljare.

Tommy Svensson berättar även hur avtalet med den amerikanska ägaren ser ut.

– Vi ska starta upp mellan 30 och 50 enheter inom fem år, det står i vårt franchiseavtal med Dunkin Brands.

Fastighetsvärlden Idag 2014-10-22

Fler Nyheter från förstasidan

Hyr ut 3.300 kvm i Solna United

Skanska fortsätter att hyra ut i storsatsningen vid Solna station.

Amasten säljer till Fastator och dess dotterbolag

Renodlar mot bostäder genom att sälja fastigheter för en kvarts miljard.

Outlet och lyx regerar

Handeln är sedan flera år under press och förändring. Men det finns segment som fungerar bra, och det är de …

Börsklockan ringde för Aros

Går mot strömmen. Grundaren: ”Det är verkligen en milstolpe.”

Spännande ”hubb” blir landmärke i söderort

Belatchew Arkitekter har tillsammans med Sveafastigheter Bostad vunnit tävlingen om att få bygga ett nytt landmärke i Hagsätra Centrum. De …

Agora säljer del av svans

Bolaget har signalerat för försäljningar länge. Nu är det klart med avyttringar på tre orter. Fler försäljningar väntar.

Bygger Nordens högsta kontorshus på spekulation

36 våningar och 144 meter högt. Se flera bilder.

Flera hyresgäster på gång till stort bankhus

”Bättre vind i seglen än man haft på flera år.”

Uppgifter om bristande marksanering i Spånga

Nytillträdde koncernchefen: ”Vi tar det här på största allvar.”

Bolaget varnar: Pengarna slut om en månad

Det börsnoterade bolaget kämpar för sin överlevnad. Nya lån eller försäljningar måste till inom kort – annars är pengarna slut om 5-6 veckor.

Oscar och SBB startar samarbete

Rivstart för den nya inriktningen med projektutveckling i övriga landet. Nu är det bestämt vart det första projektet ska genomföras.

De är förebilder som framtidsbyggare

Årets Framtidsbyggare 2018, ett av Sveriges största priser inom hållbarhet, är korade. Glädjen var stor när förebilder och talanger fick ta emot sina priser i Lund.

Persson stryper 400 miljoner i donationer till Nobel

Ger en rejäl känga till politikerna som gjorde kovändningen. Stefan Persson har tidigare i Fastighetsvärlden hyllat projektet.

Tillbaka till förstasidan