Besqab

Första spadtaget för Besqab i Sundbyberg

Under tisdagen tog Besqab första spadtaget av 164 lägenheter i bostadsprojektet Tegeltornen, vilket utgör den sista etappen av Fabriksparken i centrala Sundbyberg.

Annons

Entreprenadavtal har tecknats med TL Bygg för uppförande av fyra bostadshus med totalt 164 nya lägenheter i projektet Tegeltornen, motsvarande den sista etappen av Fabriksparken i centrala Sundbyberg.

Bygglovet har vunnit laga kraft och det första spadtaget har tagits. Bostäderna uppförs i enlighet med miljömärkningen Svanen. Första inflyttning beräknas ske under hösten 2026 och hela området beräknas vara färdigställt till sommaren 2027.

– Fabriksparken är ett mycket bra exempel på lyckad stadsutveckling med moderna bostäder, restauranger och service i en attraktiv närmiljö. Byggnaderna uppförs med klimatförbättrad betong och projekteras för Svanencertifiering. Vi har god erfarenhet från tidigare samarbeten med TL Bygg och ser fram emot att leverera ytterligare 164 välplanerade bostäder av hög kvalitet, säger Magnus Andersson, vd Besqab.

Johan Edlund, vd TL Bygg kommenterar:

– Vi är oerhört glada över att vi fått förtroende av Besqab att bygga nya bostäder i Sundbyberg. Ett område som fortsätter att utvecklas som en attraktiv plats att både bo och arbeta i. Tegeltornen är ett väldigt fint projekt som kommer att bidra till den fortsatt positiva utvecklingen i området. Nu ser vi fram emot ett lyckat bostadsprojekt tillsammans.

Fabriksparken är en nybyggd stadsmiljö i centrala Sundbyberg med totalt cirka 450 bostäder, restauranger, butiker och kontor. Samtliga byggnader uppförs med tegelfasader för att reflektera den omkringliggande historiska fabriksmiljön. Besqab har tidigare utvecklat cirka 190 bostäder i området, under varumärket Aros Bostad.

– Vi har hittills klubbat igenom beslut för 566 nya bostäder i Sundbybergs stad och av dessa är Tegeltornen det största nybyggnadsprojektet med sina 164 nya bostäder. Det är ett viktigt projekt för Sundbyberg då Fabriksparken är en väldigt attraktiv plats att bo på. Extra roligt är det att kunna leverera nya bostadsprojekt i en tid då byggbranschen stått stilla länge, säger Robert Falck (S), ordförande i byggnads- och tillståndsnämnden i Sundbyberg.

Stefan Bergström (C), ordförande i exploaterings- och näringslivsutskottet Sundbyberg kommenterar:

– Platsen vi står på här är en väldigt speciell plats, här i fabrikskvarteren var där Sundbyberg byggdes en gång i tiden. Nu har det här länge varit ett öde hål i stadsrummet, som nu får utvecklas till fina bostadskvarter som väl smälter in i den befintliga industribebyggelsen.

Besqab, Sundbyberg.

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan