Fredrik Ottosson och Cecilia Sterner.

Första kontrakten för Hufvudstadens Kv Johanna

Hufvudstaden har tre viktiga servicekoncept klara för Kvarteret Johanna. Takrestaurangen, med utsikt över hela Göteborg, kommer att drivas av Stureplansgruppen, träningskonceptet blir signerat Nordic Wellness och Hufvudstaden kommer själva att driva kvarterets coworking genom det egna konceptet Cecil. Totalt summerar det 5.000 kvm.

Annons

Inflyttning sker i samband med färdigställt projekt i början av 2026.

I september 2022 togs första spadtaget och nu ett och ett halvt år senare börjar man se den nya siluetten av det om- och tillbyggda Kvarteret Johanna. Totalt kommer kvarteret att utgöra 32.000 kvm kontor, butiker och restauranger mitt i det myllrande stadslivet mellan Brunnsparken och Hotellplatsen.

Uthyrningsarbetet är i full gång och idag kan tre hyresgäster med olika servicekoncept presenteras. Den ena är Stureplansgruppen som kommer att öppna en takrestaurang på Södra Hamngatan och den andra är Nordic Wellness som öppnar ett gym i gatuplan på Drottninggatan. Hufvudstaden kommer dessutom att låta sitt eget coworkingkoncept Cecil bli en hyresgäst i kvarteret. Det första Cecil Coworking öppnade i Stockholm i början av 2021 och är mycket populärt bland små och medelstora företag som prioriterar ett premiumläge, kvalitet i detaljerna och personlig service.

– Vi är mycket glada över att kunna presentera tre nyckelkoncept som kommer att tillföra ett stort värde för de kontorshyresgäster som flyttar in. Bra mat i en trevlig miljö och ett gym inom kvarteret är sådant som många hyresgäster efterfrågar och som bidrar till att skapa mer liv och puls i Fredstan. När vi adderar vårt eget koncept Cecil Coworking skapas också en större flexibilitet för kontorshyresgästerna i kvarteret, säger Fredrik Ottosson, chef affärsområde Göteborg, Hufvudstaden.

Stureplansgruppen, som under det senaste året gjort flera stora satsningar i Göteborg, försäkrar sig nu också om ett toppenläge för en kommande restaurang i Kvarteret Johanna. Restaurangverksamheten kommer att disponera ungefär 1.200 kvm varav 350 kvm utgörs av en takterrass. Restaurangen får en egen entré från Södra Hamngatan.

– Vi ser verkligen fram emot vårt nya projekt på en ikonisk restaurangadress i stan. Nu börjar vi planera för en restaurang som kommer att bli en livlig samlingsplats, såväl inne som ute på takterrassen. Att få fortsätta vara en del av Göteborgs restaurangliv, att jobba med Hufvudstaden och att sätta en riktigt bra krog på kartan ska bli fantastiskt, säger Vimal Kovac, grundare och ägare, Stureplansgruppen.

Kv Johanna takterass. Illustration: General architecture

Nordic Wellness, som startade 1997 i Göteborg, är idag en av Nordens största träningskedjor med över 300 träningsanläggningar i Sverige. Deras olika koncept har lockat många träningssugna till gymmen i Göteborg och nu startar planerna för öppningen av det 750 kvm stora gymmet i Kvarteret Johanna.

– Det kändes helt självklart för oss att säkra en lokal i det nya Kvarteret Johanna. Många nya företag kommer att flytta in och deras medarbetare vill ha en möjlighet att träna i anslutning till arbetsdagen. Det ska vi erbjuda dem via vår klubb som innehåller både ett gym och lokaler för gruppträning av olika slag, säger Magnus Wilhelmsson, vd på Nordic Wellness.

Beslutet att öppna en ca 3.000 kvm stor Cecil Coworking i Kvarteret Johanna gör att Hufvudstadens kontorserbjudande i Göteborg blir ännu mer flexibelt. Kunder kommer att kunna välja mellan traditionella kontor, ett nyckelfärdigt Redo-kontor eller ett medlemskap i den nya coworking-anläggningen.

– Med en Cecil Coworking i kvarteret ökar vi inte bara flexibiliteten för anläggningens medlemmar utan också för alla kontorshyresgäster i kvarteret. Här kan man vid behov hyra extra arbetsplatser för ett större projekt, boka in en konferens eller ett mötesrum när det tillfälligt kan vara fullt i de egna lokalerna, avslutar Fredrik Ottosson.

Cecil Coworking grundades 2021 i Stockholm med en anläggning vid Norrmalmstorg.

– Vi är mycket glada över att få berätta om premiären för Cecil Coworking i Göteborg. Att öppna en systerenhet kommer vara en ytterligare service till alla våra medlemmar och vi ser fram emot att välkomna företag i Göteborg till oss. Vi erbjuder en modern och väldesignad arbetsplats, mitt i city där bra kommunikationer, restauranger och kultur finns precis runt hörnet, säger Cecilia Sterner, chef Cecil Coworking på Hufvudstaden.

Atrium Kv Johanna. Illustration: General architecture
Entre Kv Johanna Hotellplatsen. Illustration: General architecture

Fler Nyheter från förstasidan

Arena i svårt område åter på tapeten

Kan placeras på fastighet med flera stora projekt på gång.

Älvsjö, P.A.C.E, ny stadsdel.

Vill skapa ny stadsdel i Älvsjö – helt byggd i trä

Förslag: Kvartersstad i klassisk stil. 5.000 bostäder och 10.000 arbetsplatser.

Förvaltarens första stora nya sedan 80-talet

”Trots ett omvärldsläge som gör att många byggen står still tar vi ansvar och fortsätter att utveckla”.

Kritik mot landshövdingen

Anklagas för att vilja styra frågor inom byggnation och exploatering.

Topp lämnar Skanska

Slutar efter 18 år. FV berättar om nya jobbet. Danielsson: ”Jag önskar honom all lycka till i framtiden”.

Barings säljer snabbt till Kappahl för 600 miljoner

Säljer lyckat innehav – men vill egentligen köpa mer. Dubbelsmäll för annat fastighetsbolag.

Vectura förvärvar byggrätter om 50.000 kvm

Fortsätter att hålla ett rejält högt affärstempo.

Fastator tar nedskrivning på 69 miljoner

Läs om turerna och den aktuella fastigheten – i kanonläge på Södermalm.

Sparbössan köper grannhus på Östermalm

Omfattar 2.800 kvm kontor och fransk bistro med vinbar i gatuplan.

Så stora är bolagen på sociala medier

Balder, Castellum och Vasakronan är störst av fastighetsbolagen på sociala medier. Men är det viktigt att synas i sociala kanaler?

Rapport: Läge och moderna kontor lockar allt mer

Balans mellan utbud och efterfrågan i Stockholms CBD. Vakansgraden fortsätter stiga på de flesta delmarknader.

“Lyssna på marknaden och på oss fastighetsägare”

Branschen samlades på FV:s seminarium Fastighetsdagen Uppsala.

Byggnaden som vann Kasper Salin-priset

Träbygge fick åtråvärt arkitektpris.

Tillbaka till förstasidan