Anna Nordin är ny ansvarig över Vasakronan i Stockholm.

Stora förändringar i Vasakronans bolagsledning

Johanna Skogestig genomför förändringar i Vasakronans bolagsledning. Bland annat blir Anna Nordin ny chef för Stockholm och efterträder Ronald Bäckrud. Hon blir därmed ansvarig för fastigheter för hela 135 miljarder kronor.

Ronald Bäckrud och Peter Östman lämnar ledningsgruppen för andra uppdrag i bolaget fram till årsskiftet 2023/24 då de har aviserat att de har för avsikt att gå i pension.

För att ytterligare öka takten i hållbarhetsarbetet renodlas teknikorganisationen med Sandra Jonsson som teknikchef. Sandra tar därmed plats i bolagets ledningsgrupp. Nicklas Walldan, blir utvecklingschef för en nybildad enhet där it, inköp och kundservice ingår. Anna Denell, hållbarhetschef sedan många år, träder också in i ledningsgruppen.

Resurserna för kund- och marknadsbearbetning på de olika orterna samordnas under ledning av Bo de Besche som blir chef för den nya enheten Kund och marknad.

I samband med detta tillträder Anna Nordin som ny chef för Stockholm. Anna Stenkil och Kristina Pettersson Post kvarstår som chefer för Malmö respektive Göteborg. Men ingen av ortscheferna är längre en del av ledningsgruppen.

Vid halvårsskiftet ägde Vasakronan fastigheter för 195,8 miljarder kronor.

Anna Nordin blir som ny ansvarig för Stockholmsområdet boss över ett bestånd som värderas till hela 135,1 miljarder kronor, motsvarande 69 procent av Vasakronans totala fastighetsvärde. Anna Nordin var tidigare affärsområdeschef Stockholm city, kontor och handel (alla bolags fastigheter från Vasagatan till Stureplan). Nordin har jobbat vid Vasakronan totalt i åtta år. Hon är utbildad vid KTH och har även jobbat vid DTZ och CBRE Basale.

Positionen chef för Uppsala är vakant. Den innehades tidigare av Bo de Besche. Vasakronans fastighetsvärde där är 11,7 miljarder kronor.

Britt Lindqvist återvänder till Vasakronan efter en tid utanför bolaget (hos NREP under drygt ett år) för att ta rollen som affärsutvecklingschef inom kund och marknad. I enheten ingår även marknadsavdelningen under ledning av Viktoria Nilsson, marknadschef.

Jan-Erik Hellman är chef för bolagets investerings- och projektverksamhet där nu avdelningarna transaktion, stadsutveckling och projektgenomförande ingår.

– Vi har successivt och över tid gjort justeringar i olika delar av organisationen. Med formeringen av den här nya organisationen tar vi nästa steg och skapar ännu bättre förutsättningar att även fortsättningsvis möta kundernas stigande krav och förväntningar på ett bra sätt, säger Johanna Skogestig, vd.

Den nya organisationen träder i kraft den 1 oktober och bolagets ledningsgrupp består från och med då av: Johanna Skogestig, vd. Bo de Besche, chef kund- och marknad. Jan-Erik Hellman, chef investeringar och projekt. Sandra Jonsson, teknikchef. Christer Nerlich, chef ekonomi och finans. Nicklas Walldan, utvecklingschef. Sheila Florell, chefsjurist. Cecilia Söderström, HR-chef och Anna Denell, hållbarhetschef.

Johanna Skogestig, vd vid Vasakronan, framför Sergelhusen. Foto: FV

Missa inte! Bostadsdagen 2023

Den 22 februari är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Bostadsdagen 2023. Det äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Skanska hyr ut 2.500 kvm

Uthyrningsgraden når 75 procent.

Coworkingfirma hyr hel byggnad i Gamla stan

Palatsbyggnad. ”Finns ingen byggnad med samma wow-faktor.”

Affärsanalys

Rekordnivå men med en högre yield

Daniel Holmkvist vid CBRE har analyserat en uppmärksammad affär nära Stureplan.

Besqab i nyemission om 825 miljoner

Kommer att använda pengarna till att i förtid helt återbetala den obligation man gav ut för två år sedan.

”Kontorsvägrarna” – så kan de lockas åter

De anställda berättar vad som krävs för att lämna hemmet.

Hyr ut över 3.000 kvm på Södermalm

Fortsatt högt tryck efter lokaler.

De fem kan vinna priset Bästa uthyrning 2022

Svårt uppdrag för juryn. Många spridda röster.

Realplay

Helheten ger rätt skattelösning

För fastighetsbranschen spelar skattefrågor ofta en stor roll. Om det handlar det senaste avsnittet från Realplay där ”dokumentera” blir ett viktigt råd.

Satsar nära Stureplan

Driver flera välkända krogar. Har nu tecknat kontrakt för ytterligare en lokal.

Bildextra: Nytt stationshus i Göteborg – och mer kommer

FV berättar även om hur hela området kan utvecklas. Jernhusens planer summerar till hela 150.000 kvm. Se även FV:s karta!

Ibrahimovic utmanar padeldöden

Redo för ny stor satsning i Stockholmsområdet. En av de största i Sverige. FV berättar om detaljerna.

5 affärer i final om Bästa köp 2022

En jury om tio investerare har, på FV:s uppdrag, korat 2022 års bästa affärer.

Hon blir vd vid Platzer

Tar över efter P-G Persson. ”Ett mycket attraktivt och spännande fastighetsbolag”.

Convendum öppnar sex nya – totalt 30.000 kvm

Läs om förhyrningarna, storlek och om respektive fastighetsägare.

Tillbaka till förstasidan