Butikerna i nya gallerian Mood i city avslöjas

Forsling om största cityprojektet. Det är det största projektet i centrala Stockholm och väldigt lite information har läckt ut. Fastighetsvärlden kan nu berätta att AMF Fastigheter har gjort klart med hyresgäster för 69 procent av handelsytorna för den nya gallerian Mood Stockholm (fd Salénhuset), som öppnar under våren. Målet har varit ”mer udda butiker” och bland hyresgästerna finns UnniSpa, Scotch & Soda, Napapiri, Pour, Valerie, Posh Living, Enchenté, Best of Brands (med ett uppdaterat citykoncept och i två våningsplan), inredningsbutiken Spiti, Armani som öppnar en jeansshop, Timberland, Oshu, D&V, servicebolaget Circle och OmYoga. Enligt uppgift till FV kommer till exempel inte H&M, Kappahl och Lindex finnas bland hyresgästerna i Mood. Sedan tidigare är det klart med att tre toppkrögare, se relaterad länk här bredvid. F12-restuarangen placeras i hörnet Norrlandsgatan/Mäster Samuelsgatan och får även en uteservering, Lux-restaurangen kommer finnas mitt i huset och Vassa Eggens koncept i två delar vid Regeringsgatan.

Totalt ska det bli 55–60 butiker och ett flertal mindre lokaler återstår att hyra ut. Den minsta enheten är på 20 kvadratmeter och den största hyresgästen är Best of Brands som hyr drygt 1.100 kvadratmeter.

– Jag räknar med att ha signerade kontrakt för alla lokaler inom två veckor, säger Jonas Sandström, marknadschef för Mood Stockholm, till Fastighetsvärlden.

AMF Fastigheter har kommunicerat en investering på cirka 325 miljoner kronor för ombyggnaden av den gamla ”servicegången” i fastigheten till en modern galleria. Totalt omfattar galleriadelen nära 13.900 kvadratmeter, varav 11 000 blir handelsyta inklusive restauranger. Ursprungligen skulle portarna slagits upp hösten 2011, men invigningen har flyttats fram ett halvår och Mood kommer nu att öppna fredagen den 23 mars 2012. Totalytan för Mood kommer, som jämförelse, att vara 2.000 kvadratmeter större än Sturegallerian.

Nu pågår byggarbeten för fullt och i arbetet ingår även ljudinstallationer (fågelkvitter) och ett holländskt doftbolag arbetar med att erbjuda ytterligare ett sinne nya intryck vid ett besök i Mood. Det sparas inte på detaljerna och ett exempel är att toaletterna ska vara i toppklass, damtoaletten ska vara av boudoirstil, herrtoaletten har en urinoar som är  designad i Italien och barnen har en egen toalett där ingången är 1,50 hög och där ska finnas gräs i taket. Även pensionärerna ska få en egen toalett.

AMF Fastigheter förvärvade Salénhuset hösten 2005 för en bit över 2 miljarder kronor. Sedan dess har kontorslokalerna renoverats och byggts ut samt fyllts upp efter H&M som flyttade ut sitt huvudkontor från fastigheten.

I senaste magasinet av Fastighetsvärlden finns en längre intervju med Karolin Forsling, retailchef vid AMF och hjärnan bakom Mood. Hela intervjun finns nu även att läsa här. Där berättar hon om sin syn på skeptikerna och hur hon agerar annorlunda.

Fastighetsvärlden Idag 2011-09-27

Fler Nyheter från förstasidan

Humlegårdens hus oskadda

Kraftig explosion i Hagalund där Humlegården äger 80 procent av fastigheterna.

Syskonpar köper för 400 mkr

Förvärvar 32.000 kvm bostäder och lokaler i centralt läge.

Microsoft slår till och köper 120.000 kvm mark

Avser att bygga ett datacenter i världsklass.

Akelius: ”Det är istället ett slag i ansiktet”

Kommenterar förslag som berör 24 procent av bolagets fastighetsvärde.

Tre institutioner har sålt för 13 miljarder på två år

Stora avyttringar. FV går igenom försäljningarna och vad som ligger bakom.

Höghus på Östermalm nobbas

Planerna på 450 bostäder och ett 18 våningar högt torn skickas åter till ritbordet.

JLL värvar fem

Läs om vilka som ansluter till rådgivningsfirman.

Fyra topptjänster tillsatta – några långsittare kvar

Fyra tjänstemanna-vd:ar suttit längre än 13 år. FV går igenom läget vid de största bolagen.

Fem kvar i kamp om stor myndighet

Beslut väntas inom några månader. Nästan 14.000 kvm på spel.

Spotify i våldsam ytexpansion av lokaler i Stockholm

Spotify gör ytterligare en lokalförhyrning. Nu på östra Södermalm. FV summerar förhyrningarna i Stockholm och berättar om den historiska expansionen.

Ny vd till Backahill

Familjen Erik Paulssons fastighetsbolag får en ny koncernchef.

Tidigare topp-vd startar nytt JV med Balder

Fokuserar på Stockholmsområdet. Berättar för FV om vilka segment som är intressanta.

Tillbaka till förstasidan