Butikerna i nya gallerian Mood i city avslöjas

Forsling om största cityprojektet. Det är det största projektet i centrala Stockholm och väldigt lite information har läckt ut. Fastighetsvärlden kan nu berätta att AMF Fastigheter har gjort klart med hyresgäster för 69 procent av handelsytorna för den nya gallerian Mood Stockholm (fd Salénhuset), som öppnar under våren. Målet har varit ”mer udda butiker” och bland hyresgästerna finns UnniSpa, Scotch & Soda, Napapiri, Pour, Valerie, Posh Living, Enchenté, Best of Brands (med ett uppdaterat citykoncept och i två våningsplan), inredningsbutiken Spiti, Armani som öppnar en jeansshop, Timberland, Oshu, D&V, servicebolaget Circle och OmYoga. Enligt uppgift till FV kommer till exempel inte H&M, Kappahl och Lindex finnas bland hyresgästerna i Mood. Sedan tidigare är det klart med att tre toppkrögare, se relaterad länk här bredvid. F12-restuarangen placeras i hörnet Norrlandsgatan/Mäster Samuelsgatan och får även en uteservering, Lux-restaurangen kommer finnas mitt i huset och Vassa Eggens koncept i två delar vid Regeringsgatan.

Totalt ska det bli 55–60 butiker och ett flertal mindre lokaler återstår att hyra ut. Den minsta enheten är på 20 kvadratmeter och den största hyresgästen är Best of Brands som hyr drygt 1.100 kvadratmeter.

– Jag räknar med att ha signerade kontrakt för alla lokaler inom två veckor, säger Jonas Sandström, marknadschef för Mood Stockholm, till Fastighetsvärlden.

AMF Fastigheter har kommunicerat en investering på cirka 325 miljoner kronor för ombyggnaden av den gamla ”servicegången” i fastigheten till en modern galleria. Totalt omfattar galleriadelen nära 13.900 kvadratmeter, varav 11 000 blir handelsyta inklusive restauranger. Ursprungligen skulle portarna slagits upp hösten 2011, men invigningen har flyttats fram ett halvår och Mood kommer nu att öppna fredagen den 23 mars 2012. Totalytan för Mood kommer, som jämförelse, att vara 2.000 kvadratmeter större än Sturegallerian.

Nu pågår byggarbeten för fullt och i arbetet ingår även ljudinstallationer (fågelkvitter) och ett holländskt doftbolag arbetar med att erbjuda ytterligare ett sinne nya intryck vid ett besök i Mood. Det sparas inte på detaljerna och ett exempel är att toaletterna ska vara i toppklass, damtoaletten ska vara av boudoirstil, herrtoaletten har en urinoar som är  designad i Italien och barnen har en egen toalett där ingången är 1,50 hög och där ska finnas gräs i taket. Även pensionärerna ska få en egen toalett.

AMF Fastigheter förvärvade Salénhuset hösten 2005 för en bit över 2 miljarder kronor. Sedan dess har kontorslokalerna renoverats och byggts ut samt fyllts upp efter H&M som flyttade ut sitt huvudkontor från fastigheten.

I senaste magasinet av Fastighetsvärlden finns en längre intervju med Karolin Forsling, retailchef vid AMF och hjärnan bakom Mood. Hela intervjun finns nu även att läsa här. Där berättar hon om sin syn på skeptikerna och hur hon agerar annorlunda.

Fastighetsvärlden Idag 2011-09-27

Fler Nyheter från förstasidan

NCC laddar för nytt kontorsprojekt i Solna

Vill riva ett grönklassat kontorshus från 80-talet.

Vasakronan hyr ut 4.500 kvm och startar unikt träkontor

Hyr ut till myndighet och arkitektfirma i centralt läge. Se flera bilder!

Hyr ut 3.400 kvm i Kista

Två uthyrningar. ”Det är mycket på gång i Kista just nu”.

Grönt ljus för 4.500 bostäder

Ett av de större utvecklingsområdena för bostäder i södra Stockholm.

NREP premiärköper från Besqab i unik försäljning

Affär på nästan 500 miljoner kronor.

Bryter samarbete om projekt i Slakthusområdet

Fick markanvisning på hög prisnivå.

Ingen nyemission för Prime

Årsstämman röstade ner förslaget.

Veidekke får svensk koncernchef

Arne Giske slutar efter sex år på posten.

Internationell hotellkedja vill öppna i Sverige

Kedjan är inne i en kraftig expansion.

Sex investerare med bakom John Mattsons börsentré

Läs om vilka investerare som står bakom. Målet är att fastighetsbeståndet nästan ska fördubblas till 2023.

Dörren stängs för padelsatsning

Blir idrottshall och lastbilscentral i stället. Zlatan Ibrahimovic ska ha varit en av intressenterna bakom planerna på en padelhall.

Tobin och EQT:s byggare i kk

Q-gruppen Bygg har ansökt om konkurs. Företaget har bland annat varit totalentreprenör till de profilerade brf-projekten Unum och Vyn.

SSM får rätt mot bostadsköpare

Ytterligare en tvist mellan en bostadsutvecklare och köpare har avgjorts.

Tillbaka till förstasidan