Flippin’ Burgerskrögare gör kedja av Lådan

Jon Widegren, känd för att ha öppnat hamburgersuccén Flippin’ Burgers i mars 2012 med hjälp av crowdfunding, har expansionsplaner för konceptet Lådan, men hur många eller var de kommande restaurangerna ska ligga är ännu inte klart.

– Vi bygger vidare på det vi redan gör och kommer att öppna där vi känner att det kan vara roligt att sätta Lådan, säger Jon Widegren.

Av Flippin’ Burgers, som såldes 2020, ville han inte göra kedja, men med Lådan är det annorlunda. Han berättar att det är mer värderingsdrivet var de nya restaurangerna ska ligga, än att det ska bli en stor kedja med ett 50-tal restauranger. Snarare blir det nog fem till tio, enligt Jon Widegren.

– Det vi tittar på är turiststad på sommaren eller i fjällvärlden – där det redan finns en underliggande efterfrågan. Jag är mycket på Österlen på somrarna och det hade ju varit fantastiskt med en Sommarlåda där nere.

Under 2023 eller i början av 2024 öppnar Tegellådan i det gamla ångpannehuset i Gasverket i Norra Djurgårdsstaden – hyresavtal har tecknats med CA Fastigheter. I dag består huset av ett tegelskal och nu ska ett nytt innandöme byggas. På omkring 650 kvadratmeter ska en mindre del för cirka 30 sittande gäster och en större del med cirka 100 gäster få plats. Även en uteservering kommer att finns.

– Vad gäller Norra Djurgårdsstaden så kunde vi inte säga nej till läget, lokalerna och att det ligger innanför tullarna.

Det blir inte bara restaurang och ölhall i Gasverket, utan även ett bryggeri. Till Lådan i Vasastan ska det bryggas en hederlig stor stark lager, en ipa och en pale ale, men till det nya stället i Norra Djurgårdsstaden kan de ta ut svängarna mer. Konceptet för Lådan är att bara jobba med fria kranar och att köpa småskaligt, och det är en affärsplan man kommer att fortsätta med, även om de själva framöver kommer att ha ett mindre bryggeri.

För kommande restauranger letar han efter ganska stora lokaler för att få volym i driften. Lådan på Luntmakargatan 63 har exempelvis en total yta om cirka 550 kvadratmeter, där serveringsytan är cirka 300 kvm. Den fastigheten ägs av en bostadsrättsförening.

Att expandera när det ekonomiska läget ser dystert ut är självklart oroande, enligt Jon Widegren, och påverkar hur han ser på framtidsutiskerna i allmänhet och investeringsbudgeten i synnerhet.

– Men på lång sikt ser vi stora möjligheter och tror på vår affärsidé. På intäktssidan har vi inte märkt någon avmattning ännu, snarare tvärtom, säger han.

Under våren öppnas också vad som ska heta Parklådan. Det finns ett muntligt men ännu inte påskrivet avtal, vilket gör att han inte kan berätta om vilken park det rör sig om, men under april till oktober kommer det alltså finnas en Lådan i en park i centrala Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Logistea närmare drömprojekt om 380.000 kvm

Niklas Zuckerman: ”Samverkan har skett i god anda och tempo”.

”Ett gift med ett fult tryne”

Bostadsministern kommenterar situationen för FV.

Stort projekt mitt på Kungsholmen

Aktuellt med hotell och takbar.

Klart: Köper unika Kurön

Fem ö-fastigheter i Mälaren har fått en ny ägare.

Bilder: Rekordpris på nya lägenheter på Sandhamn

Läs om det nya projektet bredvid Seglarhotellet.

Försäljning i city avbruten

Buden nådde inte upp till prisförväntningarna.

Bilder: Klart för bygge i nationalstadsparken

Investering i hotell- och konferensanläggning. Se hur den välkända anläggningen kommer att utvecklas.

Randstad flyttar till Fabege

En av årets större uthyrningar.

Rullande nyemission skulle kunna ge 2,5 miljarder

SBB lägger fram förslaget med nya aktier som alternativ till kontanter.

Två nya till Sergelgatan

En snabbväxande öppnar mitt i Stockholm och en klädkedja byter läge.

Redo miljardköpa logistik och bostäder

Investeringschefen berättar vad bolaget vill förvärva. Sett prisskifte i marknaden.

The Works intar 2.500 kvm hos Hufvudstaden

Hyr 2.500 kvm högt upp i kommande projektfastighet.

Hyr hela 4.700 kvm för globalt huvudkontor

Lämnar OMX-huset som ägs av Fastpartner.

Ännu en nyemission – Nivika fyller på

Befintliga ägare späds ut med 25 procent när bolaget tar in 750 mkr via en riktad nyemission.

Tillbaka till förstasidan