I samband med att Clarion Hotel Draken öppnar den 1 oktober vid Järntorget i Göteborg slår också fiskrestaurangen Heurlins upp sina dörrar för gäster i bottenplan av hotellet.
Heurlins kommer att ligga i bottenplan i den 33 våning höga byggnaden som förutom två restauranger och en skybar också inrymmer cirka 470 hotellrum och konferenslokaler. Byggnaden blir drygt 100 meter hög och är därmed Göteborgs högsta hotellbyggnad. Restaurangen kommer ha en yta om 184 kvadratmeter och totalt 90 matplatser för gäster.
Clarion Hotel Draken är ett samarbete mellan Balder, Nordic Choice Hotels, som nyligen bytte namn till Strawberry och Folkets Hus. Det nya hotellet knyts samman med befintliga byggnader.
På den hotellets 33:e våning finns Brasserie Draken, och i bottenplan kommer fiskrestaurangen finnas. Restaurangen har ett brett utbud av öl och vin på fat, där ölen inte sällan kommer att komma från lokala bryggerier. Menyn kommer att bestå av klassiker som fish&chips, clam chowder, fish tacos och västkustens räklåda. Gillar man sött kan man beställa något från menyn som är signerad av Göteborgskonditorn Patrik Fredriksson som har vunnit OS-guld kocklandslaget 2012 och titeln Årets konditor 2013.
– Det ska bli otroligt kul att få vara en del av Heurlins som kreativt bollplank. Under skapandet av menyn kommer jag ta ut svängarna ordentligt och välja ut de bakelser som ligger mig varmt om hjärtat, klassiker som gästerna kommer känna igen även om de ser lite annorlunda ut. Jag kommer att låta min lekfullhet ta plats i framtagandet av det här unika konceptet, allt för att få fram de goda smakerna och behålla hög kvalitet, säger Patrik Fredriksson, head of brand & development F&B på Strawberry.