FFAB:s kvarter har ett tillgängligt läge vid E18 och den nya framväxande noden för kollektivtrafik. Närmast E18 planerar FFAB för kontor och mot parken och å-fåran blir det bostäder i form av bostadsrätter och ägarlägenheter. (Visionsbild: Järfälla kommun/AIX Arkitekter)

FFAB investerar för 19.600 kvm i Barkarby

Järfälla kommun markanvisar ett stadskvarter om 19.600 kvadratmeter för kontor och bostäder mitt emot den framväxande noden för kollektivtrafik i Barkarby. Utvecklar och bygger gör Fastighetsförädlarna i Mälardalen AB, FFAB.

Annons

FV kan berätta att ungefär två tredjedelar av ytan avser bostäder och en tredjedel kontor.

– Vi på FFAB är mycket glada och stolta över markanvisningen i Barkarbystaden. Vi ser fram emot det kommande samarbetet och involverande processen med Järfälla kommun där vi skapar och bidrar till ytterligare ett dynamiskt kvarter med hållbarhet i fokus, säger Jacob Sandberg, ägare och vd på FFAB.

Det är första gången FFAB investerar i Barkarby och planen är att utveckla ett kvarter med kontor och bostäder i form av bostadsrätter eller ägarlägenheter, där byggnaden blir en certifierad NollCO2 byggnad.

– Stadsutvecklingen i Barkarby är i ett intensivt skede där unika satsningar på ny infrastruktur som tunnelbana och regionaltågsstation växer fram sida vid sida med ett nytt kontorsläge, nya kvarter för bostäder, service, utbildning, kultur, idrott och hälsa. Att FFAB väljer att investera i Barkarby visar att vi utvecklar en attraktiv plats för framtiden. Tillsammans skapar vi en livfull, upplevelserik och dynamisk stadsmiljö där människor, företag och organisationer trivs och utvecklas, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Kvarteret har ett mycket strategiskt läge för kontor och bostäder tack vare närheten till både E18 och den nya framväxande noden för kollektivtrafik i Barkarby där tunnelbana, buss, pendeltåg, regional- och fjärrtåg år 2026 möts och binder ihop Stockholm och Mälardalen på ett helt nytt sätt. Kvarteret ligger också vid det nyöppnade Bas Barkarby där kontor, konferens, restaurang, kafé, högre utbildning, idrott och kultur blir närmsta granne.

På samma sida om E18 har Atrium Ljungberg utvecklat BAS Barkarby. På samma sida har även Skanska flera projektmöjligheter.

 

Fler Nyheter från förstasidan

Räknar med att sälja för mer än 30 mdr

FV berättar hur planerna ser ut.

JM säljer till Bonnier för 410 mkr

Överraskande affär. Tomas Hermansson berättar för FV om framtidsplanerna.

Operan håller stängt i fem år

Omfattande renoveringar om 3,1 miljarder krävs. Kungliga Operan är inte nöjda.

Stort bostadstema – var finns Alexanderhugget?

Nytt FV-magasin ute – stort tema om bostadskrisen, med mera.

Framtid & återbruk

Nya certifieringsstandarder har utgjort såväl piska som morot för att skynda på utvecklingen. Artikel ur magasinet.

Säljer för kvarts miljard i kanonaffär – 26% upp

Affär i Stockholm. ”Vi vill inte sälja, men det finns gränser för hur mycket huskramare man kan vara”, säger Sven-Olof Johansson till FV.

Öppnar flaggskepp i city

Öppnar första i Sverige.

SOJ: ”En snabb sänkning är nödvändig”

Anser att Riksbanken och ECB inte kan låta Fed vara styrande.

Affärsanalys

Bostäder på attraktiva nivåer i innerstan

En bostadsaffär på Södermalm i Stockholms innerstad analyseras av Adam Tyrcha på Newsec.

”Hyresnivån är inte nyckeln i förhandlingarna”

Gattberg: ”Hyresnivåer är inte nyckelfaktorn i förhandlingar. Allt handlar om EU:s taxonomiförordning”.

Castellum säljer bilhallar i Stockholm för 347 mkr

Tre byggnader med Porsche och Audi.

Spring för Livet – två veckor kvar

Pekar mot nytt rekord – igen. Separerade starttider nytt för i år.

Tillbaka till förstasidan