Möbelkedjan Svenssons i Lammhult hyr 1.600 kvm av Vasakronan vid Sergelstorg, längst Sveavägen. Foto: Sara Danielsson

Fyra nya aktörer klara för gatuplan i Vasakronans Sergelhusen

Under våren och hösten 2022 etablerar sig Champion, Mango, Pava och Mellqvist samt Svenssons i Lammhult i Sergelhusen. Förhyrningarna summerar till drygt 2.900 kvadratmeter. Därmed är 90 procent av ytorna i gatuplanet uthyrda.

Ronald Backrud.
Visa faktaruta

Sergelhusen vid Sergels torg i centrala Stockholm är ett av de största ombyggnadsprojekten i Stockholm city i modern tid. Tre huskroppar som vetter mot fyra olika gator – Sveavägen, Malmskillnadsgatan, Hamngatan och Mäster Samuelsgatan – har efter flera års om- och nybyggnation tagits i bruk under 2021 och intresset för fastigheten har varit och är stort.

Nu är det klart att ytterligare fyra aktörer väljer Sergelhusen som hemmahamn.

På Malmskillnadsgatan, vägg i vägg med entrén till Vasakronans huvudkontor och coworking-erbjudande Arena, öppnar Mellqvist café, samt restaurang Pava med matsal och bar. Bakom restaurang Pava står Mellqvist och Winestyle.

På Hamngatan, med Under Armour och Helly Hansen som grannar, etablerar det amerikanska varumärket Champion en flaggskeppsbutik.

Längs samma stråk, bortom Helly Hansen i Hamngatspalatset, etablerar den spanska modebutiken Mango en butik på 600 kvm. Det handlar alltså om lokaler i den helt nybyggda grönfärgade byggnaden. Mango hade tidigare en butik i Femte Hötorgsskrapan men den tvingades lägga ner när fastighetsägaren där hade andra planer.

Sist men inte minst hyr anrika Svenssons i Lammhult drygt 1.600 kvadratmeter i två plan med entré både från Sveavägen och Sergels Torg. Den butiken hamnar till vänster om DLA Pipers kontorsingång längs Sveavägen. Butiksytan i gatuplan är dock ganska liten. Den stora ytan finns en våningsplan ner.  Genom förhyrningen där lämnar Svenssons i Lammhult förhyrningen i Mood, som ägs av AMF Fastigheter.

Ronald Bäckrud, regionchef Stockholm:

– Det är fantastiskt att se kvarteren runt Sergels Torg väckas till liv! Efter många års arbete och stora investeringar både från oss, andra fastighetsägare och staden är Sergelstan verkligen på väg att bli den mittpunkt den en gång var tänkt att vara. Det märks tydligt i intresset för både kontor och verksamheter i gatuplan.

Pava och Mellqvist, Champion och Mango öppnar under våren. Svenssons i Lammhult öppnar i september.

Med förhyrningarna är uthyrningsgraden i Sergelhusens gatuplan drygt 90 procent. Kontorsytorna är fullt uthyrda sedan länge.

Längs Hamngatan har Vasakronan hyrt ut butikslokaler till Under Armour, Haly Hansen, Mango, Champion och Pressbyrån. Foto: Sara Danielsson
På Malmskillnadsgatan, och till höger om ingången till Vasakronans HK, öppnar öppnar Mellqvist café samt restaurang Pava. Foto: Fastighetsvärlden

Fler Nyheter från förstasidan

Fastighetsägarna till de blödande tech-bolagen

FV listar de fastighetsbolag som är värd för de omskrivna bolagen.

Ministern om mötet med de tre fastighetstopparna

Träffat Selin, Arnhult och Batljan. Räntor Viktiga hyresavier 90-talskraschen Det egna bolånet.

Långläsning från FV

FV dokument om 24 sidor – 30 år sedan Kraschen

Det råder oro på marknaden. Effekterna har både likheter och olikheter med den stora Kraschen för 30 år sedan. Vi återpublicerar här en uppmärksammad artikelserie!

Köper nytt för 63.000 kr/kvm i Vallentuna

Fortfarande en stark bostadsmarknad. Ser möjligheten för högre hyror efter den nya överenskommelsen.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Hon tar över efter Urban Edenström

Urban Edenström blir arbetande styrelseordförande.

Hyr ut 5.500 kvm till CGI

Tecknar kontrakt på två platser i Stockholmsområdet. Läs om bolagen som tappar hyresgästen.

Hyr ut 3.300 kvm till F-kassan

”Norra Sveriges mest flödesrika knutpunkt ”.

Bildextra: Så blev 11.000 kvm – i trä

Träd planterades när Sveriges största kontor i sitt slag invigdes.

Expanderar i Hagastaden genom köp för 2,3 miljarder

Industricentralen har nu klart med köpare för sin 21.000 kvm stora kontorspjäs i Hagastaden. Köparen finns sedan tidigare väl representerad i området.

Vann kamp om ny tingsrätt

Nästan 7.000 kvm lokaler. Läs även vem som tappar en stor hyresgäst – igen.

Blixtaffär: Nytt HK säljs för 2,4 mdr – oväntad köpare

Var tänkt för att bli byggbolagets nya huvudkontor. Utvecklingen i omvärlden påverkat. Fastigheten ligger vid tullgränsen i Stockholm.

Plan för ny centralstation presenterad

Stor stationsbyggnad med kontor ingår i planen.

Nytt avtal med mediajätten – hela 16.000 kvm

FV avslöjar. Signerat ett nytt och stort hyresavtal.

Tillbaka till förstasidan