Favorit utsedd till ny VD för Norrporten

Annons
Jörgen Lundgren.
Jörgen Lundgren.
Visa faktaruta

Jörgen Lundgren blir ny VD – Nya styrelseledamöter från Leimdörfer och BCG. Jörgen Lundgren har utsetts till VD för Norrporten där sedan 2007 varit bolagets vice VD. I en artikel i Fastighetsvarlden.se i maj lyftes han fram som favorit till jobbet (se länk till höger).

– Det känns förstås väldigt bra och jag är glad över uppdraget. Vi arbetar nu med att förstärka det som vi är duktiga på samtidigt som vi genomfört en grundlig genomlysning av verksamheten som resulterat i uppdaterade och tydliga riktlinjer och policys när det gäller resor, sponsring och representation, säger Lundgren till Fastighetsvärlden.

Avslöjandena i SVT:s Uppdrag Granskning under våren skakade om bolaget. Dåvarande VD valde att sluta i förtid och en ny styrelse är nu på plats.

Jörgen Lundgren konstaterar även att bolaget har en bra position och möjligheten till att göra förvärv, i första hand ”kompletteringsförvärv”.

– Men för tillfället finns det väl inte en uppsjö av möjliga affärer på marknaden.

Några nya svenska orter är inte aktuellt, enligt Lundgren. Det innebär att bolaget håller sig till ”E4-korridoren” där även bestånden i Köpenhamn och Hamburg ingår. Lundgren skulle gärna vilja öka beståndet i Hamburg som består av 32.000 kvm i ett attraktivt område för att få en kritisk massa för egen förvaltning, vilket troligtvis handlar om cirka en fördubbling. Han konstaterar dock att prissättningen varit aggressiv och han utesluter inte heller en försäljning då det kommit förfrågningar kring beståndet.

Bo Magnusson, styrelsens ordförande:

– Ett antal starka kandidater har prövats, både interna och externa och Jörgen Lundgren har funnits vara den mest lämpade kandidaten. Jörgen känner bolaget väl och har under sina år som vice vd starkt bidragit till Norrportens goda utveckling med bra lönsamhet och hög kundnöjdhet. Samtidigt har vi tagit till oss av den kritik som framförts avseende bolagets styrning. Jörgen har, på styrelsens uppdrag, lett ett omfattande arbete avseende förtydligande och utveckling av policys och riktlinjer. Implementering av en så kallad compliance-enhet pågår också. Med detta är vi övertygade om att vi genom Jörgen kommer att erhålla både kontinuitet och förnyelse av Norrporten vilket lägger grunden för en fortsatt god utveckling.

Jörgen Lundgren har sin bakgrund i bankvärlden där han haft flera ledande befattningar inom Nordea och Danske Bank. Han är 46 år och civilekonom.

Norrportens styrelse har förstärkts med ytterligare två ledamöter som tillför värdefulla kompetenser och erfarenheter; Ulrika Dellby, som också blir vice ordförande och Louise Richnau.

Louise Richnau.
Louise Richnau.

Ulrika Dellby är grundare till och partner i private equity-bolaget Fagerberg & Dellby. Hon har erfarenhet av företagsutveckling inom olika branscher bland annat efter 16 år inom Boston Consulting Group.

Louise Richnau är delägare och VD på Leimdörfer Real Estate Capital och har över tjugo års erfarenhet av fastighetsbranschen.

Fastighetsvärlden Idag 2013-08-12

Fler Nyheter från förstasidan

AL hyr ut 1.300 kvm i Hagastaden

Lämnar lokaler mitt i city. Flyttar svenska huvudkontoret till Mineralvattenfabriken.

Podcast: Om stadsutveckling i Stockholm city

Anna Nordin från Vasakronan gästar senaste avsnittet för att prata om omvandlingen av Sergelstråket.

Liseberg: Skadan mindre än förväntat

Större delar bedöms vara helt eller delvis oskadade.

Välkänd arkitektfirma flyttar till Gamla stan

Beslutat sig för att lämna landmärke.

Flyttar till Sergels torg

”Läget gör att det fortsatt är enkelt att ta sig till kontoret”.

Klimatsmartast vinner

Tävling för 80 av 450 lägenheter som ska byggas i närförort till Stockholm.

Så hårt slår Alectas investering i Heimstaden

”2023 var ett mycket turbulent år som skapade en betydande förtroendekris för Alecta”.

Politiker avgår efter affär

Tre väljer att lämna efter transaktionen vid Karlatornet.

Thedéen: Går åt rätt håll – möjlig sänkning på gång

Riksbankschefen: ”Vi är på lite fastare mark”.

Nyfosa öppnar för att sälja Söderport

Värderat till nästan 15 miljarder kronor.

Nio får bygga i Hyllie

FV berättar om aktörerna och volymerna. Totalt cirka 60.000 kvm.

Låg bakom köpet från Kvalitena

Äger sedan tidigare två fastigheter i liknande kategori.

Heba och Åke Sundvall säljer för 725 mkr

300 lägenheter i södra Stockholm ingår i affären.

OP:s akutdrag i sista minuten – ska förhindra konkurs

Kräver 13 miljoner kronor.

Tillbaka till förstasidan