Så här ska exteriören på Gustav IIIs Boulevard 32-36 se ut framöver. Tidigare dominerade HP fastigheten. Bild: Walk the room.

Fastpartner hyr ut 4.200 kvm till Office Management

Fastpartner hyr ut 4.200 kvm i Frösunda, Solna, till Office Management. Kontoret upptar ett helt våningsplan på Gustav III:s Boulevard 32-36. Därmed fortsätter Fastpartner att fylla upp fastigheten som snart även ska få ett exteriört lyft.

Office Management flyttar in med cirka 250 medarbetare i sitt nya kontor i Centrala Frösunda i juni 2022.

Verksamheten flyttar från södra Kista och Castellums (tidigare Kungsledens) fastighet Holar 4 på Skalholtsgatan 6, längs E18. Där har Office Management haft en förhyrning om 7.000 kvm lokaler, så bolaget minskar sin lokalytan med 40 procent vid flytten. Bolaget har haft sitt kontor där i ungefär ett dussin år.

– Vi har tittat på cirka 30 olika lokalalternativ. Frösunda passar oss väldigt bra när vi jämfört med var medarbetarna bor. Den ”medianplats” som kom fram när vi gjort postnummersökningen utifrån medarbetarnas boende visade Frösunda. Så det är perfekt för oss, säger Peter Uddfors, vd och koncernchef för Office Managamenet, till Fastighetsvärlden.

Bolaget inledde 2019, innan pandemins utbrott, en större studie för att blicka in i framtidens arbetsplats.

– Vi behöver inte lika stora ytor som tidigare. Exempelvis är säljare och tekniker ute på jobb ofta, men de behöver till exempel parkeringsplatser när de är på jobbet, så det var viktigt i lokalsöket.

Att stanna i Kista var inte precis högaktuellt:

– Vi uppfattar inte Kista som ett alternativ. Vi ville därifrån. Frösunda blir mycket bättre. Där finns en blandad stadsmiljö med bostäder och restauranger. I Kista är det ofta öde.

Office Management är ett rådgivande tjänsteföretag inom allt som rör arbetsplatsen. Idag hjälper de fler än 8.000 kunder i Sverige, Norge och Finland och har totalt cirka 450 medarbetare.

– Kontoret framöver blir delvis en arbetsplats, delvis en mötesplats där människor laddar energi i mötet med andra. Ett modernt kontor ska erbjuda en stimulerande arbetsmiljö för medarbetarna där både teknik, inredning och ergonomi bidrar till effektivitet och kreativitet, säger Peter Uddfors, vd och koncernchef för Office Managamenet.

– Självklart vill vi skapa Framtidens Arbetsplats även för oss själva, precis som vi gör för våra kunder, fortsätter Peter Uddfors. Det får vi nu möjlighet att göra i Centrala Frösunda tillsammans med Fastpartner.

Fastigheten på Gustav III:s Boulevard blir en hållbar och framtidsinriktad arbetsplats med modern infrastruktur. Här blir både medarbetare och kunder inspirerade av smarta och effektiva lösningar i enlighet med Office Managements fem identifierade trender inom framtidens arbetsliv, bl.a. att flexibla samarbeten inte längre är ett undantag utan det nya normala.

– Centrala Frösunda lockar allt fler företag. Det är uppenbarligen många som uppskattar moderna kontor med gångavstånd till spårbunden kollektivtrafik och brett utbud av service i huset och i stadsdelen i övrigt, säger Håkan Bolinder, regionchef på Fastpartner.

På Gustav III:s Boulevard 32-36 (Hilton 2) har Fastpartner under de senaste sex månaderna hyrt ut följande, Tech Data 1.600 kvm, Office Management 4.200 kvm och MW Group 1.200 kvm. Totalt ca 7.000 kvm.

Utöver  kontorsförhyrningarna har uthyrning skett till gym (Nordic Wellness) och restaurang (K-märkt).

Följande kontorsytor finns kvar för Fasta ner att hyra ut i fastigheten Hilton 2: på Gustav III:s Boulevard 26: 1.100 kvm och på Gustav III:s Boulevard 32-36: ca 3.850 kvm. Alltså totalt cirka 5.000 kvm kvar.

Fastighetsvärlden har tidigare berättat om Fastparters projektplaner för fastigheten, läs mer här.

Fastigheten Holar i 4 i Kista som Office Management lämnar. Foto: Castellum/Kungsleden

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Blackrock köper nybyggt

50.000 kvm, med potential för upp till 120.000 kvm.

Megaprojekt till salu

Ett av Sveriges största kontorsprojekt. Ny ägare sökes.

FV Quiz

FV-Quiz: Vad kan du om Oscar Engelbert?

Han ligger bakom två av huvudstadens nya landmärken och är ofta i rubrikerna. Vad kan du egentligen om honom?

Ner 60 procent – men motståndskraften kvarstår

Slutsatser och inblickar i framtiden.

Värvar tidigare topp

FV berättar om den nya utmaningen.

Oscar: ”Det finns mycket jag vill göra”

Oscar Engelbert om framtiden efter att han lämnar vd-stolen. FV berättar om ett ”hemligt” kontorsprojekt i Los Angeles.

Köper invid Älvsjö centrum

Anrikt konditori bland hyresgästerna.

Dan Olofsson och Percy Nilsson frias i hovrätten

Ingen insiderhandel skedde i samband med försäljningen av Victoria Park.

Huvudspåret: Klyva SBB i tre delar – möjlig köpare pekas ut

Många spekulationer kring SBB:s framtid. FV pekar ut möjliga svenska köpare. Kan vara tydlig parallell till storaffär 2008.

Norska miljardären som är näst störst i Fabege

En av de rikaste i Europa. Har gjort inbrytningar i Sverige tidigare.

Värdet på Turning Torso ner

Läs om värdeutvecklingen för Sveriges näst högsta byggnad.

Balders plan på 230.000 kvm

Vill skapa framtidens logistiklösningar.

Engelbert avgår som vd

Överens med styrelsen. Behöver ny inriktning. Stannar kvar i styrelsen.

Uppgift: Här öppnar Apple nummer fyra i Sverige

Efter fiaskot vid Kungsträdgården kan det bli en andra butik i 08-området.

Tillbaka till förstasidan