Så här ska exteriören på Gustav IIIs Boulevard 32-36 se ut framöver. Tidigare dominerade HP fastigheten. Bild: Walk the room.

Fastpartner hyr ut 4.200 kvm till Office Management

Fastpartner hyr ut 4.200 kvm i Frösunda, Solna, till Office Management. Kontoret upptar ett helt våningsplan på Gustav III:s Boulevard 32-36. Därmed fortsätter Fastpartner att fylla upp fastigheten som snart även ska få ett exteriört lyft.

Office Management flyttar in med cirka 250 medarbetare i sitt nya kontor i Centrala Frösunda i juni 2022.

Verksamheten flyttar från södra Kista och Castellums (tidigare Kungsledens) fastighet Holar 4 på Skalholtsgatan 6, längs E18. Där har Office Management haft en förhyrning om 7.000 kvm lokaler, så bolaget minskar sin lokalytan med 40 procent vid flytten. Bolaget har haft sitt kontor där i ungefär ett dussin år.

– Vi har tittat på cirka 30 olika lokalalternativ. Frösunda passar oss väldigt bra när vi jämfört med var medarbetarna bor. Den ”medianplats” som kom fram när vi gjort postnummersökningen utifrån medarbetarnas boende visade Frösunda. Så det är perfekt för oss, säger Peter Uddfors, vd och koncernchef för Office Managamenet, till Fastighetsvärlden.

Bolaget inledde 2019, innan pandemins utbrott, en större studie för att blicka in i framtidens arbetsplats.

– Vi behöver inte lika stora ytor som tidigare. Exempelvis är säljare och tekniker ute på jobb ofta, men de behöver till exempel parkeringsplatser när de är på jobbet, så det var viktigt i lokalsöket.

Att stanna i Kista var inte precis högaktuellt:

– Vi uppfattar inte Kista som ett alternativ. Vi ville därifrån. Frösunda blir mycket bättre. Där finns en blandad stadsmiljö med bostäder och restauranger. I Kista är det ofta öde.

Office Management är ett rådgivande tjänsteföretag inom allt som rör arbetsplatsen. Idag hjälper de fler än 8.000 kunder i Sverige, Norge och Finland och har totalt cirka 450 medarbetare.

– Kontoret framöver blir delvis en arbetsplats, delvis en mötesplats där människor laddar energi i mötet med andra. Ett modernt kontor ska erbjuda en stimulerande arbetsmiljö för medarbetarna där både teknik, inredning och ergonomi bidrar till effektivitet och kreativitet, säger Peter Uddfors, vd och koncernchef för Office Managamenet.

– Självklart vill vi skapa Framtidens Arbetsplats även för oss själva, precis som vi gör för våra kunder, fortsätter Peter Uddfors. Det får vi nu möjlighet att göra i Centrala Frösunda tillsammans med Fastpartner.

Fastigheten på Gustav III:s Boulevard blir en hållbar och framtidsinriktad arbetsplats med modern infrastruktur. Här blir både medarbetare och kunder inspirerade av smarta och effektiva lösningar i enlighet med Office Managements fem identifierade trender inom framtidens arbetsliv, bl.a. att flexibla samarbeten inte längre är ett undantag utan det nya normala.

– Centrala Frösunda lockar allt fler företag. Det är uppenbarligen många som uppskattar moderna kontor med gångavstånd till spårbunden kollektivtrafik och brett utbud av service i huset och i stadsdelen i övrigt, säger Håkan Bolinder, regionchef på Fastpartner.

På Gustav III:s Boulevard 32-36 (Hilton 2) har Fastpartner under de senaste sex månaderna hyrt ut följande, Tech Data 1.600 kvm, Office Management 4.200 kvm och MW Group 1.200 kvm. Totalt ca 7.000 kvm.

Utöver  kontorsförhyrningarna har uthyrning skett till gym (Nordic Wellness) och restaurang (K-märkt).

Följande kontorsytor finns kvar för Fasta ner att hyra ut i fastigheten Hilton 2: på Gustav III:s Boulevard 26: 1.100 kvm och på Gustav III:s Boulevard 32-36: ca 3.850 kvm. Alltså totalt cirka 5.000 kvm kvar.

Fastighetsvärlden har tidigare berättat om Fastparters projektplaner för fastigheten, läs mer här.

Fastigheten Holar i 4 i Kista som Office Management lämnar. Foto: Castellum/Kungsleden

Missa inte! Bostadsdagen 2023

Den 22 februari är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Bostadsdagen 2023. Det äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Statens hyra för EU-mötet

Hyr hel hotell- och mötesanläggning. FV berättar om hyreskontrakten för mässan och för hotellet.

Köper nära Norr Mälarstrand

Utökar beståndet inom tullarna i Stockholm.

Hyr ut 3.600 kvm i Hagastaden

FV berättar vilka som tappar hyresgäster.

Stor bostadsutvecklare lägger större varsel

FV berättar om ännu ett bolag som tvingas agera på den förändrade marknaden.

Skanska gör stort förvärv

Stor tomt om nästan 40.000 kvm i attraktivt läge.

Hackspett stoppar 130 bostäder i Söderort

Bostadsbolag tvingas lägga stort projekt i papperskorgen.

Juryns val: Bästa transaktionskonsult

Juryn har utsett fem ledande mäklare som gått till final.

Juryns val: Fem i final om Årets lokalkonsult

Läs om vilka fem som är nominerade.

Skanska hyr ut 2.500 kvm

Uthyrningsgraden når 75 procent.

Coworkingfirma hyr hel byggnad i Gamla stan

Palatsbyggnad. ”Finns ingen byggnad med samma wow-faktor.”

Affärsanalys

Rekordnivå men med en högre yield

Daniel Holmkvist vid CBRE har analyserat en uppmärksammad affär nära Stureplan.

Besqab i nyemission om 825 miljoner

Kommer att använda pengarna till att i förtid helt återbetala den obligation man gav ut för två år sedan.

”Kontorsvägrarna” – så kan de lockas åter

De anställda berättar vad som krävs för att lämna hemmet.

Hyr ut över 3.000 kvm på Södermalm

Fortsatt högt tryck efter lokaler.

Tillbaka till förstasidan