Fastpartner hyr ut 1.500 kvm till Tech Data i Frösunda

Tech Data, en av världens största teknikdistributörer med 22.000 medarbetare i fler än hundra länder, har valt Centrala Frösunda i Solna för sitt Stockholmskontor. Det handlar om 1.574 kvm hos Fastpartner på Gustav III:s Boulevard 36.

Baltazar har varit Fastpartners rådgivare. Tenant & Partner är Tech Datas rådgivare i processen. Inflyttning sker 1 maj 2022.

Därmed fortsätter Fastpartner har bra tryck i uthyrning i arbetet med att fylla upp fastigheten där Hewlett-Packard länge var hyresgäst. 6.350 kvm är vakant. Totalt ingår 36.000 kvm.

– Vi har ett stort intresse. Jag räknar med att vi kommer att ha hyrt ut allt vid årsskiftet, säger Håkan Bolinder, regionchef Fastpartner, till Fastighetsvärlden.

Fastighetsvärlden har tidigare berättat om Fastpartners stora projektplaner och visat bilder på fastigheten med en ny tänkt fasad som ska förgylla närområdet, läs mer och se bilder här.

– Vi har sökt ett sammanhang som stärker vårt varumärke hos kunder, leverantörer, medarbetare och potentiella medarbetare. Det har vi hittat i Centrala Frösunda, berättar Joachim Palmé, Vice President Nordics, Tech Data. Här får vi gångavstånd till spårbunden kollektivtrafik, en fantastisk nivå på närservicen, tillgång till grönområden och ett kontor designat enligt inredningskonceptet “Scandinavian simplicity meets new technology”.

Tech Data inför till exempel ett aktivitetsbaserat arbetssätt med hemvister, en hybridmodell med arbete både på kontoret och hemifrån.

– Vi kommer att designa kontoret så att vi har ytor som möjliggör samarbete och kreativitet samt även effektiva ytor och rum för enskilt arbete. Det nya kontoret kommer tillgodose våra behov i form av ergonomiska sittplatser, projektytor, mindre arbetsrum, telefonrum samt konferensrum både i den externa och interna ytan, beskriver Joachim Palmé.

Joachim Palmé lyfter också fram att det är ett stort mervärde att det finns restaurang, konferensmöjligheter, takterrass, café och gym i kontorsbyggnaden.

Tech Data flyttar till Centrala Frösunda i ett intressant skede där stadsdelelen snabbt utvecklas.

– Nordic Wellness öppnar ett stort gym i november och prisbelönta K-märkt öppnar restaurang och café under våren, kommenterar Håkan Bolinder, regionchef på Fastpartner.

Fler Nyheter från förstasidan

SBB stoppar projekt – sätter underleverantör i konkurs

”Styrelsen har sökt andra lösningar men inte lyckats” säger koncern-vd Mikael Anjou

Stänger flaggskepp i city efter endast fyra år

Världsvarumärket lägger ner stor satsning mitt på Kungsgatan.

Blankare fortsätter trycka till fastigheter

Åtta av de 100 största blankningspositionerna finns i bygg- eller fastighetsbolag. FV berättar vilka bolag som finns i fokus.

Balder lägger beslag på ännu en 08-mack

Först lyxprojekt längs Birger Jarlsgatan. Nu lite längre ut från city.

Blir ny CFO på Stenvalvet

Ytterligare en CFO byter jobb.

SEPREF: Fyra av fem spår höjda krav på direktavkastning

Karin Witalis kommenterar den senaste undersökningen.

Rekryterar chef från Wästbygg

Ska utveckla nytt bolag.

Staden säljer för 600 mkr

Tre bolag i affär med Stockholms stad.

Klart: Alm blir storägare i Aros efter strukturaffär

Stor affär med bostäder. Läs om detaljerna.

Batljans superlycka

Starkt fredag på börsen. Men ännu återstår mer än hälften…

Estea optimistiskt när synen är tudelad

Blivit en betydande aktör inom samhällsfastigheter.

Bilder: Nu flyttar centrala Kiruna

Invigningsfest i tre dagar.

Klart: Här är Biljana Pehrssons nya vd-jobb

Stor FV-intervju. √ Alla erbjudanden. √ Hög målsättning. √ Kommenterar Arnhult/Castellum. √ ”Bär med mig det resten av livet”.

KlaraBo hyr ut till polisen

Hyresvärdet uppgår till cirka 4,4 mkr.

Tillbaka till förstasidan