Så här kan Frösunda Port, som ligger mitt i Frösunda, komma att se ut framöver. Illustration: Walk the Room

Fastpartner förgyller 25.000 kvm mitt i Frösunda

Fastpartner gör en större investering i Frösunda genom att skapa en mötespunkt i sin mest centrala fastighet i området och även genom att ge den en ny guldglänsande fasad. 10.000 kvm finns för uthyrning och Baltazar har uthyrningsuppdraget.

Christopher Johansson.

Fastpartners 100.000-innehav i närområdet, från syd till norr:

Brahelund 2 vid Frösundavägen, känt som Skanskas tidigare huvudkontor. En uthyrningsbar yta om cirka 41.000. Köpt från Areim i december 2018 för 1.953 miljoner kronor.

Hilton 5 på Telegrafgatan 6. Det handlar om de två första byggnaderna norr om SAS Institute-fastigheten. Innehåller 13.800 kvm lokaler. Köpt från Handelsbankens Pensionsstiftelse sensommaren 2017. Av FV bedömt pris: 650 miljoner kronor.

Hilton 2 på Gustav III:s Boulevard 26–38. Känd som Frösunda Port. Här var länge Hewlett-Packard den dominerande hyresgästen. Fastigheten består av tre byggnader, dels de båda vid ”porten” och en fristående söderut. Totalt 24.000 kvm. Köpt från Deka Immobilien i november 2014 för 790 miljoner.

Herrjärva 3. Kontorshuset 12 vid Järva krog. Innehåller 19.800 kvm, varav NCC:s nya huvudkontor utgör knappt 17.000 kvm. Köpt från NCC i november 2019 för 1,5 miljarder kronor.

Visa faktaruta

Fastpartner är klart största aktören i Frösunda, Solna. Om området från Frösundaleden till Järva krog inkluderas äger bolaget över 100.000 kvm lokaler där. Bland annat äger Fastpartner fastigheten Hilton 2 som är känt som Frösunda Port.

Det handlar om den stora byggnad som är överbyggd över infarten till området och som innehåller 25.000 kvm lokaler. Det är även en av de första som byggdes i området.

Efter att första hyresgästen Hewlett-Packard styckats och delvis lämnat finns det en möjlighet för Fastparter att utveckla fastigheten och skapa nya moderna kontor. Nyckelordet i det arbetet är att öppna upp fastigheten för att skapa en mötesplats. Det finns även en plan på att förgylla fasaden.

– Läget är riktigt bra och det finns utmärkt närservice. Det finns ett 15-tal restauranger och kaféer i närheten, och då har vi inte räknat in de som finns i Mall of Scandinavia som ligger tio minuters promenad bort. Det är en miljö som på många sätt erbjuder innerstadskänsla, säger Christopher Johansson, vice vd vid Fastpartner, till Fastighetsvärlden i samband med en rundvisning i fastigheten.

Han konstaterar vidare att kommunikationsläget är utmärkt med pendeltågsstationen Solna station som finns på gångavstånd nära och E4:an precis utanför. Dessutom lyfter Johansson fram närheten till Nationalstadsparken med Brunnsviken på andra sidan motorvägen.

Fastpartners plan är att satsa på att förändra det tidigare slutna entréplanet. Fastighetens nedre plan, på den södra sidan, ska öppnas upp för att ge plats för en lounge, restaurang, mötesytor och kafé. I planerna finns även angränsande konferensmöjligheter och coworkingytor för flexibla hyresgäster samt pop-up stores. Fastpartner vill skapa en helhet där de som arbetar i huset erbjuds ett servicepaket som löser livspusslet och ger möjlighet till stimulerande möten och egen utveckling.

– Entréplanet ska bli huset pulserande hjärta och det ska vara levande även för de med flexibla arbetstider. Fastigheten ligger dessutom i centrala delen av Frösunda och det vill vi stärka genom att skapa en attraktiv mötesplats.

Cirka 10.000 kvm är vakant och Fastpartner har anlitat Baltazar för att arbeta med uthyrningen. I entréplanet i den norra delen har man skrivit ett kontrakt med Nordic Wellness för ett gym om 1.080 kvm. Högt upp på agendan nu finns att teckna kontrakt med någon eller några som driver konferensdelen och coworkingytorna.

– Vi vill erbjuda mer än bara en vanlig kontorsfastighet. När vi fått allt på plats så tror vi att det kommer att bli väldigt attraktivt. Det blir toppmoderna lokaler och med ett högt serviceutbud, säger Mattias Bäckman vid Baltazar.

Det finns möjligheter att hyra upp till 3.500 kvm i samma våningsplan. Det finns även goda förutsättningar för att dela upp ytorna eftersom det finns två trapphus i vardera huskropp.

Byggnaden öppnas framöver upp och och besökarna kommer rak in i entréplanet och det stora atriet där det tidigare finnits en smått bortglömd restaurang. Framöver ska denna ytan bli ett nav för hela fastigheten. Illustration: Walk the Room
Servicenivån ska vara hög och mötesplatserna många. Illustration: Walk the Room
10.000 kvm lokaler finns för uthyrning. Illustration: Walk the Room
Fastpartner planerar även för att bebygga delar av den tomyta som finns söder om fastigheten där det idag är parkering. Illustration: Walk the Room
Så här kan Frösunda Port, som ligger mitt i Frösunda, komma att se ut framöver. Illustration: Walk the Room
Så här ser fastigheten ut idag. Bilder: Fastighetsvärlden
Den aktuella fastigheten, Hilton 2, sedd från E4-hållet.
Takterrassen som finns på den byggnadsdel som binder ihop norra och södra sidan av fastigheten ska öppnas upp för fler hyresgäster.
Så här ser ljusgården i den södra byggnaden ut inför att Fastpartner ska fylla den med innehåll.

Fler Nyheter från förstasidan

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Hon tar över efter Urban Edenström

Urban Edenström blir arbetande styrelseordförande.

Hyr ut 3.300 kvm till F-kassan

”Norra Sveriges mest flödesrika knutpunkt ”.

Bildextra: Så blev 11.000 kvm – i trä

Träd planterades när Sveriges största kontor i sitt slag invigdes.

Vann kamp om ny tingsrätt

Nästan 7.000 kvm lokaler. Läs även vem som tappar en stor hyresgäst – igen.

Blixtaffär: Nytt HK säljs för 2,4 mdr – oväntad köpare

Var tänkt för att bli byggbolagets nya huvudkontor. Utvecklingen i omvärlden påverkat. Fastigheten ligger vid tullgränsen i Stockholm.

Plan för ny centralstation presenterad

Stor stationsbyggnad med kontor ingår i planen.

Nytt avtal med mediajätten – hela 16.000 kvm

FV avslöjar. Signerat ett nytt och stort hyresavtal.

Förvaltaren byter namn – tillsammans med ägaren

”Behåller allt som är bra”.

Vissa priser gått upp 30 procent

Skenande byggmaterialpriser hotar nya bostäder. Vill undanta allmännyttan från LOU.

Duo redo för snabb miljardförsäljning

Ytterligare en stor transaktion att vänta på Kungsholmen.

Selin i miljard-jv i norr

Läs om planerna.

Grönt ljus för Pembrokes stora cityprojekt

36.000 kvm ska utvecklas bakom NK. ”Vi är jätteglada och exalterade”. Se flera bilder på förändringen.

Hyr snabbt ut 7.000 kvm

Akademiska Hus avyttrade nyligen fastigheten.

Tillbaka till förstasidan