Fastator rekryterar Knut Pousette som ny vd

Fastator har rekryterat Knut Pousette som ny vd för bolaget. Han tillträder den första februari 2021 och ersätter då Joachim Kuylenstierna som efter fyra framgångsrika år på vd-posten nu går tillbaka till en renodlad affärsutvecklingsroll.

Annons

Ledningsgruppen utökas därmed från tre till fyra personer.

Björn Rosengren, styrelseordförande för Fastator, kommenterar:

– Jag är mycket glad över att kunna presentera Knut Pousette som ny VD för Fastator. Knut är en kompetent ledare med lång erfarenhet från noterade entreprenöriella bolag inom fastighetsbranschen. Jag är övertygad om att han och nuvarande ledning tillsammans med övriga medarbetare kommer kunna leda Fastator till nästa nivå på vår tillväxtresa. Under Joachims ledning har Fastator sett en kraftig värdetillväxt och etablerat sig som ledande vad gäller att bygga nya bolag i fastighetsrelaterade segment. Bara i år har vi noterat två av våra innehav. Genom rekryteringen av Knut tar vi också ytterligare ett viktigt steg mot huvudlistan.

Joachim Kuylenstierna:

– Då min mor gick bort tidigare i år och min far börjar få sviktande hälsa så behöver jag ha större möjlighet att ägna tid åt familjeföretaget. VD-rollen innebär en hel del administrativt arbete, inte minst inför ett börsbyte, som jag ärligt talat helst slipper. Jag kommer nu kunna gå ner från fulltid till heltid. Jag kommer bäst till min rätt där jag kan ägna min tid åt att leta upp och skapa nya affärsmöjligheter för Fastator.

Knut Pousette, född 1972, har gedigen erfarenhet från tunga poster inom fastighetsbranschen, däribland i rollen som vd för fastighetskoncernen Kvalitena och genom styrelseuppdrag i bland annat noterade Stendörren Fastigheter AB och D Carnegie Co AB. Därtill har Knut Pousette mångårig erfarenhet från ideellt arbete inom skola , bland annat som styrelseordförande, stiftare och grundare av Campus Manilla liksom Ebba Brahe skolan.

– Jag ser fram emot att ta mig an rollen som VD för Fastator. Tillsammans med bolagets ledning, styrelse och medarbetare kommer min främsta prioritet vara att slutföra den påbörjade listbytesprocessen samtidigt som jag ser fortsatt goda möjligheter för tillväxt i både nya och befintliga innehavsbolag. säger Knut Pousette, tillträdande VD för Fastator.

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan