Fabege hyr ut 3.700 kvm i Solna Business Park

Fabege har tecknat tre hyresavtal omfattande 3.761 kvm i fastigheten Sliparen 2 i Solna Business Park. HSB hyr 2.601 kvm kontorsyta, Coor hyr 947 kvm konferensyta och Nordrest hyr 213 kvm caféyta.

Tenant & Partner har agerat hyresgästrådgivare åt HSB under lokalsökningsprocessen.

Sliparen 2 är miljöcertifierad enligt Breeam-In-Use på nivå Excellent.  Tidigare i år har även CGI tecknat hyresavtal på cirka 4.200 kvm i grannfastigheten Svetsaren 1.

– Vi är glada över att vakansen efter Evrys flytt till Arenastaden nu fylls på med nya hyresgäster som skapar liv och rörelse i området. Vi jobbar målinriktat mot att få upp den totala uthyrningsgraden i beståndet till 95 procent igen. Under året har vi förstärkt vår säljorganisation och uthyrningarna i Solna Business Park visar att vi är på rätt väg, kommenterar Johan Zachrisson, Affärsutvecklingschef på Fabege.

Sliparen 2 utvecklas under konceptnamnet Scenen och kommer vid färdigställande att bli en samlingsplats som främjar möten och upplevelser genom ett noga utvalt serviceerbjudande.

– Vi ser mycket fram emot att flytta in i Scenen i Solna Business Park. Läget är strategiskt viktigt för oss och kontoret möter våra önskemål och förväntningar på ett mycket bra sätt, säger Anders Joachimsson, Affärsområdeschef Fastigheter, HSB Stockholm.

Fastighetsvärlden kan berätta att för HSB Stockholm blir etableringen i Solna en av fyra baskontor i Stockholmsområdet när man lämnar Fleminggatan. Med i flytten till till Solna följer även HSB Bostad (som utvecklar bostäder åt HSB Stockholm. Två av HSB Stockholms övriga baskontor finns i Jakobsbergs centrum och i Handen. När det gäller det fjärde så pågår förhandlingar om lokaler i området i Nacka/Sjöstaden.

FV kan berätta att även HSB Riks ska lämna Fleminggatan 41. Fastigheten där heter Smultronet 6 och ägs av tyska Union Investment som köpte den 2019 från Afa Fastigheter, som i sin tur förvärvat den från just HSB 2013.

Per Julin Affärsutvecklare på Coor Konferens:

– Vi är oerhört glada över att få vara med och bidra med vår expertkompetens till att Scenen blir en plats där människor möts och där den fysiska miljön och servicen förhöjer upplevelsen. Vi är också väldigt glada över att få göra det i samarbete med Nordrest.

Utöver serviceerbjudandet med konferens och café i Scenen kommer ytterligare två koncept att bidra till levande bottenvåningar i Solna Business Park under 2023. I januari öppnar F9, en arena för träning, arbete, kultur och möten i samarbete med bland annat Allstars Training Center, Fit4Life, Urban Tribes och The Works. Senare i vår öppnar Smedens Mathall, en mötesplats och destination för mat och event med doft av Brooklyn och Berlin, som liksom cafét i Scenen kommer drivas av Nordrest.

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Värdet på Turning Torso ner

Läs om värdeutvecklingen för Sveriges näst högsta byggnad.

Balders plan på 230.000 kvm

Vill skapa framtidens logistiklösningar.

Uppgift: Här öppnar Apple nummer fyra i Sverige

Efter fiaskot vid Kungsträdgården kan det bli en andra butik i 08-området.

CBRE IM utvecklar logistik om 46.000 kvm

Förvärvar mark utanför Helsingborg och bygger logistik på spekulation.

Coor hyr 4.500 kvm av Fabege vid Haga Norra

Fabeges projekt uthyrt till två tredjedelar.

Kontor i ett klot

CA Fastigheter projekterar för hotell och kontor i två gamla gasklockor.

Perfekt storm stoppar bostadsbyggen

Tvärnit på alla sätt. Men det finns sätt att få igång bostadsmarknaden. En expert på Tango ser fler möjlig­heter, men ...

Älvstrandens vd sparkad

Får gå efter extrainkallat styrelsemöte där kritisk rapport var underlag.

Slår till med köp på hela 5 mdr

Oväntad säljare till eftertraktade fastigheter.

Nystart för Obos landmärke – fyra team tävlar

Läs om de nya planerna för höghuset och vilka som fått i uppdrag att rita. Flera världsberömda arkitektfirmor anlitade.

Catella förvärvar majoritet i franska Aquila

Med förvärvet utökar bolaget sin verksamhet inom asset management och fondförvaltning.

Topplista

Största affärerna 2023

De största transaktionerna på fastighetsmarknaden rangordnas.

Bildextra: Gasklocka 2 blir till Gasometer

Stockholms stads och Pophouse nya kulturmötesplats har döpts.

Tillbaka till förstasidan