Trikåfabriken. Illustration: Fabege.

Fabege hyr ut 3.000 kvm i Hammarby sjöstad

Fabege har tecknat avtal med två nya hyresgäster i Hammarby sjöstad om cirka 3.000 kvadratmeter. Svenska institutet (SI) och Region Stockholm kommer under 2019 att flytta in i fastigheterna Trikåfabriken 9 respektive Luma 1.

Set Up var rådgivare till Svenska Institutet.

I Trikåfabriken 9 som kommer att omfatta runt 17.000 kvm kontorsyta och ska stå färdig andra halvåret 2019 har redan Naturvårdsverket och Hyper Island tecknat hyresavtal. Hyreskontraktet med Naturvårdsverket innebär en hyra på drygt 3.100 kronor per kvadratmeter.

Nu väljer även Svenska institutet att etablera sin verksamhet i fastigheten och tecknar avtal om 1.835 kvadratmeter. Fastighetsvärlden kan berätta att årshyran är 6,4 miljoner kronor, vilket ger 3.488 kronor per kvadratmeter. Förhyrningen avser våning 2.

Myndigheten hyr i dag 2.200 kvadratmeter i fastigheten Aeolus 1, som ägs av Dina Försäkringar, på Slottsbacken 10 i Gamla stan i Stockholm. FV berättade i oktober att Set Up fått uppdraget att hitta nya lokaler åt myndigheten. Svenska institutet uppger för Fastighetsvärlden att det främsta alternativet till Fabeges förslag i Sjöstaden var att sitta kvar vid Slottsbacken.

I Luma 1 väljer Region Stockholm att etablera sitt projektkontor för tunnelbanan på 1.200 kvadratmeter. I och med detta är Lumas 34.000 kvm nästan fullt uthyrd. Blåa linjen kommer förlängas från Kungsträdgården via Södermalm till Hammarby Sjöstad. I stadsdelen tillförs två nya tunnelbanestationer: Gullmarsplan och Sickla Kanal. Förväntad byggstart är under 2019.

– Vi ser ett ökat intresse för Hammarby Sjöstad. Det är roligt att även stora organisationer ser Hammarby Sjöstad som ett attraktivt alternativ, säger Andreas Malmsäter uthyrningschef på Fabege.

Fler Nyheter från förstasidan

”Är som ett hajstim”

Ilija Batljan: ”När allt är bra är alla ens kompisar. Tills man börjar blöda. Då blir man uppäten.”

Besvikelsen över satsningen i New York

Vakanser på 93 respektive 60 procent i kontorsprojekt på Manhattan. FV går igenom läget.

Överväger försäljningar

Äger över 500.000 bostäder. Öppnar för att sälja för över 100 miljarder kronor till delägare. Per Ekelund berättar för FV.

CLS säljer för en halv miljard

Läs om ägarbilden i det ”svenska” bolaget.

Nej till fyra nya IES-skolor – bolag drabbas

Fv berättar vilka fyra fastighetsbolag som drabbas av beslutet.

SBB sålt allt i Stenhus

SBB har avyttrat sitt aktieinnehav i noterade Stenhus Fastigheter.

Storbolag faller tungt

Tufft för flera av de allra största fastighetsbolagen på börsen under tisdagen.

Domstol fäller Skanskas nya hotell

Tvingas börja om på ruta ett.

Akelius har miljardköpt – för 4,04 procent

Bolagets belåningsgrad är 9 procent.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Jacob Karlssons känga till aktieanalytiker

K-Fastigheters vd om framtiden och bolagets mål.

Titania säljer ”hemligt” lyxprojekt i Kalifornien

Vd:n ”Det har varit otroligt kul och lärorikt att göra projektet men det är inget vi kommer att göra om”.

Elias Georgiadis, vd vid Stenhus Fastigheter.

Stenhus har sikte på ytterligare uppköp

Efter att ha tuggat i sig flera noterade bolag har Stenhus nu funnit ytterligare ett bolag som man går in tungt i, kanske för ett kommande uppköp.

Aktien som drabbade SBB:s resultat stenhårt

Det har pratats en hel del om värdet på JM-posten hos SBB. Men det var ett annat innehav som påverkade halvårsresultatet negativt med över en miljard.

Tillbaka till förstasidan