Hugin & Munin-vinnare 2014. Elisabet Olin, Christian Hermelin, Meltem Bilgen Harttio, Else Schlasberg, Åsa Bergström och Barbro Kolossa-Bjuhr.

Fabege bästa bolaget 2014 – får Hugin & Munin-priset

Annons

Bolagets första vinst – Omgjord tävling. Fabege vinner Hugin & Munin-priset 2014. Det är första gången som bolaget vinner priset som Fastighetsvärlden delat ut sedan 1997.

Med överlag höga och jämna betyg samt med ett par topplaceringar i de tio betygsatta kategorierna så är det Fabege som står som segrare i årets upplaga av Hugin och Munin-priset.  Tvåa i tävlingen är Vasakronan och Atrium Ljungberg intar tredjeplatsen. Fabege vinner tre av de tio enskilda kategorierna: ”IR/Snabbfakta”, ”Respons” och ”Hemsida”.

Sju medarbetare vid Fastighetsvärlden har granskat hur 22 bolag kommunicerar. Om vinnaren konstaterar Fastighetsvärlden: ”Fabege lägger därför stor vikt vid arbetet med att informera och kommunicera på ett öppet och modernt sätt”.

Årets tävling är en kraftig ombearbetning av den granskning av de stora fastighetsbolagens arbete med kommunikation som tidigare år enbart har gällt bolagens årsredovisning. I år har redaktionen utökat granskningen för att få en bredare bild av företagens arbete med kommunikation. Fastighetsvärldens ambition är att hålla tävlingen levande och hela tiden utveckla den genom att lägga till och ta bort områden som vi granskar.

Den rena årsredovisningstävlingen lade vi ner för ett år sedan, vilket vi kommunicerade då. Den tävlingen startades i en tid då många årsredovisningar var ”rätt sladdriga produkter” och vi konstaterade för ett år sedan att de flesta bolagen lyft sig på ett remarkabelt sätt under åren.

I magasinet Fastighetsvärlden Nr 5–6/2014 (sidorna 32–42) redovisar vi poängen för samtliga 22 granskade bolag och även samtliga delbetyg på respektive bolag. Vi berättar även om hur granskningen gått till och vad det är vi har granskat i de olika kategorierna.

Redaktionen tar redan nu tacksamt emot tips inför nästa års granskning, skicka gärna ett mejl till red@fastighetsvarlden.se.

Fastighetsvärlden Idag 2014-06-17

 

 

 

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Lista: Här är de 12 som ännu ingår i Oscar Properties

Fastighetsvärlden går igenom det återstående beståndet – som investerarna hittills nobbat. Snart är allt borta.

Arnhult: Vi ska sälja mer

Berättar om uthyrningsmarknaden, lånen och transaktionerna.

”Nästan tjänstefel om räntan inte sänks”

Annan expert: ”Styrränta på tre procent vid årsskiftet”

Batljan: ”Vi bör kunna ta pole position”

10-miljardersbolaget visar siffrorna för första gången som noterat bolag.

Vd:n om nästa steg för OP – att bli något helt annat

Vd:n: ”Ja, nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester”. Nye vd:n ser ny användning för bolaget.

Bilder: ”Fridhemsplan behöver kärlek”

Det nya konceptet består av en mix av mjukt från 60-talets Paris och grovt från New York. Se hur kvarteret kommer att utvecklas.

Lindh Hök lämnar Nyfosa

”Det har varit en obeskrivligt rolig och utmanande resa”. Styrelsen inleder rekryteringsprocess.

JM: Fler sålda och byggstartade

Upp 235 procent i Stockholmsområdet. Läs om övriga marknader.

Slättö delköper studentportfölj från K2A värderad till 3,1 mdr

Affären innebär en tydlig förstärkning av K2A:s nyckeltal.

Tillbaka till förstasidan