Anders Elvinsson och Michael Johansson startar podcast.

Experter skapar ny podd för fastighet och finans

Nu är det premiär för en ny podd som specialiserar sig på fastigheter och finansiering. Initiativtagare är Anders Elvinsson från Cushman & Wakefield samt Michael Johansson på Arctic Securities.

Podden är lite av en ”avknoppning”, eller egentligen en breddning, av ett samarbete som Anders och Michael inledde för något år sedan.

– Vårt samarbete initierades av Michael då han sökte marknadsdata som skulle ligga till grund för aktieanalys. Vi insåg snabbt att vi hade stort utbyte av varandras erfarenhet och dagliga arbete varför vi började träffas med jämna mellanrum, berättar Anders Elvinsson som är Head of Valuation & Advisory på Cushman & Wakefield i Sverige.

– När förra året gick mot sitt slut insåg vi att fler inom fastighets- och finansbranschen potentiellt skulle kunna vara intresserade av att ta del av våra samtal och en podcast känns då som ett naturligt sätt att sprida dessa, säger Michael Johansson

Duon kontaktade Fastighetsvärlden för att undersöka om intresse fanns för ett samarbete, och det fanns det.

– Det var intressant direkt. Vi känner både Anders och Michael sedan tidigare och vet att de är mycket duktiga inom sina specialområden och vi är glada om vi kan bidra till att sprida deras kunskaper och insikter vidare, säger Fastighetsvärldens chefredaktör Willy Wredenmark.

I det första avsnittet av den nya podcasten Fastighet & Finans diskuterar Anders och Michael betalningsviljan på direktmarknaden och avsaknaden av fastighetstransaktioner i närtid. Det blir också det senaste kring de rapporterande bolagen och vad som skymtar kring deras utveckling i år. Dessutom klurar de på hur SBBs nya avknoppning Neobo uttalas och vem som har högst blodtryck i fastighetsbranschen just nu.

Lyssna på podcasten här.

– Vår ambition är att diskutera och analysera de senaste händelserna på fastighetsmarknaden och bland de börsnoterade fastighetsbolagen, säger Anders Elvinsson.

Elvinsson och Johansson hoppas kunna vara en brygga mellan finansmarknaden och direktmarknaden inom fastighetssektorn, ett lättåtkomligt forum som kan hjälpa till att öka förståelsen för investerarkollektivet om direktmarknaden inom fastigheter och, ge personer verksamma i fastighetsbranschen en insyn i vad finansmarknaden fokuserar på.

Anders Elvinsson har varit yrkesverksam i tretton år inom fastigheter, varav de senaste fyra på Cushman & Wakefield. Han är av RICS och Samhällsbyggarna auktoriserad fastighetsvärderare och utbildad Civilingenjör vid Chalmers tekniska högskola samt Civilekonom vid Handelshögskolan i Göteborg.

Michael Johansson ansvarar för all aktie- och kreditanalys kopplad till fastighetssektorn på investmentbanken Arctic Securities där han nu arbetat i snart tre år. Innan dess var han sex år på Swedbank, främst som renodlad kreditanalytiker med fokus på fastighetsbolagen och obligationsmarknaden. Sin högre utbildningen skaffade han främst i USA där en ekonomiutbildning med fokus på finans kombinerades med fotbollsspel för universitetet.

Fler Nyheter från förstasidan

Stor jätte ännu osåld

Försäljningsplan gick inte i mål. 57.000 kvm omtyckt handel – men med minst ett stort frågetecken.

Lämnar Rikshem – blir vd för stor allmännytta

Äger cirka 10.000 bostäder.

Skiftar Selin-bolag som motpart i affär om 440 mkr

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat denna fastighet”.

Bolagen som höjer hyrorna mest 2023

Snittet för hyreshöjningarna landar på 4,12 procent.

”Ingen ljusning i sikte under resten av 2020-talet”

Ny marknadsrapport för bostadsmarknaden.

Cibus nyemission växte

Ökades på med 130 mkr under torsdagskvällen – med rabatt om 10 procent mot börskursen. Ska lösa obligationslån.

Snabb affär nära Östermalmstorg

Från start till full betalning tog processen endast 15 dagar.

Vill sälja klassisk arena

FV berättar om fastighetsägandet runt om i landet.

Miljardaffär med köpcentrum

Två välkända handelsanläggningar byter ägare.

Köparens 7:e och 8:e köpcentrum

Proppen ur. FV summerar att 16 välkända anläggningar bytt ägare sedan 2020.

Realplay

En säsong med återbruk – och obligationer

Det senaste året har Realplay producerat ett 30-tal program, några av dem väckte extra intresse och FV listar här dessa godbitar.

JM säljer för 676 miljoner

Plötsligt en stor bostadsaffär. FV berättar om köparen.

Bostäder i clinch med stigande räntor

De ”säkra” intäkterna räcker inte för att försvara aktiekurserna.

Rik privatfamilj vill köpa – redo förvärva för miljarder

Letar efter volymer om minst 1.000 lägenheter. Berättar för FV.

Tillbaka till förstasidan