Fastigheten Smörkontrollen, Malmö.

Executive Property hyr ut till Handelskammaren

Handelskammaren har tecknat avtal med Executive Property om ca 900 kvm kontorslokaler i fastigheten Smörkontrollen 1 på Ångbåtsbron i Nyhamnen i Malmö.

Executive Property förvärvade den aktuella fastigheten i slutet av 2020 från AB Cydonia. Total uthyrningsbar yta är 9.000 kvm.

Handelskammarens nätverket ingår 2.500 medlemsföretag och varje år håller man i över 200 evenemang med totalt flera tusen deltagare.

– Jag är glad att kunna berätta att vi i juni flyttar till nya, fräscha lokaler på Ångbåtsbron. Det blir en spännande nystart för oss och de nya lokalerna anpassas efter nya behov i vår verksamhet. Läget nära hamninloppet ger oss både gångavstånd från Malmö central och en magnifik utsikt över både hav och stad, säger Handelskammarens vd Stephan Müchler.

Fastigheten Smörkontrollen 1 är en välkänd kontorsfastighet med bred mix av hyresgäster belägen ett stenkast från city och Malmö central. Under förra året blev den certifierad enligt Breeam In Use och just nu pågår moderniseringsarbeten för att kunna välkomna ytterligare nya hyresgäster. Några andra hyresgäster i fastigheten är Kährs, NE och Knightec.

– Vi är glada över att Handelskammaren valt oss och gratulerar samtidigt till en fantastisk penthouselokal med Malmös kanske bästa utsikt säger Christian Histrup, uthyrningsansvarig på Executive Property.

Executive Property är ett väletablerat, familjeägt fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar i första hand kommersiella fastigheter på de bästa lägena främst i Öresundsregionen.

I koncernen finns även Gertrudsvik Sjöstad i Västervik, Delta Park I & II i Köpenhamn, Hirschgebouw i Amsterdam och Trillevallens fjällanläggning nära Åre.

Fler Nyheter från förstasidan

Ikea öppnar i Täby Centrum

Sjätte satsningen i Stockholmsområdet. Nu i nytt väderstreck.

“Årets förhandlingar är oerhört tuffa”

Hyresgästföreningens förbundschef berättar om de svåra förhandlingarna.

Listor: Årets hyreshöjningar och yrkanden

Ovanligt många hyresförhandlingar är inte klara.

Hett, hett – men nu lite osäkert kring logistik

Succésatsning som skapat hela 4.600 arbetstillfällen.

Svefa förvärvar Set Up

Tagit en marknadsledande position.

Hyror för privatägda värdar i Stockholm klara

Avtal gäller 100.000 lägenheter.

Hit flyttar AMF sitt nya kontor – ”del av staden”

Vd Thomas Erséus berättar hur bolaget har tänkt.

Experter skapar ny podd för fastighet och finans

Hur ser betalningsviljan ut för fastigheter på direktmarknaden och vem är det som har högst blodtryck i fastighetsbranschen just nu? Ny podd går på djupet med stort och smått.

Hon blir ny vd för Niras

Blir ansvarig för 240 medarbetare.

Bilder: Förslag om 30 våningar vann

Landmärke förändras. 68 arkitektteam lämnade förslag.

Börsbolag redo att sälja mitt på Östermalm

Nästan 12.000 kvm. Läge som kan attrahera flera investerargrupper.

Tänkt storspelare gör första större förvärvet

Investerar i närheten av slottsmiljö.

Realplay

Kista är en nyckelfråga för Ericsson

Samverkansprojektet Kista Limitless har nu varit igång i drygt ett år. Under det året har man satt igång en rad aktiviteter samtidigt som de långsiktiga planerna fortsätter att mejslas fram.

Klart: Så mycket höjs hyrorna i Stockholm

Beslutet rör 77.000 lägenheter.

Tillbaka till förstasidan