Ted Wachtmeister.

Europi utser ny Corporate Finance Director

Europi Property Group har utsett Ted Wachtmeister till Corporate Finance Director. Han kommer att arbeta på Londonkontoret och ansvara för kapitalanskaffning och affärsutveckling.

Annons

Innan Europi var Ted Head of Corporate Finance på CEG, en privat fastighetsinvesterare och utvecklare baserad i London som investerar i strategiska markområden, logistik och industri, bostäder och kontor i regionstäder i Storbritannien. Under sina fyra år på CEG var Ted ansvarig för IR, rapportering, kapitalanskaffning, samt affärsutveckling.

Innan CEG arbetade Ted som investerare i London på White Cloud Capital och Outsized Ventures, där han investerade tillväxtkapital i industri-, hälso- och sjukvård-, och konsumentbolag baserade i Europa och Sydostasien.

Ted börjar på Europi vid en särskilt intressant tidpunkt då den nya bostadsstrategin ”Hyde Park Properties” precis har lanserats. Strategin är att bygga en portfölj av exklusiva bostäder i centrala London för uthyrning. Londons bostadsmarknad har blivit markant påverkad av höga bolåneräntor, politisk osäkerhet, och utmaningar efter brexit, som i sin tur har skapat en unik möjlighet för förvärv av oersättliga, exklusiva bostäder i centrala London på attraktiva prisnivåer.

Ted Wachtmeister, Corporate Finance Director på Europi Property Group, kommenterar:

– Jag ser riktigt mycket from emot att få arbeta med Jonathan och bli en del av det imponerande teamet på Europi. Vi befinner oss i en otroligt intressant fas i fastighetscykeln, och jag tror att Europis opportunistiska och flexibla investeringsmodell, baserad på fundamentala makrotrender och samarbete med lokala experter, kommer att vara avgörande för att fortsätta uppnå avkastning som överträffar marknaden.

Jonathan Willén, vd på Europi Property Group, kommenterar:

– Vi är väldigt glada att välkomna Ted till Europi, som ansluter till teamet med en gedigen erfarenhet inom kapitalanskaffning och affärsutveckling. Europi och våra investeringsplattformar fortsätter att växa till följd av stark performance och Ted kommer att spela en viktig roll i nästa fas av vår utveckling.”

Europi Property Group är ett pan-europeiskt investmentbolag inom fastigheter med kontor i London och Stockholm, som investerar diskretionärt kapital inom alla segment med en flexibel investeringsstrategi. Europi har genomfört publika och privata transaktioner på mer än €500m i fastighetsvärde sedan starten tillsammans med sitt nätverk av lokala partners.

Fler Nyheter från förstasidan

Stressat Skellefteå köper från pressat SBB

”Vi försöker hela tiden hitta vägar att öka bostadsproduktionen”.

Corem tecknar tre på Manhattan – når 60%

Arnhult: ”Detta segment specifikt står för majoriteten av all nyuthyrning i New York”.

Central kyrkospira tas ner

Rost och gifter föranleder restaurering för 100 mkr på Riddarholmen – SFV passar på när bidragen höjs.

DLA Piper flyttar in i Stockholms nya lyxvåningar

Lämnar därmed Vasakronans lokaler vid Sergels torg.

Wihlborgs köper vid Hyllie station

Priset 180,5 miljoner motsvarar 46.000 kr/kvm.

Topplista

Största uthyrningarna av kontor 2024

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2024, inklusive rådgivare till partnerna.

Podcasten Fastighet & Finans kommenterar nyhetsflödet

Hör det senaste om K2A, Emilshus och Nyfosa med flera. Plus något kanske oväntat om Taylor Swift.

SBB säljer fastigheter för 9,5 miljarder till nytt JV-bolag

Nya delägda bolaget skapar likviditet för SBB

Engelbert får inte företräda OP – inte behörig

Krisdrabbade Oscar Properties herrelöst.

Klart: Tar över restaurangen i Kungsträdgården

Rekordhyra när Maelir tecknar avtal mitt i Stockholm. FV berättar om nya verksamheten.

Bilder: AMF Fastigheters nya kontor i Mood

FV tar en titt på kontoret som delvis ligger öppet i gallerian.

Tillbaka till förstasidan