Estancia i ”hemligt” större köp från North Bridge

Annons

Förvärvar Lunds Business Park om 70.000 kvm för 350 miljoner. Fastighetsvärlden kan berätta att norska North Bridge, i en affär som gått under ”radarn”, har avyttrat Lund Business Park, fastigheten Lyckebacken 5, om drygt 70.000 kvm lokaler. Det är Estancia Logistik som har förvärvat företagsparken som ligger på Maskinvägen/Åkerlund & Rausings väg, ungefär 1,5 kilometer från centrala Lund. Fastighetsvärlden bedömer köpeskillingen för det fullt uthyrda fastigheten till nära 350 miljoner kronor.

– Vi tror mycket på fastigheten, men mandatsituationen har gjort att vi sålt, säger Jørn Hynne, vid North Bridge och som är ansvarig för den fond som ägt fastigheten, till Fastighetsvärlden och berättar att Catella var rådgivare vid försäljningen.

Det var 250–300 delägare på ägarsidan i fonden, den absoluta merparten norska.

North Bridge förvärvade fastigheten 2006 från HSB Malmö för, 258,5 miljoner kronor. Det handlar om Amcors gamla område som bolaget helt lämnade 2007. North Bridge har efter det hyrt ut stora ytor till Flextrus (utköp av Amcor, i grunden Åkerlund & Rausing) och Å&R Carton. Dessutom har Axis och Försäkringskassan tillkommit som hyresgäster under North Bridges ägartid. Det handlar alltså om lokaler där Tetra Pak en gång i tiden bildades.

North Bridge stannar kvar som ägare till grannfastigheten Lyckebacken 3 som till större delen är en obebyggd tomt om 48.000 kvm.

– Det finns stor potential för området och vi undersöker även möjligheten att omvandla byggrätterna till att gälla bostäder. Det har också kommit positiva beslut som medför att den sedan tidigare nedlagda tågstationen vid området ska öppna igen, säger Jørn Hynne till Fastighetsvärlden.

– Området har positive kvaliteter för rekreation och där finns Höje Å samt även idrottsanläggningar i närheten. Detta tillsammans med närheten till centrum och en ny tågstation gör området till väldigt intressant för framtiden, säger Hynne.

Även Estancia har bostadstanker för sin inköpta fastighet.

Fastighetsvärlden Idag 2014-06-02

Fler Nyheter från förstasidan

Fabege hyr ut 2.600 kvm i ”överraskningsköpet”

92 procent uthyrt i miljardförvärvet.

Skanska tecknar jätteavtal för ny stadsdel

Hyllar det attraktiva läget.

Titania kan jubla för 70.000 kvm – efter åtta års kamp

Einar Janson: ”Det känns nästan overkligt. Vi vill tacka alla som trott på att det är möjligt. Det kommer att bli en unik plats att bo på.”

SBB avtalar om delning av SBB Kåpan Bostad

Stort bestånd delas upp.

Castellum hyr ut 2.100 kvm för kirurgi

Tecknar kontrakt inom tullarna i Stockholm.

Köper nytt från K2A för 160 mkr

Säljaren planerar för fler transaktioner i närtid.

Lilleputt tappade 44 procent av värdet

Visat en uppseendeväckande negativ värdeutveckling på sitt bestånd.

Anmäls efter att fem dog i bygghissen i Sundbyberg

”Olyckan inte hade ägt rum om bolaget hade efterlevt de föreskrifter och bestämmelser som är angivna”.

Signalisten tar över helt centrum – Rikshem säljer

Transaktion när offensiv inleds. Vill skapa bättre livsvillkor.

Archus flyttar till Alecta

Flyttar några hundra meter inom city.

Prisma satsar på notering

Genomför även nyemission. Äger fastigheter för 6,4 miljarder.

Slår till och köper hela 85.000 kvm handel

Totalt sju välkända handelsfastigheter. Kapades mitt framför ögonen på Ingvar Kamprad. Flera varumärken starkare än snittet. FV bedömer direktavkastningen.

Tillbaka till förstasidan