ESS nya hotell i Platzers skrapa: ”Jimmy’z”

Lite större, lite färgstarkare, lite självsäkrare. Platzers höghusprojekt Kineum i Gårda i Göteborg ska bli allt annat än vanligt. En hybrid där kontor och hotell integreras till en enhet som lever hela dygnet. Det är målsättningen, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Över en hotellfrukost vid det som nu är en byggarbetsplats i Gårda, lanserade ESS Group på torsdagen sitt koncept för hotellet som kommer göra Kineum till en destination fylld av upplevelser.

– Vi öppnar inte ett nytt hotell i Gårda – vi bygger en destination i destinationen! Säger Jonas Stenberg, vd på ESS Group.

Namnet på hotellet blir JIMMY´Z och kommer att fyllas med flera nischade koncept med en genomgående röd tråd. En konceptuell linje som omfamnar det överdrivna, rymmer världens alla kök, pool club och aktiviteter och bjuder på en mängd roliga aspekter och detaljer som alla förstärker helhetsupplevelsen.

I huset ryms ett flertal restauranger, från kolgrillsrestaurangen Archie’s grill och Maggie’s coffie joint till Gaby’s med inspiration från Little Italy och GogoGaga med influenser från New Yorks Korea town. Kronjuvelen är Pachanga Rooftop pool på våning 26 och 27, som blir en beach pool club och långt ifrån ett traditionellt spa.

–  Känslan i entréplanet blir en blandning av vardagsrum och saluhall, den traditionella concierge-disken byts mot en flower shop, och atmosfären förändras under alla dygnets timmar. Säger Jonas Stenberg.

Hotellet gör Kineum till en 27 våningar hög hybrid, en unik kombination av kontor- och hotellupplevelse, där gränserna mellan de olika delarna suddas ut.

– Det här är nästa steg i kontorets utveckling, där det friare förhållandet till arbetsplatsen tidigare gett upphov till aktivitetsbaserade arbetsplatser och coworking. Här blir hela huset en enhet där kontorshyresgästerna kan utnyttja det de har behov av, säger P-G Persson, VD på Platzer, som tillsammans med NCC utvecklar Kineum.

Stadsdelen Gårda, är trots sitt läge mellan evenemangstråket och stadens stora infartsled lite bortglömd, men kommer att genomgå en stor omvandling de närmaste åren i takt med att flera stora pågående projekt färdigställs.

– Vi menar verkligen allvar med att vi vill utveckla hela Gårda. Utöver våra två höghusprojekt Kineum och Gårda Vesta kommer vi tillsammans med NCC med flera, finansiera en busslinje för att förenkla resandet och minska bilberoendet i stadsdelen, säger P-G Persson.

Kineum kommer att omfatta en ny byggnad vid Ullevimotet om 26.000 kvadratmeter fördelat på 27 våningar, som byggs samman med befintlig byggnad om 16.000 kvadratmeter. Projektet byggstartade i Q4 2018 och beräknas färdigställas under 2022. Med NCC som klar hyresgäst och ESS Group som ansvarig för hotellupplevelsen återstår så att fylla sju av de 27 våningsplanen, på våning 19–25.

Projektet Kineum drivs gemensamt av Platzer och NCC i ett bolag som ägs 50/50 av parterna. Platzer kommer förvärva NCC:s andel då projektet är färdigställt. Projektet uppskattas till ett totalt fastighetsvärde på drygt 2,3 miljarder kronor.

27 våningar höga Kineum i Gårda står klart 2022.

Fler Nyheter från förstasidan

McDonalds stänger ytterligare två restauranger i city

FV avslöjar. Har därmed lagt ner mer än var fjärde enhet i Stockholms innerstad på drygt två år.

Lista: Kedjorna som tränger bort McDonalds

Åtta konkurrenter har totalt 41 restauranger inom tullarna. Se FV:s sammanställning över vilka som expanderat mest i city.

K-Fastigheter gör premiärköp i Mälardalen

Jacob Karlsson och Erik Selins bolag närmar sig huvudstadsområdet.

Nytt JV satsar på närlogistik i Stockholm

”Ett stort behov av lokaler.”

Han tar över nya Nordr

Vd lämnar efter 12 år.

”Foppa” vill sälja ortens vackraste

Marknadsförs via Hemnet. Inköpt för snart tio år sedan.

”Vi gör allt för att stänga affären”

Ola Serneke hoppas delsälja stora Karlastaden under fjärde kvartalet.

Klart: Hit flyttar Sida

Det inkom 43 förslag. FV:s tidigare utpekade favorit vann. Årets hittills största uthyrning.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2020

Se vilka fastighetsbolag som gjort de största kontorsuthyrningarna, och vilka som varit rådgivare.

Sålt på auktion efter att toppbelånat bolag kapsejsat

Långsiktigt bolag tar över den välkända fastigheten som förfallit efter att ombyggnadsprojekt misslyckats.

Redo köpa för 12 miljarder

Läs om vad som finns i fokus för bolagets största fond hittills.

Börs-vd tvingas sluta

Ytterligare en börs-vd lämnar sin post. Styrelsen vill se en annan ledare.

KLP utökar till 24.000 kvm på Fleminggatan 14

Bygger ut och förändrar fastighet nära city. Läs om projektkostnaden och vem som fått uthyrningsuppdraget.

Hon blir ny toppboss vid Pembroke

Äger fyra fastigheter mitt i Stockholm.

Tillbaka till förstasidan