Balders vd Erik Selin. Foto: Fastighetsvärlden

Erik Selin: ”Otroligt jobbigt, värre än finanskris”

I vd-ordet i halvårsrapporten ägnar Balders vd Erik Selin några stycken åt bolagets finanschef och fd ekonomidirektör (nyligen slutat) som är misstänkta för insiderbrott och som var frihetsberövade genom 30 dygn i häkte. Erik Selin skriver:

”Under en del av Q2 har två av mina närmaste medarbetare och riktiga trotjänare varit frihetsberövade. Händelsen påverkar inte Balder utifrån ett krasst ekonomiskt perspektiv men det har för mig personligen och för många andra kollegor varit otroligt jobbigt. Jag tycker själv att detta varit mycket värre än t. ex. finanskris och andra svåra saker som jag har upplevt. Självklart är det dock värst för de direkt påverkade med familjer.

Stödet jag fick från omvärlden, vänner, bekanta, affärs- partners etc. var dock helt överväldigande och något som jag alltid kommer komma ihåg med största tacksamhet.

De båda medarbetarna nekar till brott.

Eerik Selin skriver i sitt vd-ord även om pandemin. Balder har på flera sätt under de senaste månaderna hjälpt till ute i samhället. Selin skriver;

”Mitt under pandemin och denna mycket speciella tid har vi också passerat Balders 15-årsdag. Det är med stor glädje och entusiasm jag ser tillbaka på de gångna 15 åren och på allt som vi har gjort tillsammans i Balderfamiljen. Vi är idag över 750 medarbetare och finns på många orter i flera länder. Jag ser med stor nyfikenhet fram emot Balders fortsatta resa och trots svåra tider just nu så försöker vi se över nästa krön och fortsätta utveckla verksamheten. Framtiden är alltid osäker men ljus och fylld av möjligheter. Vi har hittills gjort bedömningen att den bästa totalavkastningen för Balders aktieägare uppnås genom återinvestering av genererade resultat. Målsättningen är även framgent densamma och jag är optimistisk när det gäller möjligheten över tid att kunna fortsätta hitta investeringar med rimligt bra avkastning”.

Balders resultat för första halvåret:

  • Förvaltningsresultatet hänförligt till moderbolagets aktieägare uppgick till 1 993 Mkr (1 911), vilket motsvarar en ökning per aktie med 4 % till 11,07 kr (10,61)
  • Långsiktigt substansvärde uppgick till 354,98 kr per aktie (297,32)
  • Hyresintäkterna uppgick till 4 049 Mkr (3 663)
  • Resultatet efter skatt hänförligt till moderbolagets aktieägare uppgick till 1 874 Mkr (2 621) motsvarande 10,41 kr per aktie (14,56)

Periodens förvaltningsresultat uppgick till 2 347 Mkr (2 159). Förvaltningsresultatet hänförligt till moderbolagets aktieägare ökade med 4 % och uppgick till 1 993 Mkr (1 911), vilket motsvarar 11,07 kr per aktie (10,61). I förvaltningsresultatet ingår intressebolag med 287 Mkr (401).

Periodens resultat efter skatt uppgick till 2 195 Mkr (2 966). Resultat efter skatt hänförligt till moderbolagets aktieägare uppgick till 1 874 Mkr (2 621), motsvarande 10,41 kr per aktie (14,56). Resultatet före skatt har påverkats av värdeförändringar avseende förvaltningsfastigheter med 587 Mkr (1 603), värdeförändringar avseende exploateringsfastigheter med 59 Mkr (-), värdeförändringar avseende räntederivat med -221 Mkr (-287) samt resultat från andelar i intressebolag om 257 Mkr (462).

Fler Nyheter från förstasidan

Atlasmuren köper från Genesta

Fastighet i Solna byter ägare efter tre år.

Bildextra: Här är Stordalens nya kontor i Arenastaden

FV har besökt navet för Stordalens svenska hotellimperium.

Rutger Arnhult in bakom Vernums ”Ikeatänk”

Vision att bli ett av Sveriges ledande bolag.

Tar in 1,5 miljard till ny fond

Investerar i flera fastighetssektorer i Norden.

NCC startar nya Nova om 10.000 kvm vid Järva krog

Har haft bra flyt i uthyrningsarbetet. Nu är det dags för tredje projektet i området. Kommer att ha tripplat totalytan.

Arlandastad lyfte med 20 procent men föll tillbaka

Se bilder och en film från noteringsceremonin.

Säljer sista huset på ön

Lokalt bolag gör sitt största förvärv när börsjätten säljer.

Säljer allt för 437 mkr

Läs om fyra cityfastigheterna som ingår i transaktionen.

Logistikjättar utvecklar för 284 mkr norr om Stockholm

Internationell duo ser stor potential i området.

SHH i udda förvärv – köper nyproducerat

Läs om bolaget strategi för att bygga upp en egen förvaltningsportfölj. Siktar på 2 miljarder på två år.

Säljer för 435 mkr

Bostadsprojekt i Enköping ovanpå dagligvarubutik.

Förvärvar av Bonnier-koncernen för kvarts miljard

28.700 kvm industri- och kontorsfastigheter i sex svenska städer.

Stor fastighet utanför Stockholm till salu efter KK

Kontorshus och byggrätter under klubban – beräknat värde runt 100 mkr.

Dan Olofssons bolag säljer till försäkringsjätte

Ny kontors- och mobilitetshubb med Ikea som hyresgäst byter ägare.

Tillbaka till förstasidan