Elva misstänka i utredning kring Baldertoppar

Det är nu totalt hela elva misstänka i den utredning där de båda Baldertopparna varit frihetsberövade i mer än två veckor. Inom kort kommer besked om eventuell omhäktning.

Det har gått mer än två veckor sedan två ledande personer vid Balder anhölls misstänka för grovt insiderbrott (inte i Balderaktien, utan troligen i Collector).

Fastighetsvärlden kan berätta att ytterligare två personer greps och anhölls under tisdagen. Därmed uppgår antalet misstänkta i härvan till elva.

Åklagaren Pontus Hamilton vill inte säga hur många av de elva som är misstänka för grovt insiderbrott, men säger att ”det är normalgraden på de flesta”. Nästan alla har en tydlig koppling till Göteborg. Ingen tidigare misstänkt har avförts från utredningen.

Hamilton kommenterar inte om det är fler anställda vid Balder som är misstänkta, men säger även nu att det inte finns någon misstanke mot bolagets vd och storägare Erik Selin (som dessutom via Balder är storägare i Collector där han även är styrelseordförande).

Senast på fredag morgon måste åklagaren inkomma med en framställan om omhäktning. En eventuell sådan häktningsförhandling ska äga rum under fredagen och kan resultera i att de båda Baldertopparna kan frihetsberövas ytterligare två veckor.

– Jag har ännu inte tagit ställning till hur jag ska göra. Vi arbetar väldigt intensivt just nu. Det är en stor utredning med både poliser och civilanställda inkopplade, säger Pontus Hamilton till Fastighetsvärlden och säger att han anser att bevisningen mot Baldertopparna stärkts.

Hamilton vill inte kommentera vilket värdepapper insiderhandel gäller, eller om det kan vara handeln i flera bolag som avses.

– Utredningar inom insiderhandel förgrenar sig ibland, och det är vad som har hänt här. Men jag vill inte uppge på vilket sätt.

Fler Nyheter från förstasidan

SBB stoppar projekt – underleverantör går i konkurs

”Styrelsen har sökt andra lösningar men inte lyckats” säger koncern-vd Mikael Anjou

Stänger flaggskepp i city efter endast fyra år

Världsvarumärket lägger ner stor satsning mitt på Kungsgatan.

Blankare fortsätter trycka till fastigheter

Åtta av de 100 största blankningspositionerna finns i bygg- eller fastighetsbolag. FV berättar vilka bolag som finns i fokus.

Balder lägger beslag på ännu en 08-mack

Först lyxprojekt längs Birger Jarlsgatan. Nu lite längre ut från city.

Blir ny CFO på Stenvalvet

Ytterligare en CFO byter jobb.

SEPREF: Fyra av fem spår höjda krav på direktavkastning

Karin Witalis kommenterar den senaste undersökningen.

Rekryterar chef från Wästbygg

Ska utveckla nytt bolag.

Staden säljer för 600 mkr

Tre bolag i affär med Stockholms stad.

Klart: Alm blir storägare i Aros efter strukturaffär

Stor affär med bostäder. Läs om detaljerna.

Batljans superlycka

Starkt fredag på börsen. Men ännu återstår mer än hälften…

Estea optimistiskt när synen är tudelad

Blivit en betydande aktör inom samhällsfastigheter.

Bilder: Nu flyttar centrala Kiruna

Invigningsfest i tre dagar.

Klart: Här är Biljana Pehrssons nya vd-jobb

Stor FV-intervju. √ Alla erbjudanden. √ Hög målsättning. √ Kommenterar Arnhult/Castellum. √ ”Bär med mig det resten av livet”.

KlaraBo hyr ut till polisen

Hyresvärdet uppgår till cirka 4,4 mkr.

Tillbaka till förstasidan