Elite Hotels tar över Louis De Geer Konsert & Kongress

Elite Hotels meddelar att man har förvärvat rörelsebolaget Louis De Geer Konsert & Kongress i Norrköping AB, som driver kongresser, konferenser, konserter, möten, mässor och andra arrangemang i fastigheten Louis De Geer i Norrköping. Fastigheten kommer fortsatt att ägas av Norrköpings kommun.

Annons

”Vi är mycket glada över detta förvärv och kommer göra vårt yttersta för att värna om kulturen i Norrköpingsområdet. Elite Hotels vill främja kultur- och evenemangssektorn i Sverige och har gedigen erfarenhet av att framgångsrikt förvalta liknande verksamheter. I Örebro har vi exempelvis i 20 år drivit Conventum, med kommunen som fastighetsägare. Vår verksamhet där har fyllt både anläggningen och Örebro med besökare och evenemang av alla de slag.”, säger David Halldén, VD och koncernchef, Elite Hotels of Sweden.

”Förvärvet av Louis De Geer Konsert och Kongress i Norrköping innebär att vi nu kan erbjuda Norrköping vår breda palett av egna arrangemang, inklusive dryckesmässor, Klossfestivalen – Sveriges bästa LEGO event, julgalor och massvis med konserter. Dessa evenemang kommer att komplettera de redan befintliga aktiviteterna och bidra till att sätta Norrköping på kartan som en ledande evenemangsstad.”, säger Anders Karlsson, Kongressansvarig, Elite Hotels of Sweden.

”Vi är mycket glada över att Elite Hotels tror på Norrköping och genom förvärvet av LDG väljer att etablera även konsert och kongressverksamhet här. Jag upplever Elite Hotels som en mycket kompetent och stabil part som har stor erfarenhet av branschen och att ge människor upplevelser och evenemang i hög klass. Dessutom är affären viktig för det lokala näringslivet – äntligen har vi fått en privat aktör som kan driva LDG fullt ut och samarbeta med företag i branschen för att skapa mervärde för Norrköping och skatteintäkter till kommunen. Det här är verkligen en bra dag för Norrköping.”, säger Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping.

I augusti 2023 återöppnade Elite Hotels även Västerås Kongress efter att den tidigare operatören avslutat sin verksamhet i samband med pandemin. Tillsammans med fastighetsägaren så renoverade Elite Hotel hela fastigheten och skapade en nystart i samarbete med Västmanlandsmusiken och Västerås Sinfonietta.

Fler Nyheter från förstasidan

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Lista: Här är de 12 som ännu ingår i Oscar Properties

Fastighetsvärlden går igenom det återstående beståndet – som investerarna hittills nobbat. Snart är allt borta.

Arnhult: Vi ska sälja mer

Berättar om uthyrningsmarknaden, lånen och transaktionerna.

”Nästan tjänstefel om räntan inte sänks”

Annan expert: ”Styrränta på tre procent vid årsskiftet”

Batljan: ”Vi bör kunna ta pole position”

10-miljardersbolaget visar siffrorna för första gången som noterat bolag.

Vd:n om nästa steg för OP – att bli något helt annat

Vd:n: ”Ja, nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester”. Nye vd:n ser ny användning för bolaget.

Bilder: ”Fridhemsplan behöver kärlek”

Det nya konceptet består av en mix av mjukt från 60-talets Paris och grovt från New York. Se hur kvarteret kommer att utvecklas.

Tillbaka till förstasidan