AM Fastigheter hyr ut till Elgigansen i det attraktiva hörnet Hamngatan och Regeringsgatan. Illustration: Elgiganten

Elgiganten öppnar stor butik i Gallerian

Nyetableringarna tar ytterligare fart i Gallerian. Det står nu klart att Elgiganten satsar på en tongivande flaggskeppsbutik i Gallerian. Förhyrningen är på 1.400 kvm. Samtidigt kan Fastighetsvärlden berätta att Victoria’s Secret minskar sin yta.

Läget är utmärkt, i hörnet Hamngatan och Regeringsgatan. Butikern hamnar ett våningsplan upp där skateparken P.U.S.H tidigare fanns. Elgiganten kommer att få en egen ingång från gatuplan, hörnet, genom att ta del av en den stora yta som Victoria’s Secret hyrt. Elgiganten kommer även ha ytterligare en entré från Gallerian.

Gallerian ägs av AMF Fastigheter.

Ytterligare ett våningsplan ovan Elgiganten är det sedan nyligen klart att Stockholms Handelskammare flyttar in. Fastighetsvärlden har tidigare berättat att Elgigantens konkurrent Media Markt lämnar en större förhyrning långt in i Gallerian.

Nu när restriktionerna lättar i pandemins spår ser flera initiativ för framtidens handel dagens ljus. Elgigantens kommande etablering ska stärka shoppingupplevelsen inom gaming, telekom, smarta hem-produkter, hushåll och underhållning och går i linje med utvecklingen av nya Gallerian som erbjuder ett brett utbud av upplevelser, restauranger och shopping under ett tak.

– Med den här flaggskeppssatsningen från Elgiganten är vi glada att kunna erbjuda våra kunder en spännande och förbättrad shoppingupplevelse inom segmentet teknik och smarta hem. Vi ser fram emot att välkomna våra besökare till en ny shoppingupplevelse och destination i början av 2022, säger Cecilia Åkesson, centrumchef Gallerian.

Niclas Eriksson, vd Elgiganten:

– Det här är en otroligt viktig etablering för oss. Vi kommer att finnas i ett unikt läge i hjärtat av Stockholm och ha ett nytt koncept som du inte hittar någon annanstans i Sverige. Kundernas beteende och behov utvecklas och det är viktigt att vi anpassar oss efter det. Vår framgång baseras till stor del på att vi finns lättillgängliga för våra kunder och kan erbjuda snabb service och en bra upplevelse. Den här etableringen i Gallerian möjliggör det.

Elgiganten ser fortsatt att de fysiska butikerna fyller en väldigt viktig funktion för kunderna. Kombinationen av den analoga butiksmiljön och den digitala och uppkopplade världen möjliggör ett bredare sortiment och en mer flexibel kundupplevelse.

Elgigantens nya flaggskeppsbutik i Gallerian öppnar i början av 2022.

Elgiganten har sedan tidigare en större förhyrning i Stockholms innerstad och det är på Kungsgatan 12-14, i fastigheten Kåkenhusen 25 som ägs av Humlegården.

Victoria’s Secret har sedan hösten 2019 hyrt 900 kvm i den nybyggda delen av Gallerian. Foto: Fastighetsvärlden

Fler Nyheter från förstasidan

Final: Fem kan vinna Årets lokalkonsult 2023

Fem nominerade. Läs även om vinnarna sedan starten.

Kommun köper av SBB

FV summerar affärer för 1,4 miljarder kronor.

Läs utdrag ur boken ”Erik Paulsson – Superentreprenören”

FV publicerar utdrag som berättar om Erik Paulssons fantastiska resa. Läs även om ett flertal branschprofiler som berättar om sina möten med Paulsson.

Köper för miljard av Ica

Bolagets största transaktion hittills.

Bantar HK med 30 procent i centrala Stockholm

Letat lämpliga lokaler sedan början av 2023. Stannar inom fastigheten.

Juryns val: Gör bäst affärer – fem nominerade

Meriterad jury nominerar Årets transaktionskonsult. Läs även om vinnarna sedan starten.

Erik Skalin lämnar JLL

Jobbat med uthyrning i 20 år.

Gorosch till Catella

Blir ny vd för Corporate Finance Sverige.

Chocksänkning av räntan kan vänta under 2024

Enligt prissättningen på räntemarknaden väntas en chocksänkning av styrräntan 2024 och Europeiska centralbanken väntas ta täten.

Joachim Kuylenstierna lämnar vd-jobbet

Efter granskning: Inga oegentligheter i Fastator. ”För bolagets bästa avgår jag.”

Vann budkamp om hett hotell – premiärköp i Sverige

Rekordstort intresse för fastighet i centrala Stockholm.

Niam slår till med miljardköp i centrala Stockholm

Förvärvar kontorsfastighet. Chockbesked för säljaren.

Nrep anställer sex nya medarbetare

Rekryterat från bland andra Vasakronan, Heimstaden och Unibail Rodamco Westfield.

Förvärvar mitt på Södermalm

Del av rekordaffär som skakade om branschen.

Tillbaka till förstasidan