AM Fastigheter hyr ut till Elgigansen i det attraktiva hörnet Hamngatan och Regeringsgatan. Illustration: Elgiganten

Elgiganten öppnar stor butik i Gallerian

Nyetableringarna tar ytterligare fart i Gallerian. Det står nu klart att Elgiganten satsar på en tongivande flaggskeppsbutik i Gallerian. Förhyrningen är på 1.400 kvm. Samtidigt kan Fastighetsvärlden berätta att Victoria’s Secret minskar sin yta.

Läget är utmärkt, i hörnet Hamngatan och Regeringsgatan. Butikern hamnar ett våningsplan upp där skateparken P.U.S.H tidigare fanns. Elgiganten kommer att få en egen ingång från gatuplan, hörnet, genom att ta del av en den stora yta som Victoria’s Secret hyrt. Elgiganten kommer även ha ytterligare en entré från Gallerian.

Gallerian ägs av AMF Fastigheter.

Ytterligare ett våningsplan ovan Elgiganten är det sedan nyligen klart att Stockholms Handelskammare flyttar in. Fastighetsvärlden har tidigare berättat att Elgigantens konkurrent Media Markt lämnar en större förhyrning långt in i Gallerian.

Nu när restriktionerna lättar i pandemins spår ser flera initiativ för framtidens handel dagens ljus. Elgigantens kommande etablering ska stärka shoppingupplevelsen inom gaming, telekom, smarta hem-produkter, hushåll och underhållning och går i linje med utvecklingen av nya Gallerian som erbjuder ett brett utbud av upplevelser, restauranger och shopping under ett tak.

– Med den här flaggskeppssatsningen från Elgiganten är vi glada att kunna erbjuda våra kunder en spännande och förbättrad shoppingupplevelse inom segmentet teknik och smarta hem. Vi ser fram emot att välkomna våra besökare till en ny shoppingupplevelse och destination i början av 2022, säger Cecilia Åkesson, centrumchef Gallerian.

Niclas Eriksson, vd Elgiganten:

– Det här är en otroligt viktig etablering för oss. Vi kommer att finnas i ett unikt läge i hjärtat av Stockholm och ha ett nytt koncept som du inte hittar någon annanstans i Sverige. Kundernas beteende och behov utvecklas och det är viktigt att vi anpassar oss efter det. Vår framgång baseras till stor del på att vi finns lättillgängliga för våra kunder och kan erbjuda snabb service och en bra upplevelse. Den här etableringen i Gallerian möjliggör det.

Elgiganten ser fortsatt att de fysiska butikerna fyller en väldigt viktig funktion för kunderna. Kombinationen av den analoga butiksmiljön och den digitala och uppkopplade världen möjliggör ett bredare sortiment och en mer flexibel kundupplevelse.

Elgigantens nya flaggskeppsbutik i Gallerian öppnar i början av 2022.

Elgiganten har sedan tidigare en större förhyrning i Stockholms innerstad och det är på Kungsgatan 12-14, i fastigheten Kåkenhusen 25 som ägs av Humlegården.

Victoria’s Secret har sedan hösten 2019 hyrt 900 kvm i den nybyggda delen av Gallerian. Foto: Fastighetsvärlden

Fler Nyheter från förstasidan

Klart: Här öppnar Ikea fyra nya

En fastighetsägare har lyckas teckna hela tre kontrakt med möbeljätten.

Svalde Datcha – nu uppköpt för 8,1 miljarder

Miljardaffär i data om fastighetsmarknaden.

SBB tar tydlig position i Arlandastad Group

Kliver in redan nu  innan den planerade börsintroduktionen och får samtidigt möjlighet till framtida förvärv ur portföljen.

Trianon växlar upp i Signatur – budpliktsbud kan komma

Efter ytterligare förvärv av aktier i First North-noterade Signatur Fastigheter äger Trianon nu nära 46 procent av bolaget.

Peab och Sagax i byggrättsaffär för 201 mkr

Kan bygga 32 våningar högt hus i attraktivt kommunikationsläge.

Bostadsfonden köper bostäder i centrala Malmö

Priset för bostadshusen motsvarar 37.000 kronor per kvm.

Swiss Life växer i Norden genom förvärv

Förvärvar affärsområde från tung aktör inom fastighetsfonder.

Amasten köper bostadshus 40.000 kvm för nära 800 mkr

Fördubblar sitt fastighetsbestånd i västra Sverige.

Odd Molly i nytt förvärv för 400 mkr

Lån, säljarrevers och riktad nyemission ska finansiera det förvärv Odd Molly tecknat en avsiktsförklaring om.

Serneke tar fram vinster via nytt jv-bolag med Balder

Säkerställer utvecklingen av en stor del av Karlastadens utveckling via samarbetet.

Avalanche Studios hyr av Klövern i New York

Klövern har tecknat ett hyreskontrakt med Avalanche Studios Group avseende cirka 1.370 kvm kontorsyta i projektfastigheten 1245 Broadway i New York.

Wallenstam säljer för miljarden i Uppsala

Internationell fond med fokus på bostäder i europeiska storstäder köper.

Folksam köper kontorshus för 2,3 miljarder

Efter fem års innehav avyttrar en internationell aktör fastigheten på Kungsholmen.

Tillbaka till förstasidan