Lobbyn i fastigheten Glädjen 12 på västra Kungsholmen. Illustration: Walk the Room

Elgiganten hyr 2.300 kvm kontor av Fabege på Kungsholmen

Fabege har tecknat avtal med Elgiganten på Franzéngatan 6 i kvarteret Glädjen på västra Kungsholmen. Avtalet omfattar nära 2.300 kvm och löper på sju år

Inflyttning planeras i september 2022.

Västra Kungsholmen är ett område som fortsätter utvecklas i rask takt och är en av de sista stora utbyggnaderna av innerstaden. Fabege är i full gång med renoveringen och modernisering av fastigheten Glädjen 12 på drygt 11 000 kvm.

– Vi är väldigt glada över det stora intresset för Franzéngatan 6 på Västra Kungsholmen och att vi nu tecknat två viktiga kontrakt i kvarteret Glädjen. Nu fortsätter uthyrningsdiskussionerna för planen högre upp i huset, säger Andreas Malmsäter, uthyrningschef på Fabege.

Sedan tidigare har Fabege hyrt ut 1.300 kvm till Electrolux Professionals.

Fastigheten Glädjen 12 tomställdes efter att hyresgästen LRF:s konsultdel sålts (till Altor) och övrigt LRF-verksamhet samlokaliserats i LRF:s egna hus i närheten

Hornberg villastad var ett område som skapades i slutet av 1800-talet men som aldrig blev någon större framgång trots de romantiska kvartersnamnen som Tillflykten, Glädjen, Lyckan, Kojan, Paradiset och Lustgården. Även vägarna döptes i samma stil som Rosenstigen, Jagarstigen, Ulvstigen och Lärkstigen. Tack vare det stora bostadsprojekt som initierades i början av 2000-talet förändrades hela områdets industrikaraktär till vad Hornsbergs strand är idag, ett populärt bostadsområde med en strandpromenad och utsikt som lockar besökare från hela Stockholm.

Fabege äger idag fastigheterna Glädjen 12, Paradiset 23 och Paradiset 27.

– Vi ser verkligen fram emot att flytta in på Franzéngatan 6. För oss är det viktigt att vara ett modernt företag och kunna ge alla medarbetare möjligheten att utföra sitt arbete i en inspirerande miljö där moderna lösningar står i centrum. Till vårt nya kontor kommer vi i huvudsak kunna ta oss med kommunala transportmedel, men det centrala läget gör det också möjligt att cykla eller gå. Detta tycker vi är en viktig aspekt som är helt i samklang med våra värderingar och vårt hållbarhetsarbete, säger Niclas Eriksson, vd på Elgiganten.

År 2012 invigdes Hornsbergs strandpark som sträcker sig 400 meter längs Ulvsundasjön på Västra Kungsholmen och möjliggjorde för stockholmarna att nu promenera Kungsholmen runt längs vattnet. Området är 14 000 kvm och omfattar promenadvägar, kajparterr, natursten, flertalet bad- och solbryggor samt planteringar med plats för picknick och till och med salsakurser.  Kajens breda strandpromenad med många restauranger och ett fåtal villor på den gröna sluttningen ner mot vattnet är ett naturligt fikastopp för flanören längs Kungsholmen runt, som för övrigt är en skön promenad på nära en mil med många av Stockholms vackraste vyer.

Populära Hornsbergs strand. Fabeges fastighet ligger på den östra sidan av Essingeleden/E4:an.

Fler Nyheter från förstasidan

Klart: Här öppnar Ikea fyra nya

En fastighetsägare har lyckas teckna hela tre kontrakt med möbeljätten.

Svalde Datcha – nu uppköpt för 8,1 miljarder

Miljardaffär i data om fastighetsmarknaden.

SBB tar tydlig position i Arlandastad Group

Kliver in redan nu  innan den planerade börsintroduktionen och får samtidigt möjlighet till framtida förvärv ur portföljen.

Trianon växlar upp i Signatur – budpliktsbud kan komma

Efter ytterligare förvärv av aktier i First North-noterade Signatur Fastigheter äger Trianon nu nära 46 procent av bolaget.

Peab och Sagax i byggrättsaffär för 201 mkr

Kan bygga 32 våningar högt hus i attraktivt kommunikationsläge.

Bostadsfonden köper bostäder i centrala Malmö

Priset för bostadshusen motsvarar 37.000 kronor per kvm.

Swiss Life växer i Norden genom förvärv

Förvärvar affärsområde från tung aktör inom fastighetsfonder.

Amasten köper bostadshus 40.000 kvm för nära 800 mkr

Fördubblar sitt fastighetsbestånd i västra Sverige.

Odd Molly i nytt förvärv för 400 mkr

Lån, säljarrevers och riktad nyemission ska finansiera det förvärv Odd Molly tecknat en avsiktsförklaring om.

Serneke tar fram vinster via nytt jv-bolag med Balder

Säkerställer utvecklingen av en stor del av Karlastadens utveckling via samarbetet.

Avalanche Studios hyr av Klövern i New York

Klövern har tecknat ett hyreskontrakt med Avalanche Studios Group avseende cirka 1.370 kvm kontorsyta i projektfastigheten 1245 Broadway i New York.

Wallenstam säljer för miljarden i Uppsala

Internationell fond med fokus på bostäder i europeiska storstäder köper.

Folksam köper kontorshus för 2,3 miljarder

Efter fem års innehav avyttrar en internationell aktör fastigheten på Kungsholmen.

Tillbaka till förstasidan