Illustration: Tomorrow.

Castellums stekheta lokaler efter Nordeas flytt

9.000 kvm kontor tillgängligt redan första kvartalet 2017. I magasinet Fastighetsvärlden Nr 4/2016 listade vi ett 40-tal planerade kontorsprojekt i Göteborg som summerade hela 880.000 kvm. Några är nära att genomföras, men merparten kan förverkligas först runt stadens 400-årsjubileum, 2021.

Det snabbast tillgängliga projektet, som nämns överst i Fastighetsvärldens lista, är Castellums projekt i Nordstan (fastigheten Nordstaden 2:16) där lokaler ska fyllas upp efter Nordeas flytt. Alltså ett fantastiskt läge och i en tid när vakansnivåerna är på en rekordlåg nivå.

9.000 kvm moderna kontorslokaler kommer att erbjudas till marknaden redan under första kvartalet 2017.

Nu berättar Eklandia (Castellums dotterbolag) att NCC blir byggentreprenör och att investeringen uppgår till 130 miljoner kronor.

– För att möta den starka efterfrågan som finns av moderna, hållbara och flexibla kontorslokaler i attraktiva kollektivtrafikslägen startar vi nu en omfattande ombyggnation av vår fastighet på Östra Hamngatan 16, säger Cecilia Fasth, VD för Eklandia.

Det handlar om den kontors- och butiksfastighet som avslutar det långsträckta Östra Nordstan-kvarteret norrut och har ett vattennära läge med utsikt över operan och småbåtshamnen. Fastigheten får nu en rejäl ansiktslyftning. Utvändigt kommer huset att få en helt ny karaktär med en ny glasfasad samtidigt som husets entréer lyfts. Invändigt kommer ca 9.000 kvm av lokalytan att genomgå en omfattande renovering.

– Vi ser över helheten och vill ändra på det intryck fastigheten ger, säger Cecilia Fasth.

Det är god parkeringstillgång i närheten samt kort gångavstånd till samtliga kollektivtrafiklinjer. Och fastighetens läge stärks ytterligare när en ny station för Västlänken blir verklighet samt när Frihamnen utvecklas och City och Hisingen länkas samman med en ny bro.

Cecilia Fasth säger att Eklandias fastighetsportfölj med detta projekt förädlas och utökas med toppmoderna kontorslokaler i bästa läge i Göteborg:

– Den höga efterfrågan på kontorslokaler i Göteborgs centrum kommer att bestå de närmaste åren eftersom nyproduktionen är begränsad.

Fastigheten rymmer totalt 16.950 kvadratmeter lokaler, varav 9.000 kvm omfattas av renoveringen.

Fastighetsvärlden Idag 2016-06-29

 

Fler Nyheter från förstasidan

SBB och stor kommun begraver samarbete

Projektet var stort – men kalkylen höll inte måttet.

Oscar kämpar för ändrad användning av Unité

Fick nej till ändrat bygglov – men exploateringskontoret gör tummen upp för bolagets förslag.

Småhuskoncernen satsar åter i Falkenbergs centrum

Gjorde bra affär för 12 år sedan – nu är det dags igen. Precis som då spelar Coop en betydande roll för affärens genomförande.

Porträtt

Tuffa grepp ger nystart

TURNAROUND. Nu har Tomas Carlsson städat i tre kvartal och dragit fram den ena surdegen efter den andra. Nyligen gav styrelsen dessutom aktieägarna en råsop med halverad utdelning. Men han är övertygad om att NCC kommer att bli bättre för var dag som går.

Nytt hopp efter politikernas kovändning

Alla var för projektet, men plötsligt blev det i stället stopp. Nu förs bostadsprojektet i Stockholms innerstad åter fram, men i bantat skick.

Förberedelser för nyemission i Prime Living

Det krävs kapitaltillskott för att bolaget ska kunna ro i land sina projekt.

Skanska redo att sälja Juvelen

Har hyrt ut två tredjedelar. Hyror på historisk toppnivå.

Sju markanvisningar har lämnats tillbaka

För några år sedan sågs det som otänkbart att återlämna en markanvisning, det skulle innebära dålig relation till kommunen i fråga. Nu har det blivit en överlevnadsfråga.

Amasten köper av sin storägare

Med hjälp av nyemitterade aktier förvärvar Amasten bostäder för över 200 miljoner i Mälardalen.

SBB säljer för 5 miljarder – gör snabbt klipp

Gör vinst på över en halv miljard kronor.

Bildextra: Humlegården redo storsatsa med 70.000 kvm

Planerar för stor satsning mellan Swedbanks huvudkontor och nya Grow.

Continental Apartments färdigsålt – efter tre år

Sista köparen nöjde sig inte med en lägenhet – och lyckades pruta.

Livsmedelskedja hyr 2.800 kvm av Citycon

Fastighetsbolaget fortsätter omdaningen av gallerian.

Sagax utvecklar 50.000 kvm i Veddesta

Kontor, handel och kanske hotell. Nu har ett viktigt steg tagits för satsningen intill den blivande tunnelbanestationen.

Tillbaka till förstasidan