Ejnar Söder tecknar kontrakt med Fabege vid Järva

Ytterligare ett hotell vid E4/E18-korsningen i Solna. Hotellegendaren Ejnar Söder (entreprenören bakom bland annat Nordic Light & Nordic Sea Hotel) har tillsammans med HKC Hotels (med hotell i Stockholm, Malmö, Örebro och Hudiksvall) tecknat ett avtal med Fabege om att öppna The Winery Hotel vid korsningen E4/E18 i Solna.

Det nya hotellet har ett visionärt koncept utvecklat med fokus på det kraftigt ökade intresset för vin och vintillverkning. Husets, som börjar byggas under hösten 2013, skall ha tegelklädda väggar med stora fönsterpartier och ska uppfattas som en stor saluhall som sjuder av liv dygnet runt. Här finns en vinfabrik med egen vintillverkning, vinbar, delibutik, restaurang och Sveriges största vinotek. De 184 hotellrummen ska ha fönster från golv till tak och dess inredning och design kommer att följa konceptet i övrigt med bland annat synligt tegel och slipat betonggolv. Byggnaden kommer att omgärdas av en tegelklädd mur och en stor uteservering med pergola och vinrankor. På hotellets tak, med utsikt över Brunnsviken och Hagaparken, kommer en hälsoavdelning med spa och yogasal att byggas.

– Av alla de hotell som jag under åren har öppnat så är The Winery tveklöst det mest spännande och annorlunda. Vintemat och saluhallsmiljön gör hotellet till något alldeles unikt, säger Ejnar Söder som i och med The Winery kommer att vara uppe i sin 14:e hotelletablering i Sverige.

– Detta företagstäta område, vid Stockholms infart och med en kort promenad till Friends arena är ett läge som är mycket bra för hotell. Nu öppnar vi ett hotell som sticker ut ordentligt från de kedjehotell som idag finns etablerade i området, säger Kurt Östlundh, ägare till HKC Hotels.

The Winery Hotel öppnas hösten 2015. Hotellet är tänkt att få fyra stjärnor. Ledningen har bland annat hämtat inspiration från Wythe Hotel Brooklyn i New York City.

Hyreskontraktet mellan Fabege har The Winery Hotel, som avser fastigheten Järvakrogen 3, är på 20 år. Avtalet omfattar 7.500 kvm hotellyta. Byggnaden blir 90 meter lång och ganska smal . Den hamnar nära korsningen och har Vasakronans kontorsprojekt i kvarteret Rosenborg som granne söderut.

Det sammanlagda hyresvärdet för avtalet uppgår till cirka 24 miljoner kronor per år. Fabeges investering i projektet beräknas bli 260 miljoner kronor.

– The Winery Hotel är verkligen ett spännande tillskott, med ett för Sverige helt unikt koncept och intressant arkitektur. Det kommer att berika både Solna och infarten till Stockholm, säger Klaus Hansen Vikström, affärsutvecklingschef på Fabege.

Enligt uppgift till Fastighetsvärlden har ledningen för The Winery Hotel tidigare undersökt andra fastigheter i närområdet, bland annat har den fristående fastigheten i Frösundavik som tidigare innehöll SAS datafunktion varit aktuell. Men fastighetsägaren KLP sade nej. Där planerade The Winery Hotel för 144 rum.

Fastighetsvärlden Idag 2013-07-09

The Winery Hotel

Fler Nyheter från förstasidan

Här är Skanskas nästa spektakulära 08-projekt

20.000 kvm kontor. 11 våningsplan. Se visionsbilder!

Stänger sin ”lila” satsning på flaggskeppsenhet i CBD

Fastighetsägaren öppnar för butik. Ett stenkast från Stureplan.

Hyr ut i bottenplan på kungligt projekt

Ska öppna upp slutet kvarter.

Fabege öser på i Flemingsberg – köper 35.000 kvm

Byggrätt som kompletterar tidigare förvärv.

Succéköpet – snabbt hyrt ut 5.400 kvm inom tullarna

Köpte fastighet i kanonläge – som ändå länge haft vakanser.

Köper projekt som omvandlats till hyresrätter

Köparen, som tidigare gjort flera förvärv i innerstaden, berättar för FV.

Så mycket återstår att hyra ut i rekordhöga skrapan

Sveriges och Nordens högsta kontorshus om 36 våningar. FV går igenom Skanskas uthyrningar.

Hon lämnar Stenvalvet – får ny roll på Rikshem

Tar plats i ledningsgruppen.

SBB:s iskalla projekt – kan bygga i norr

Idrottsklubb driver projekt mot kommunen.

Hon blir ny Sverigechef hos Newsec

”Vi vill vara den mest attraktiva arbetsgivaren och ha marknadens nöjdaste kunder”.

Överraskande: Säljer 13 fastigheter för 2,1 miljarder

”Stabil lönsamhet och klok tillväxt”. Motiverar affären för FV. Läs om vilka fastigheter som ingår i affären.

Måndagen blev rysardag för fastigheter på börsen

Flera stora fastighetsbolag drogs med i den kraftigt negativa kursutveckling som Stockholmsbörsen hade under måndagen.

Klubbat: De får bygga i "naturbana" centrumet

Ska utveckla lokaler och bostäder i hett område.

Bilder: Så ser Fabeges plan för 67.000 kvm ut

Bolaget hoppas på fortsatt succé.

Tillbaka till förstasidan