Ejnar Söder tecknar kontrakt med Fabege vid Järva

Ytterligare ett hotell vid E4/E18-korsningen i Solna. Hotellegendaren Ejnar Söder (entreprenören bakom bland annat Nordic Light & Nordic Sea Hotel) har tillsammans med HKC Hotels (med hotell i Stockholm, Malmö, Örebro och Hudiksvall) tecknat ett avtal med Fabege om att öppna The Winery Hotel vid korsningen E4/E18 i Solna.

Det nya hotellet har ett visionärt koncept utvecklat med fokus på det kraftigt ökade intresset för vin och vintillverkning. Husets, som börjar byggas under hösten 2013, skall ha tegelklädda väggar med stora fönsterpartier och ska uppfattas som en stor saluhall som sjuder av liv dygnet runt. Här finns en vinfabrik med egen vintillverkning, vinbar, delibutik, restaurang och Sveriges största vinotek. De 184 hotellrummen ska ha fönster från golv till tak och dess inredning och design kommer att följa konceptet i övrigt med bland annat synligt tegel och slipat betonggolv. Byggnaden kommer att omgärdas av en tegelklädd mur och en stor uteservering med pergola och vinrankor. På hotellets tak, med utsikt över Brunnsviken och Hagaparken, kommer en hälsoavdelning med spa och yogasal att byggas.

– Av alla de hotell som jag under åren har öppnat så är The Winery tveklöst det mest spännande och annorlunda. Vintemat och saluhallsmiljön gör hotellet till något alldeles unikt, säger Ejnar Söder som i och med The Winery kommer att vara uppe i sin 14:e hotelletablering i Sverige.

– Detta företagstäta område, vid Stockholms infart och med en kort promenad till Friends arena är ett läge som är mycket bra för hotell. Nu öppnar vi ett hotell som sticker ut ordentligt från de kedjehotell som idag finns etablerade i området, säger Kurt Östlundh, ägare till HKC Hotels.

The Winery Hotel öppnas hösten 2015. Hotellet är tänkt att få fyra stjärnor. Ledningen har bland annat hämtat inspiration från Wythe Hotel Brooklyn i New York City.

Hyreskontraktet mellan Fabege har The Winery Hotel, som avser fastigheten Järvakrogen 3, är på 20 år. Avtalet omfattar 7.500 kvm hotellyta. Byggnaden blir 90 meter lång och ganska smal . Den hamnar nära korsningen och har Vasakronans kontorsprojekt i kvarteret Rosenborg som granne söderut.

Det sammanlagda hyresvärdet för avtalet uppgår till cirka 24 miljoner kronor per år. Fabeges investering i projektet beräknas bli 260 miljoner kronor.

– The Winery Hotel är verkligen ett spännande tillskott, med ett för Sverige helt unikt koncept och intressant arkitektur. Det kommer att berika både Solna och infarten till Stockholm, säger Klaus Hansen Vikström, affärsutvecklingschef på Fabege.

Enligt uppgift till Fastighetsvärlden har ledningen för The Winery Hotel tidigare undersökt andra fastigheter i närområdet, bland annat har den fristående fastigheten i Frösundavik som tidigare innehöll SAS datafunktion varit aktuell. Men fastighetsägaren KLP sade nej. Där planerade The Winery Hotel för 144 rum.

Fastighetsvärlden Idag 2013-07-09

The Winery Hotel

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Toppmäklaren omhäktad

Åtalstiden förlängs  för den profilerade vd:n som misstänks för grovt bedrägeri och penningtvätt.

Planerar sälja i Stockholm

Agerar i det privata bolaget. Pengarna från försäljning ska användas till att betala skuld.

FV Quiz

FV Quiz: Sportstjärnorna och fastigheterna

Vad kan du om idrottsstjärnornas investeringar i fastighetsbranschen?

Det finns fortsatt torrt krut hos bolagen enligt FI-chefen

Daniel Barr, generaldirektör på Finansinspektionen tror inte att fastighetssektorn är i kris även fast läget är allvarligt.

Lansa köper vid Karlatornet

138 nybyggda bostäder. Första etableringen i Göteborgs stad.

Sandvik stannar och bantar HK

Förlängt hyresavtalet för huvudkontoret med 4.000 kvm.

”Ett helt gäng bolag kommer försvinna”

Landshövding och generaldirektör medverkade på Fastighetsdagen. Läs om några av höjdpunkterna och se flera bilder.

Säljer i innerstaden efter 110 år

Innehåller lägenheter samt kontorslokaler. FV berättar om priset.

Bonnier hyr ut 2.100 kvm till Domstolsverket

Första utflytten från Vasakronan.

Rekordstor fond om 42 miljarder

”En unik konkurrenskraft”. FV berättar hur mycket som redan förvärvats, vad som är aktuellt och vad som anses extra viktigt.

KKR köper 1.200 bostäder i Finland – siktar på Sverige

Har fokus på främst två segment.

”Inga tecken på minskade topphyror – tvärtom”

De ”dolda” vakanserna ökar, men ändå positiva signaler kring kontorets framtid.

Ny aktör siktar på miljardköp i centrala Stockholm

Fokus på innerstaden. Berättar för FV om strategin och vad som gör bolaget speciellt.

Tillbaka till förstasidan