Egmont hyr 870 kvm av Stena i Malmö

Stena Fastigheter har tecknat hyresavtal med medieföretaget Story House Egmont, som flyttar sitt kontor från Västra Hamnen till Altona-huset mitt i city i Malmö. Nu påbörjas en helrenovering och anpassning av lokalerna på 870 kvm inför inflyttningen den 1 februari 2023.

Story House Egmont är en av Nordens ledande medieverksamheter, som utvecklar innehåll och produkter, innovativa tjänster och personliga mötesplatser. Stena Fastigheter kommer tillsammans med Story House Egmont att skapa en modern och attraktiv arbetsplats med närhet till allt som centrala Malmö erbjuder.

– Det känns otroligt spännande att göra denna renoveringsresa med ett så innovativt bolag som Egmont, som dessutom ligger i framkant av digitaliseringen och är en betydande arbetsplats för Malmö. Lokalen totalrenoveras för att anpassas till Story House Egmonts uppdaterade varumärke och skapa en attraktiv arbetsplats för ca 80 medarbetare, säger Kasia Ljungberg, fastighetschef på Stena Fastigheter.

Altona är en arkitektonisk Malmöpärla ritat av de välkända arkitekterna Fritz Jaenecke och Sten Samuelson och uppfört 1967. Här skapas nu en modern kontorsmiljö anpassad till dagens behov. Huset miljöcertifierades nyligen med Miljöbyggnad iDrift Silver och stort fokus kommer fortsatt läggas på att göra en varsam och hållbar renovering i samarbete med Demontera. Här är det viktigt att bevara husets charm, vilket bland annat görs genom att återbruka vackra dörrar och detaljer. Totalt kommer ca 80 % av bygginventarierna återbrukas.

Husets skeppsform och svarta uppglasade fasad skänker en tidlös elegans, samtidigt som möjligheterna är stora att inreda lokalen helt utifrån Story House Egmonts önskemål. Egmont kommer inreda och hyra hela våningsplan sex med ljusinsläpp från alla fyra väderstreck.

– Vi vill skapa en modern arbets- och mötesplats som främjar kreativitet, samverkan och social interaktion. Vårt nya kontor kommer bli navet i vår fortsatta utvecklingsresa och därför är det viktigt att det möter våra olika behov och ambitioner, och speglar vad vi står för. Vi ser verkligen fram emot flytten till Malmö City och Altona, säger Marika Bark, Business Area Director Kids och projektchef för Story House Egmonts Malmöflytt.

Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen Egmont. Egmont är en stiftelse, vilket innebär att överskottet går till att utveckla verksamheten och till att stötta utsatta barn och unga.

– För oss på Stena Fastigheter är det viktigt med ett långsiktigt engagemang både till våra hyresgäster och till stadens invånare som helhet. Därför är vi glada över att få in en hyresgäst som delar vårt engagemang vad gäller långsiktig samhällsnytta, säger Unni Sollbe, vd på Stena Fastigheter Malmö.

Fler Nyheter från förstasidan

Skanska hyr ut 2.500 kvm

Uthyrningsgraden når 75 procent.

Coworkingfirma hyr hel byggnad i Gamla stan

Palatsbyggnad. ”Finns ingen byggnad med samma wow-faktor.”

Affärsanalys

Rekordnivå men med en högre yield

Daniel Holmkvist vid CBRE har analyserat en uppmärksammad affär nära Stureplan.

Besqab i nyemission om 825 miljoner

Kommer att använda pengarna till att i förtid helt återbetala den obligation man gav ut för två år sedan.

”Kontorsvägrarna” – så kan de lockas åter

De anställda berättar vad som krävs för att lämna hemmet.

Hyr ut över 3.000 kvm på Södermalm

Fortsatt högt tryck efter lokaler.

De fem kan vinna priset Bästa uthyrning 2022

Svårt uppdrag för juryn. Många spridda röster.

Realplay

Helheten ger rätt skattelösning

För fastighetsbranschen spelar skattefrågor ofta en stor roll. Om det handlar det senaste avsnittet från Realplay där ”dokumentera” blir ett viktigt råd.

Satsar nära Stureplan

Driver flera välkända krogar. Har nu tecknat kontrakt för ytterligare en lokal.

Bildextra: Nytt stationshus i Göteborg – och mer kommer

FV berättar även om hur hela området kan utvecklas. Jernhusens planer summerar till hela 150.000 kvm. Se även FV:s karta!

Ibrahimovic utmanar padeldöden

Redo för ny stor satsning i Stockholmsområdet. En av de största i Sverige. FV berättar om detaljerna.

5 affärer i final om Bästa köp 2022

En jury om tio investerare har, på FV:s uppdrag, korat 2022 års bästa affärer.

Hon blir vd vid Platzer

Tar över efter P-G Persson. ”Ett mycket attraktivt och spännande fastighetsbolag”.

Convendum öppnar sex nya – totalt 30.000 kvm

Läs om förhyrningarna, storlek och om respektive fastighetsägare.

Tillbaka till förstasidan