Initiativtagare till Elements Stockholm. Från vänster: Patrick Mesterton, medgrundare Epicenter, Tove Törneman, projektchef Jakobsbergsgatan 24, AMF Fastigheter, Ola Ahlvarsson, medgrundare Epicenter, samt Jenny Sivervik, marknadsområdeschef AMF Fastigheter.

Efter framgångsrika Epicenter – nu lanseras Elements

För många år sedan lanserades Epicenter. Nu lanserar AMF ett nytt samarbete tillsammans med Ola Ahlvarsson och Patrick Mesterton. Det heter Elements Stockholm och är på, inledningsvis, 2.000 kvm i det tidigare EY-huset i Moodkvarteret i centrala Stockholm.

Våren 2024 öppnar en ny form av innovation- och samverkansplats på Jakobsbergsgatan 24 i centrala Stockholm. Platsen, som har fått namnet Elements Stockholm, ska bli en inkluderande plats för företag, entreprenörer och andra intressenter med viljan att bidra till en positiv samhällsförändring. Visionen är att genom nära samverkan mellan olika discipliner och branscher kunna bryta silos och därmed accelerera omställningen i frågor så som digitalisering och hållbar samhällsutveckling.

AMF Fastigheter och serieentreprenörerna Ola Ahlvarsson och Patrick Mesterton, som tidigare skapat Epicenter, står även bakom nya initiativet Elements Stockholm.

– Vi är oerhört glada över att inleda ett nytt samarbete med Ola och Patrick och tillsammans med dem skapa en plats för företag och samhällsviktiga frågor. Det är i samverkan vi kan göra skillnad och skapa lösningar på några av vår tids stora utmaningar. Elements Stockholm kommer bidra till att Moodkvarteret blir en ännu mer levande, attraktiv och innovativ mötesplats, säger Jenny Sivervik, marknadsområdeschef på AMF Fastigheter.

Det nya samarbetet befinner sig just nu i en medskapande process och inlyssningsfas. Elements Stockholm kommer att formas utifrån de insikter som nu inhämtas i samtal med unga talanger, arbetsgivare, branschföreträdare, experter och andra intressenter.

– Vi vill med innovations- och tillväxtprogram, seminarier och annat kurerat innehåll att Elements Stockholm blir ett nytt hem för de viktigaste frågorna, företagen och branschexperterna med fokus på innovation, utveckling och positiv samhällsförändring. Nu ser vi fram emot att tillsammans med andra utveckla formerna, säger Ola Ahlvarsson, medgrundare av Epicenter.

Just nu pågår ombyggnationen av Jakobsbergsgatan 24, där huset i sig ska bli en hållbar och långsiktig kontorsbyggnad som flexibelt kan anpassas efter hyresgästens behov. Omvandlingen görs med höga ambitioner för minskat klimatavtryck – i såväl byggfas som framtida förvaltning. Målet med utvecklingen av Jakobsbergsgatan 24 har varit att skapa AMF Fastigheters mest hållbara plats hittills och samtidigt säkerställa att insidan blir en modern arbetsplats för många framtida generationer.

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Toppmäklaren omhäktad

Åtalstiden förlängs  för den profilerade vd:n som misstänks för grovt bedrägeri och penningtvätt.

Planerar sälja i Stockholm

Agerar i det privata bolaget. Pengarna från försäljning ska användas till att betala skuld.

FV Quiz

FV Quiz: Sportstjärnorna och fastigheterna

Vad kan du om idrottsstjärnornas investeringar i fastighetsbranschen?

Det finns fortsatt torrt krut hos bolagen enligt FI-chefen

Daniel Barr, generaldirektör på Finansinspektionen tror inte att fastighetssektorn är i kris även fast läget är allvarligt.

Lansa köper vid Karlatornet

138 nybyggda bostäder. Första etableringen i Göteborgs stad.

Sandvik stannar och bantar HK

Förlängt hyresavtalet för huvudkontoret med 4.000 kvm.

”Ett helt gäng bolag kommer försvinna”

Landshövding och generaldirektör medverkade på Fastighetsdagen. Läs om några av höjdpunkterna och se flera bilder.

Säljer i innerstaden efter 110 år

Innehåller lägenheter samt kontorslokaler. FV berättar om priset.

Bonnier hyr ut 2.100 kvm till Domstolsverket

Första utflytten från Vasakronan.

Rekordstor fond om 42 miljarder

”En unik konkurrenskraft”. FV berättar hur mycket som redan förvärvats, vad som är aktuellt och vad som anses extra viktigt.

KKR köper 1.200 bostäder i Finland – siktar på Sverige

Har fokus på främst två segment.

”Inga tecken på minskade topphyror – tvärtom”

De ”dolda” vakanserna ökar, men ändå positiva signaler kring kontorets framtid.

Ny aktör siktar på miljardköp i centrala Stockholm

Fokus på innerstaden. Berättar för FV om strategin och vad som gör bolaget speciellt.

Tillbaka till förstasidan