Initiativtagare till Elements Stockholm. Från vänster: Patrick Mesterton, medgrundare Epicenter, Tove Törneman, projektchef Jakobsbergsgatan 24, AMF Fastigheter, Ola Ahlvarsson, medgrundare Epicenter, samt Jenny Sivervik, marknadsområdeschef AMF Fastigheter.

Efter framgångsrika Epicenter – nu lanseras Elements

För många år sedan lanserades Epicenter. Nu lanserar AMF ett nytt samarbete tillsammans med Ola Ahlvarsson och Patrick Mesterton. Det heter Elements Stockholm och är på, inledningsvis, 2.000 kvm i det tidigare EY-huset i Moodkvarteret i centrala Stockholm.

Annons

Våren 2024 öppnar en ny form av innovation- och samverkansplats på Jakobsbergsgatan 24 i centrala Stockholm. Platsen, som har fått namnet Elements Stockholm, ska bli en inkluderande plats för företag, entreprenörer och andra intressenter med viljan att bidra till en positiv samhällsförändring. Visionen är att genom nära samverkan mellan olika discipliner och branscher kunna bryta silos och därmed accelerera omställningen i frågor så som digitalisering och hållbar samhällsutveckling.

AMF Fastigheter och serieentreprenörerna Ola Ahlvarsson och Patrick Mesterton, som tidigare skapat Epicenter, står även bakom nya initiativet Elements Stockholm.

– Vi är oerhört glada över att inleda ett nytt samarbete med Ola och Patrick och tillsammans med dem skapa en plats för företag och samhällsviktiga frågor. Det är i samverkan vi kan göra skillnad och skapa lösningar på några av vår tids stora utmaningar. Elements Stockholm kommer bidra till att Moodkvarteret blir en ännu mer levande, attraktiv och innovativ mötesplats, säger Jenny Sivervik, marknadsområdeschef på AMF Fastigheter.

Det nya samarbetet befinner sig just nu i en medskapande process och inlyssningsfas. Elements Stockholm kommer att formas utifrån de insikter som nu inhämtas i samtal med unga talanger, arbetsgivare, branschföreträdare, experter och andra intressenter.

– Vi vill med innovations- och tillväxtprogram, seminarier och annat kurerat innehåll att Elements Stockholm blir ett nytt hem för de viktigaste frågorna, företagen och branschexperterna med fokus på innovation, utveckling och positiv samhällsförändring. Nu ser vi fram emot att tillsammans med andra utveckla formerna, säger Ola Ahlvarsson, medgrundare av Epicenter.

Just nu pågår ombyggnationen av Jakobsbergsgatan 24, där huset i sig ska bli en hållbar och långsiktig kontorsbyggnad som flexibelt kan anpassas efter hyresgästens behov. Omvandlingen görs med höga ambitioner för minskat klimatavtryck – i såväl byggfas som framtida förvaltning. Målet med utvecklingen av Jakobsbergsgatan 24 har varit att skapa AMF Fastigheters mest hållbara plats hittills och samtidigt säkerställa att insidan blir en modern arbetsplats för många framtida generationer.

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Lista: Här är de 12 som ännu ingår i Oscar Properties

Fastighetsvärlden går igenom det återstående beståndet – som investerarna hittills nobbat. Snart är allt borta.

Arnhult: Vi ska sälja mer

Berättar om uthyrningsmarknaden, lånen och transaktionerna.

”Nästan tjänstefel om räntan inte sänks”

Annan expert: ”Styrränta på tre procent vid årsskiftet”

Batljan: ”Vi bör kunna ta pole position”

10-miljardersbolaget visar siffrorna för första gången som noterat bolag.

Vd:n om nästa steg för OP – att bli något helt annat

Vd:n: ”Ja, nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester”. Nye vd:n ser ny användning för bolaget.

Bilder: ”Fridhemsplan behöver kärlek”

Det nya konceptet består av en mix av mjukt från 60-talets Paris och grovt från New York. Se hur kvarteret kommer att utvecklas.

Lindh Hök lämnar Nyfosa

”Det har varit en obeskrivligt rolig och utmanande resa”. Styrelsen inleder rekryteringsprocess.

JM: Fler sålda och byggstartade

Upp 235 procent i Stockholmsområdet. Läs om övriga marknader.

Slättö delköper studentportfölj från K2A värderad till 3,1 mdr

Affären innebär en tydlig förstärkning av K2A:s nyckeltal.

Tillbaka till förstasidan