Fastigheten Pelaren ligger på den östra sidan av Nynäsvägen, på andra sidan Globen.

Ebab hyr av Fabege som fyller upp vid Globen

Fabege har hyrt ut över 30.000 kvm i Hammarby Sjöstad och Globenområdet. Fastigheten Pelaren i Globenområdet är så gott som fullt uthyrd innan stomresningen påbörjats. Senaste hyresgästen att teckna avtal är Ebab. Området har tidigare fått ”tokhögt” betyg i FV:s ranking.

I och med att Ebab flyttar är det nya kontorshuset vid Globen i nya Söderstaden i det närmaste fullt uthyrt. Bara ca 900 kvm återstår att hyra ut i byggnadens som planeras stå färdig sommaren 2018.

Hyresavtalet med Ebab löper på 5 år och avser nära 2.200 kvm med en årshyra på 6,6 Mkr. Tidigare har telekommunikationsbolaget 3 (hyr 14.700 kvm, läs mer här) och Stokab (med en hyra på 3000 kr/kvm, läs mer här) gjort stora förhyrningar i fastigheten.

Alla tre uthyrningar kan ses lite som en revansch för södra Stockholm som i decennier fått rejält med stryk av city och den norra sidan när det gäller att attrahera kontorshyresgäster.

När 125 experter under våren 2017 i magasinet Fastighetsvärlden nr 2 satte betyg på framtidspotentialen för Globen/Slakthusområdet blev betyget riktigt högt. Läs hela betygslistan för 20 olika områden här.

– Vi ser ett klart ökat intresse för den södra sidan, vilket vi som stadsdelsutvecklare tycker är positivt för det skapar en bra balans i staden. Tack vare att starka varumärken hittar söderut kommer den positiva utvecklingen av ökad service, tätare kollektivtrafik och innerstadskänsla att fortsätta att utvecklas i snabb takt, säger Klaus Hansen Vikström, vice VD och affärsutvecklingschef på Fabege.

Utöver uthyrningarna i Pelaren, har Hammarby Sjöstad lockat många spännande företag som till exempel Firefly och Apegroup. Även Naturvårdsverket fastnade för den allt populärare stadsdelen och har tecknat avtal om flytt till Fabeges nystartade projekt Trikåfabriken under våren 2019.

– Vi är oerhört stolta över att ha hyrt ut över 30 000 kvm kontor söder om Slussen på relativt kort tid. Det är utvecklingen med ännu bättre kommunikationer, serviceutbudet, spännande grannar, evenemangen i Globen och innerstadskänslan i Hammarby Sjöstad som vi ser lockar företagen, säger Andreas Malmsäter, uthyrnings- och marknadschef för Fabege.

Det är främst Fabege tillsammans med Skanska som leder utvecklingen på den södra sidan. Skanska driver sitt jätteprojekt Stockholm News i Hammarby Sjöstad, nära Gullmarsplan, om hela 100.000 kvm lokaler. Även Castellum har projektplaner, och då i intressanta Slakthusområdet (läs mer här). Fem bolag konsortier tävlar för tillfället om att bebygga Söderstaion- och Hovet-tomten, läs mer här.

Fler Nyheter från förstasidan

Affärsanalys

Säljer för att satsa på de egna skolorna

Hanna Käck på Cushman & Wakefild analyser en stor affär med utbildningsfastigheter i Stockholm.

Raset: McDonalds stänger tolfte i Stockholmsområdet

Se FV:s lista över alla nedstängningar.

Läs utdrag ur Mats Hederos nya bok Människobyn

Han var ansvarig för att genomdriva en av de största förändringarna och ombyggnationerna av Stockholms city. Berättar om tankarna.

Tar över efter Pane Fresco på Åhléns city

Förknippades länge med Paolo Roberto

Jätteavtal om 42.500 kvm – värde nästan 2 miljarder

Ett sammanlagt årligt hyresvärde på drygt 95 miljoner.

Öppnar flaggskeppsbutik på Biblioteksgatan

Världskänt märke öppnar sin första butik i Norden.

Genova köper efter att Oscar inte gick i mål

Nybyggd 08-fastighet om 4.200 kvm.

Westfield nummer två

Följer i Mall of Scandinavias fotspår. Döps om.

Flyttar till AL:s nya – bantat från 14.000 till 1.200 kvm

FV berättar om vem som tappar hyresgäst och anledningen till lokalminskningen.

Köper i Södertälje

Läs om bolagets totala bestånd.

”Oj, oj, det kommer bli hela havet stormar”

Fem experter ger sin syn på bostadsmarknaden.

Dick Harrison: ”Kommer upp i Joakim von Anka-pengar”

Professorn presenterade historiens bästa och sämsta investeringar under FV:s seminarium.

”Ränteutgifterna dubbleras till nästa årsskifte”

Chefsekonomen ser dock ett stort ljus mitt i allt mörker.

Trio redo investera 10-tals miljarder

Megasatsningens första del börjar utvecklas. Se före/efter-bilder.

Tillbaka till förstasidan