Fastigheten Pelaren ligger på den östra sidan av Nynäsvägen, på andra sidan Globen.

Ebab hyr av Fabege som fyller upp vid Globen

Fabege har hyrt ut över 30.000 kvm i Hammarby Sjöstad och Globenområdet. Fastigheten Pelaren i Globenområdet är så gott som fullt uthyrd innan stomresningen påbörjats. Senaste hyresgästen att teckna avtal är Ebab. Området har tidigare fått ”tokhögt” betyg i FV:s ranking.

Annons

I och med att Ebab flyttar är det nya kontorshuset vid Globen i nya Söderstaden i det närmaste fullt uthyrt. Bara ca 900 kvm återstår att hyra ut i byggnadens som planeras stå färdig sommaren 2018.

Hyresavtalet med Ebab löper på 5 år och avser nära 2.200 kvm med en årshyra på 6,6 Mkr. Tidigare har telekommunikationsbolaget 3 (hyr 14.700 kvm, läs mer här) och Stokab (med en hyra på 3000 kr/kvm, läs mer här) gjort stora förhyrningar i fastigheten.

Alla tre uthyrningar kan ses lite som en revansch för södra Stockholm som i decennier fått rejält med stryk av city och den norra sidan när det gäller att attrahera kontorshyresgäster.

När 125 experter under våren 2017 i magasinet Fastighetsvärlden nr 2 satte betyg på framtidspotentialen för Globen/Slakthusområdet blev betyget riktigt högt. Läs hela betygslistan för 20 olika områden här.

– Vi ser ett klart ökat intresse för den södra sidan, vilket vi som stadsdelsutvecklare tycker är positivt för det skapar en bra balans i staden. Tack vare att starka varumärken hittar söderut kommer den positiva utvecklingen av ökad service, tätare kollektivtrafik och innerstadskänsla att fortsätta att utvecklas i snabb takt, säger Klaus Hansen Vikström, vice VD och affärsutvecklingschef på Fabege.

Utöver uthyrningarna i Pelaren, har Hammarby Sjöstad lockat många spännande företag som till exempel Firefly och Apegroup. Även Naturvårdsverket fastnade för den allt populärare stadsdelen och har tecknat avtal om flytt till Fabeges nystartade projekt Trikåfabriken under våren 2019.

– Vi är oerhört stolta över att ha hyrt ut över 30 000 kvm kontor söder om Slussen på relativt kort tid. Det är utvecklingen med ännu bättre kommunikationer, serviceutbudet, spännande grannar, evenemangen i Globen och innerstadskänslan i Hammarby Sjöstad som vi ser lockar företagen, säger Andreas Malmsäter, uthyrnings- och marknadschef för Fabege.

Det är främst Fabege tillsammans med Skanska som leder utvecklingen på den södra sidan. Skanska driver sitt jätteprojekt Stockholm News i Hammarby Sjöstad, nära Gullmarsplan, om hela 100.000 kvm lokaler. Även Castellum har projektplaner, och då i intressanta Slakthusområdet (läs mer här). Fem bolag konsortier tävlar för tillfället om att bebygga Söderstaion- och Hovet-tomten, läs mer här.

Missa inte! Fastighetsdagen Uppsala 2024

Den 9 april är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Uppsala. Seminariet äger rum på Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Porträttet

Seglatsen som ändrade allt

Bengt Malmegård om yoga, affärerna, och att fortsätta bygga för framtiden.

Listor: Högsta priserna för markanvisningar 2023

Fem högsta priserna i huvudstaden och fem högsta utanför. Se vilka som förvärvat.

Kvalitena delsäljer – ny ägare till klenoder på Östermalm

Uppgift till FV: Svårsålt. Fyra fastigheter berörs av affären, bland annat den på Strandvägen 5a. Värderats till 1,7–1,8 miljarder.

Balder lämnat Ryssland – Lindeborg kämpar

Fem svenska fastighetsbolag nu i mål med planen att lämna Ryssland.

Byggstartar 20 våningar – blir Sollentunas högsta

Nästan hälften av bostäderna i höghusprojektet har bokats av köpare.

Rekryterarna spanar…

Hur ser det ut med rekryteringar kopplade till teknisk kompetens, och vart är marknaden på väg? Real Competence utreder.

Erik Nyman till JLL

Rekyterat ny head of research.

En av Stockholms allra största till salu

FV berättar om en riktigt stor försäljning som kan vara på gång. Svår marknad testas på riktigt.

Största markanvisningar för lokaler under 2023

Högsta priserna och största volymerna redovisas.

Bildextra: CA satsar på exklusiva kanalvillor

Pris: 25–31 miljoner. ”Liknar inget annat du kan hitta i Sverige”.

Stockholm och Norrland i topp – och botten

Ny statistik från SCB. FV listar snabbväxarna.

Ramboll söker nya kontor

Vasakronan och Platzer kan tappa stor hyresgäst i Stockholm respektive Göteborg.

Affär för hela 180.000 kr/kvm i city

Hög köpeskilling när fastighet i centrala Stockholm byter ägare.

Advokatbyrå i city flyttar

Flyttar till fastighetsbolagets storköp.

Tillbaka till förstasidan