Fastigheten Pelaren ligger på den östra sidan av Nynäsvägen, på andra sidan Globen.

Ebab hyr av Fabege som fyller upp vid Globen

Fabege har hyrt ut över 30.000 kvm i Hammarby Sjöstad och Globenområdet. Fastigheten Pelaren i Globenområdet är så gott som fullt uthyrd innan stomresningen påbörjats. Senaste hyresgästen att teckna avtal är Ebab. Området har tidigare fått ”tokhögt” betyg i FV:s ranking.

I och med att Ebab flyttar är det nya kontorshuset vid Globen i nya Söderstaden i det närmaste fullt uthyrt. Bara ca 900 kvm återstår att hyra ut i byggnadens som planeras stå färdig sommaren 2018.

Hyresavtalet med Ebab löper på 5 år och avser nära 2.200 kvm med en årshyra på 6,6 Mkr. Tidigare har telekommunikationsbolaget 3 (hyr 14.700 kvm, läs mer här) och Stokab (med en hyra på 3000 kr/kvm, läs mer här) gjort stora förhyrningar i fastigheten.

Alla tre uthyrningar kan ses lite som en revansch för södra Stockholm som i decennier fått rejält med stryk av city och den norra sidan när det gäller att attrahera kontorshyresgäster.

När 125 experter under våren 2017 i magasinet Fastighetsvärlden nr 2 satte betyg på framtidspotentialen för Globen/Slakthusområdet blev betyget riktigt högt. Läs hela betygslistan för 20 olika områden här.

– Vi ser ett klart ökat intresse för den södra sidan, vilket vi som stadsdelsutvecklare tycker är positivt för det skapar en bra balans i staden. Tack vare att starka varumärken hittar söderut kommer den positiva utvecklingen av ökad service, tätare kollektivtrafik och innerstadskänsla att fortsätta att utvecklas i snabb takt, säger Klaus Hansen Vikström, vice VD och affärsutvecklingschef på Fabege.

Utöver uthyrningarna i Pelaren, har Hammarby Sjöstad lockat många spännande företag som till exempel Firefly och Apegroup. Även Naturvårdsverket fastnade för den allt populärare stadsdelen och har tecknat avtal om flytt till Fabeges nystartade projekt Trikåfabriken under våren 2019.

– Vi är oerhört stolta över att ha hyrt ut över 30 000 kvm kontor söder om Slussen på relativt kort tid. Det är utvecklingen med ännu bättre kommunikationer, serviceutbudet, spännande grannar, evenemangen i Globen och innerstadskänslan i Hammarby Sjöstad som vi ser lockar företagen, säger Andreas Malmsäter, uthyrnings- och marknadschef för Fabege.

Det är främst Fabege tillsammans med Skanska som leder utvecklingen på den södra sidan. Skanska driver sitt jätteprojekt Stockholm News i Hammarby Sjöstad, nära Gullmarsplan, om hela 100.000 kvm lokaler. Även Castellum har projektplaner, och då i intressanta Slakthusområdet (läs mer här). Fem bolag konsortier tävlar för tillfället om att bebygga Söderstaion- och Hovet-tomten, läs mer här.

Missa inte! Bostadsdagen 2023

Den 22 februari är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Bostadsdagen 2023. Det äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Stor bostadsutvecklare lägger större varsel

FV berättar om ännu ett bolag som tvingas agera på den förändrade marknaden.

Skanska gör stort förvärv

Stor tomt om nästan 40.000 kvm i attraktivt läge.

Hackspett stoppar 130 bostäder i Söderort

Bostadsbolag tvingas lägga stort projekt i papperskorgen.

Juryns val: Bästa transaktionskonsult

Juryn har utsett fem ledande mäklare som gått till final.

Juryns val: Fem i final om Årets lokalkonsult

Läs om vilka fem som är nominerade.

Skanska hyr ut 2.500 kvm

Uthyrningsgraden når 75 procent.

Coworkingfirma hyr hel byggnad i Gamla stan

Palatsbyggnad. ”Finns ingen byggnad med samma wow-faktor.”

Affärsanalys

Rekordnivå men med en högre yield

Daniel Holmkvist vid CBRE har analyserat en uppmärksammad affär nära Stureplan.

Besqab i nyemission om 825 miljoner

Kommer att använda pengarna till att i förtid helt återbetala den obligation man gav ut för två år sedan.

”Kontorsvägrarna” – så kan de lockas åter

De anställda berättar vad som krävs för att lämna hemmet.

Hyr ut över 3.000 kvm på Södermalm

Fortsatt högt tryck efter lokaler.

De fem kan vinna priset Bästa uthyrning 2022

Svårt uppdrag för juryn. Många spridda röster.

Realplay

Helheten ger rätt skattelösning

För fastighetsbranschen spelar skattefrågor ofta en stor roll. Om det handlar det senaste avsnittet från Realplay där ”dokumentera” blir ett viktigt råd.

Satsar nära Stureplan

Driver flera välkända krogar. Har nu tecknat kontrakt för ytterligare en lokal.

Tillbaka till förstasidan