Easy Depot i första 08-förvärvet – och ser flera köpmöjligheter

Easy Depot etablerar sig i Stockholmsregionen. Företaget köper sin andra fastighet för att bygga ett av Sveriges första co-working för småföretagare med lagerbehov. Förvärvet sker i Rosersberg, nära Arlanda. Säljer gör Haider Rosersberg Vallstanäs. Easy Depot ser stora möjligheter att förvärva fler fastigheter.

Annons

Det nyetablerade fastighetsbolaget Easy Depot genomför sitt första köp i Stockholmsregionen, vilket blir Easy Depots andra förvärv. Bolaget har skapat uppmärksamhet, bland annat genom en övertecknad nyemission där man tog in 80 miljoner kronor och fastighetsbolaget Doxa, med Greg Dingizian och Erik Selin på ägarlistan, investerade i bolaget.

– Vi följer vår expansionsplan och tänker långsiktigt där vi bygger för egen förvaltning. I rådande läge med inbromsning i transaktionsmarknaden ser vi bra möjligheter att hitta rätt typ av mark för att kunna etablera 100 till 150 Easy Depot Business Parks i Sverige inom tio år, säger Sofia Wäborg, vd på Easy Depot.

Marken som Easy Depot köper är på 4.000 kvadratmeter och ligger i Rosersberg, längs med E4:an i nära anslutning till Arlanda. Ett klockrent läge och ett av Sveriges bästa logistiklägen, menar Easy Depot.

– Med 20 minuter till både Stockholm och Uppsala är befolkningstätheten och mängden småföretagare i regionen stor. Vi bedömer att behovet finns för denna typ av verksamhetslokaler och passar väl in på området där man har handelstorg, restauranger och gym som grannar, säger Sofia Wäborg.

Nu letar Easy Depot ännu fler fastigheter att förvärva, både i Stockholmsregionen och andra storstadsregioner, trots tvärnitad transaktionsaktivitet och motvind i fastighetsbranschen. Det förändrade omvärldsläget har inte påverkat bolagets ursprungliga etablerings- och förvärvsplan.

– Vi för dialoger och letar efter mark att bygga på i Stockholm, Göteborg och Malmö med omnejd. Vi finns för den mindre företagaren som i osäkra tider söker ännu mer flexibilitet, inte har möjlighet att låsa sig varken avseende långa kontrakt eller lån. Det är något som passar vårt koncept väldigt väl, säger Sofia Wäborg.

Transaktionen sker i bolagsform och säljare är Haider Rosersberg Vallstanäs AB. Easy Depot Business Park i Rosersberg ska vara färdigt för inflytt våren 2024.

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan