East Capital säljer Estlands första spa-hotell

East Capital Real Estate har i Estland sålt hotellbyggnaden Gospa i Kuressaare med en total yta på över 6.600 kvadratmeter.

Hotellet är beläget i den populära semesterorten Saaremaa, nära hamnen, stadsparken och landmärket biskopsslottet från 1200-talet.

Hotellet har sålts till ett företag med koppling till operatören som driver ett antal högkvalitativa och populära hotell i hela regionen.

East Capital Real Estate har förvaltat och utvecklat fastigheten tillsammans med operatören sedan 2006 på uppdrag av East Capital Baltic Property Fund.

Georg Ots Spa Hotel öppnade 2004 och var det första hälsospaet i Estland. Här finns 92 rum, ett spa, ett hälso- och konferenscenter samt en förstklassig restaurang med vacker havsutsikt. Hotellet totalrenoverades 2014–2015.

Enligt Albin Rosengren, partner på East Capital Group, är känslorna kring försäljningen av Gospa-hotellet blandade:

– Å ena sidan är det synd att ett så älskat och ikoniskt landmärke i det estniska hälso- och spalandskapet lämnar vår portfölj. Å andra sidan är vi glada över att kunna lämna över det till operatören som helt klart är den bästa tänkbara parten för att fortsätta utvecklingen under de kommande årtiondena. Vi är övertygade om att de kommer fortsätta att erbjuda bästa möjliga kombination av högkvalitativa tjänster till Gospa-kunder och även utveckla konceptet ytterligare. Efter mer än 16 års samarbete med Gospa finns det en lång och beprövad meritlista och vi önskar de nya ägarna framgång.

Enligt Tarmo Sumberg, talesperson för köparen, visar en sådan betydande investering från deras sida på tilltro till Kuressaares potential att utvecklas ytterligare som turistmål:

– Vi hoppas att det goda samarbetet med kommunen och andra företag i Saaremaa kommer att fortsätta. Jag vill tacka East Capital för åren av professionellt samarbete, som har varit givande för båda parter.

Transaktionen biträddes av Ellex Raidla och Redgate Capital i samarbete med Newsec Baltics på säljarens sida och FortLegal på köparens sida. Enligt parternas överenskommelse är priset på transaktionen inte föremål för offentliggörande.

Fler Nyheter från förstasidan

Duo redo för snabb miljardförsäljning

Ytterligare en stor transaktion att vänta på Kungsholmen.

Selin i miljard-jv i norr

Läs om planerna.

Hyr snabbt ut 7.000 kvm

Akademiska Hus avyttrade nyligen fastigheten.

Realplay

Nu ska nya tjänster öka bolagens intäkter

Efter jakt på minskade kostnader tittar proptechsektorn nu mer på hur de kan öka intäkterna hos fastighetsbolagen. Tenant experience ska fixa det.

Köper för 390 mkr av SPP

Central fastighet. Sweco hyresgäst.

Dragicevic nu näst störst i Oscar

Läs om den nya ägaren – som ”köttar på” inom fastighetsbranschen.

Affärsanalys

Säljer för att satsa på de egna skolorna

Hanna Käck på Cushman & Wakefild analyser en stor affär med utbildningsfastigheter i Stockholm.

Raset: McDonalds stänger tolfte i Stockholmsområdet

Se FV:s lista över alla nedstängningar.

Läs utdrag ur Mats Hederos nya bok Människobyn

Han var ansvarig för att genomdriva en av de största förändringarna och ombyggnationerna av Stockholms city. Berättar om tankarna.

Tar över efter Pane Fresco på Åhléns city

Förknippades länge med Paolo Roberto

Jätteavtal om 42.500 kvm – värde nästan 2 miljarder

Ett sammanlagt årligt hyresvärde på drygt 95 miljoner.

Öppnar flaggskeppsbutik på Biblioteksgatan

Världskänt märke öppnar sin första butik i Norden.

Genova köper efter att Oscar inte gick i mål

Nybyggd 08-fastighet om 4.200 kvm.

Westfield nummer två

Följer i Mall of Scandinavias fotspår. Döps om.

Tillbaka till förstasidan