Duo lanserar öppen modell för klimat- och miljöriskanalys

Fastighetsbranschen står inför stora förändringar med ökade krav på hållbarhet och hantering av klimat- och miljörisker. Atrax Energi & Miljö och Fastighetsloggen lanserar nu en öppen modell för klimat- och miljöriskanalys.

Annons

Atrax-modellen, utvecklad genom ett samarbete mellan Atrax Energi & Miljö och Fastighetsloggen, erbjuder en öppen och transparent metod för att bedöma och jämföra risker. Genom att kombinera Atrax Energi & Miljös expertis inom hållbarhet och miljö med Fastighetsloggens plattform, ger modellen fastighetsägare möjlighet att fatta informerade beslut baserade på en transparent riskanalys.

– Atrax-modellen bygger på vår tekniska expertis inom miljömässig och klimatmässig riskhantering. Den öppnar också upp för konstruktiv feedback och förbättringar i ett öppet forum, vilket skapar en mer robust och framtidssäkrad version för fastighetsbranschen, säger Mårten Osanius, vd Atrax Energi & Miljö

Majoriteten av den data som finns tillgänglig idag kommer från myndigheters, kommuners och EUs öppna data-direktiv. I samma anda lanserar vi nu en modell med liknande öppenhet och transparens för att bedöma klimat- och miljörisker. Atrax-modellen hjälper till att definiera vad som utgör olika risknivåer vid exempelvis skyfalls- och översvämningsrisker, markföroreningar eller rasrisker.

Modellen finns tillgänglig som standard i Fastighetsloggen, vilket ytterligare förstärker vårt engagemang för enkelhet och öppenhet kring hållbarhetskrav. Atrax-modellen och dess parametrar kommer att finnas tillgängliga på GitHub under Apache License 2.0 för feedback och diskussion, vilket möjliggör kontinuerlig förbättring och transparens, precis som open source har höjt kvaliteten och tillgängligheten på mjukvara under årtionden.

– Vi är stolta över att lansera Atrax-modellen som en integrerad del av vår plattform. Genom att göra modellen tillgänglig som open source främjar vi transparens och samarbete i branschen, säger Martin Tannerfors, vd Fastighetsloggen

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan