Doktor.se flyttar till Sveavägen 63, granne med Handelshögskolan och nära Rådmansgatans tunnelbanestation. Foto: Fastighetsvärlden

Snabbväxande Doktor.se flyttar kontoret till Sveavägen

Snabbväxande Doktor.se flyttar sitt kontor till Sveavägen och dubblar sin lokalyta. Fastighetvärlden kan även berätta att Doktor.se på några års sikt planera att öka antalet fysiska vårdcentraler från dagens 10 till 30–40.

Snabbväxande Doktor.se flyttar sitt kontor från Banérgatan 10 vid Karlaplan till Sveavägen 63. Där hyr Doktor.se, som är en av Sveriges största aktörer inom digital vård, 1.300 kvm av AFA Fastigheter i fastigheten Våghalsen 15 som ligger bredvid Handelshögskolan och nära Observatorielunden.

– Vi behöver större lokaler och nu dubblar vi ytan. Det går förbaskat bra och vi expanderar snabbt. Just nu klarar vi oss eftersom så många för tillfället jobbar på distans, säger Martin Lindman, vd vid Doktor.se, till Fastighetsvärlden.

De nya lokalerna ligger på de två översta våningsplanen, med en interntrappa mellan. Lindman konstaterar att bolaget även framöver kommer att vara flexibla när det gäller distansarbete för medarbetarna.

– Men kontoret är viktigt. Vi kommer att lägga mycket kraft på att skapa en miljö där man känner att man får energi. Det ska även på något sätt vara ett hem. Ett bra kontor är även viktigt när det gäller att lyckas med rekryteringar. Vi tycker att vi hittat det vi sökt, och i ett riktigt bra läge, säger Martin Lindman.

Doktor.se har runt 750 anställda idag, varav 95 bedöms ha det nya kontoret på Sveavägen som bas. Totalt finns det plats för 130 anställda, men lokalerna är flexibla.

Doktor.se har idag tio fysiska vårdcentraler runt om i landet, varav tre inom tullarna i Stockholm. Av de centrala finns en mitt på Södermalm, en i Fältöversten och sedan drygt en månad har bolaget en vårdcentral i Norra Djurgårdsstaden.

Målet är att ha 15 vårdcentraler inom ett år och 30–40 inom tre år. Expansionen kan ske både genom att köpa vårdkliniker eller genom att hitta lokaler för att öppna egen ny verksamhet.

– Är det mer gynnsamt att starta själva så kommer vi att göra det. Men det händer mycket inom vårdbranschen, så vi får se vad som händer. Vi tittar på expansion över hela landet.

Martin Lindman nämner att man gärna vill ha fler vårdcentraler i Stockholm och hintar om att något kan vara på gång väldigt centralt. Han nämner vidare bland annat Göteborg, Malmö, Örebro och Jönköping. Ett stort flöde och närhet till allmänna kommunikationer är viktigt.

Doktor.se grundades 2016. Bland de större ägarna bakom Doktor.se finns de båda grundarna Martin Lindman och Svante Tegner samt det finska vårdbolaget Oriola och Bonnier Ventures. På ägarlistan finns dessutom bland annat Vincero (som kontrolleras av bröderna Robin och Andreas Rutili. RobinRutili är för övrigt en av grundarna till Doktor.se).

Fler Nyheter från förstasidan

Grand Hôtel sålt

Priset: ca 3,6 miljarder, motsvarande 125.000 kr/kvm. En av de största styckeaffärerna någonsin.

Genesta miljardköper landmärke från Castellum

Ankarhyresgästen flyttar ut. 66 procent vakant.

Tar plats i Oscars styrelse

Entreprenör tar plats i det omstartade bolagets styrelse.

Esteas snabbväxare köper igen – nått totalt 2,3 miljarder

Fortsätter att bygga bestånd genom ett flertal affärer.

Balder och Skanska satsar vid ny playa i syd

Erik Selin: ”Vi ser stora utvecklingsmöjligheter och vi har fått ett trevligt och professionellt bemötande.”

Catella uppmärksammar märklig finansieringseffekt

Kan både strypa utlåning och innebära räntehöjningar

Skola hyr i tidigare Swedbankhus

Köptes som möjligt bostadsprojekt men fortsätter att locka lokalhyresgäster. Hyr ut inom tullarna i Stockholm.

Anders Lago lämnar HSB – tidigare S-topp kan ersätta

Flera föreningar står bakom en nominering till efterträdare. Valberedningen förestår dock en annan person.

Nyfosa vill busa för miljarder utomlands

Gått ihop med partner. Målet är 7 miljarder inom fem, år. ”Vi har en pipeline med affärer som vi utvärderar”.

JLL rekryterar fyra

Värvar från C&W, Croisette och Savills.

Öppnar flaggskeppsbutik vid Sergels torg

FV berättar om två uthyrningar direkt vid Sergels torg.

Newsec värvar två från Savills

Planerar att fortsätta växa teamet ytterligare under året.

Köper för 300 mkr i Alvik

Nära tunnelbanan. 1,6 miljoner kronor per lägenhet.

SBB i mål med köp för 9 mdr – årets största affär klar

Tagit kontroll över 97 procent. FV berättar om beståndet och att delar kan komma att säljas.

Tillbaka till förstasidan